Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Θρησκευτικός πόλεμος στην Ευρώπη! Πώς η Τουρκία χρησιμοποιεί το κάψιμο του κορανιού στη Σουηδία

Οι τουρκικές εκλογές πλησιάζουν και ο Ερντογάν εξακολουθεί να υπολείπεται δημοσκοπικά της ενωμένης τουρκικής αντιπολίτευσης, κυρίως λόγω της κάκιστης οικονομικής κατάστασης της χώρας , την οποία δεν μπορεί να διορθώσει.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Τούρκος Πρόεδρος και τα εξαπτέρυγά του, να προσπαθούν να διεγείρουν τα δύο βασικά συστατικά της τουρκικής κοινωνίας, τον εθνικισμό και την θρησκεία.

Το πρώτο το κάνουν επιτιθέμενοι συνεχώς φραστικά αλλά και με συνεχείς προκλήσεις σε αέρα και θάλασσα στο Αιγαίο οι Τούρκοι σε βάρος μας, απειλώντας με επιχείρηση κατάληψης των νησιών μας.

Για δεύτερο, επιχειρούν να εκμεταλλευθούν το κάψιμο του Κορανιού στη Σουηδία προκειμένου να εγείρουν το θρησκευτικό συναίσθημα των Τούρκων ψηφοφόρων, κάνοντας λόγο ακόμη και για θρησκευτικό πόλεμο με την Ευρώπη, έχοντας πάντα κατά νου την δημιουργία προβλημάτων στη χώρα μας αναφορικά με τους  Έλληνες μουσουλμάνους που διαβιούν σε Θράκη και Δωδεκάνησα.

Στο πλαίσιο αυτό άρθρο  τουρκικού ΜΜΕ, αναφέρεται εκτενώς σε δηλώσεις του Αντιπρόεδρου του  κυβερνώντος κόμματος, AKΡ, Numan Kurtulmuş στη Σαμψούντα, όπου είχε μεταβεί  για να συμμετάσχει σε μια σειρά εκδηλώσεων, κυριότερα σημεία του οποίου είναι τα εξής:

Κίνδυνοι ηχούν στην Ευρώπη

"Αυτή η φωτιά δεν είναι απλώς το κάψιμο ενός ιερού βιβλίου, είναι μια φωτιά που καίει την Ευρώπη μέσα της. Μια φωτιά που θα κάψει τον δυτικό κόσμο αν δεν σκοπεύουν να σβήσουν  αυτή τη φωτιά. Θα παρακολουθήσουμε αυτό το θέμα.

Η  πολιτική θα δηλητηριαστεί και θα προκαλέσετε το μεγαλύτερο κακό στους λαούς της Ευρώπης.  Εμείς είμαστε ένα κράτος που προστατεύει τις αξίες μας και το έθνος μας. Οι κώδωνες του κινδύνου  ηχούν στην Ευρώπη.

Σημαίνει ότι ανοίγει η πόρτα σε πολέμους που θα διαρκέσουν 10 χρόνια, 100 χρόνια  σε μια Ευρώπη, που δεν μπορεί να ανεχθεί το διαφορετικό και το άλλο.

Αν πάει έτσι το ζήτημα της εισόδου της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δεν θα εγκριθεί ποτέ από την Τουρκία

Αυτή η επίθεση δείχνει για άλλη μια φορά ότι η Σουηδία δείχνει δυστυχώς ότι δεν έχει σταματήσει να υποστηρίζει την τρομοκρατία. Η Τουρκία είναι μια χώρα που είναι πιστή στον λόγο της.

Είναι πολύ δύσκολο να παραδοθεί ο επικεφαλής της FETO ή των τρομοκρατικών οργανώσεων εκεί στην Τουρκία;

Είναι πολύ δύσκολο να αποτρέψουμε τις επιθέσεις τρομοκρατικών οργανώσεων στον πρόεδρό μας λίγο πριν τις εκλογές;

Ενώ προσπαθούν να διαπραγματευτούν μαζί μας από τη μια πλευρά, δεν θέλουν να τερματίσουν τη στενή τους φιλία με την τρομοκρατία από την άλλη. Είναι πολύ ξεκάθαρο. Εάν συνεχιστεί αυτό, το ζήτημα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δεν θα εγκριθεί ποτέ από την Τουρκία και η Τουρκία θα περιμένει από τη Σουηδία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει υπογράψει σε αυτή τη διαδικασία.

Σε αυτές τις διπλές και τριπλές συμφωνίες, η Σουηδία πρέπει να κάνει αυτό που της αναλογεί. Παρακολουθούμε αυτά τα γεγονότα είπε. 

Επίσης, ο Αντιπρόεδρος του Κόμματος AK και αντιπρόεδρος της Σαμψούντας Çiğdem Karaaslan, οι βουλευτές του AK Party Samsun Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, ο δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Σαμψούντας Mustafa Demir και  αρκετοί προσκεκλημένοι παρευρέθηκαν στη συνάντηση."

Που το πάει το ΑΚΡ

Από τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε το πόσο ακραίος και επιθετικός είναι ο λόγος του Αντιπροέδρου του ΑΚΡ  κατά της Ευρώπης, με αφορμή το κάψιμο του Κορανίου στην Σουηδία, μια πράξη ομολογουμένως κάκιστη, αφού η θρησκευτική ελευθερία και τα Ιερά βιβλία οποιασδήποτε θρησκείας πρέπει να είναι απολύτως σεβαστά.

Ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός  είναι γνωστό ότι πρεσβεύει τον σεβασμό όλων των θρησκειών και των Ιερών βιβλίων αυτών και σε καμιά περίπτωση αυτό το περιστατικό δεν αντικατοπτρίζει τους Ευρωπαίους πολίτες, όπως μάταια επιχειρεί να συνδυάσει ο Τούρκος πολιτικός.

Ωστόσο,  αυτή η  προσπάθεια εξομοίωσης που  επιχειρείται από τον Τούρκο Αντιπρόεδρο δεν γίνεται αποκλειστικά και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους, αλλά αποτελεί προέκταση δύο άλλων παραμέτρων.

Η μια είναι ότι επιχειρείται να εμφανιστεί  από τον Ερντογάν πως η Ευρώπη, οι ΗΠΑ , το Ισραήλ και η Δύση γενικότερα είναι η πηγή όλων των κακών για τη χώρα του και τον μουσουλμανικό κόσμο, προβάλλοντας την Τουρκία ως τη χώρα υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους, προσδίδοντας της τον χαρακτήρα της ηγέτιδας μουσουλμανικής χώρας.

Η δεύτερη αφορά τις ψευδείς και συκοφαντικές  κατηγορίες της Τουρκίας που κατά καιρούς εκτοξεύει η Άγκυρα, μιλώντας τάχα για καταπίεση της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης μας, την οποία έχει βαφτίσει τουρκική, κάτι που φυσικά δεν ισχύει βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης , αλλά και βάσει της πραγματικότητας, αφού σε αυτήν ανήκουν εκτός από τους τουρκογενείς μουσουλμάνους και  οι αθίγγανοι μουσουλμάνοι και οι Πομάκοι, οι οποίοι δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την Τουρκία.

Τα τελευταία μάλιστα χρόνια  μάλιστα οι Τούρκοι προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα τάχα ύπαρξης  μουσουλμανικής μειονότητας που καταπιέζεται μάλιστα στα Δωδεκάνησα, η οποία αφενός δεν προβλέπεται από καμία Συνθήκη ως υπαρκτή και αφετέρου οι Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες  ζουν αρμονικότατα με τους λοιπούς Έλληνες πολίτες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ