Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Οι Τούρκοι μας απειλούν με βαλλιστικούς πυραύλους με ουκρανική τεχνογνωσία ενώ η Ελλάδα κάνει πίσω στην παραλαβή των MARDER

Είναι πραγματικά απορίας άξιο, πως η γειτονική χώρα ανέπτυξε τόσο ταχύτατα πυραυλική τεχνολογία και κατασκεύασε πυραύλους όπως οι BORA, TAYFUN, ATMACA, με τους οποίους απειλεί ο Τούρκος πρόεδρος την Ελλάδα, εκδίδοντας χάρτες με την φονική εμβέλεια τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για μεταφορά πυραυλικής τεχνολογίας η οποία δόθηκε αυτούσια στους Τούρκους από την Ουκρανία, σύμφωνα με αμυντική ιστοσελίδα σε κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Η τουρκο-ουκρανική αμυντική συμφωνία ισχύει αυτούσια  από το 2019, όταν ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος επισκέφθηκε την εταιρεία BAYKAR και την Τουρκία.

“Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ουκρανίας, Βλαντιμίρ Ζελένσκι, επισκέφθηκε τις μονάδες παραγωγής και έρευνας και ανάπτυξης της Baykar κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Τουρκία τον Αύγουστο του 2019.

Σύμφωνα με Ουκρανό διπλωμάτη, η πρωτοβουλία αμυντικής συνεργασίας στοχεύει στη μεταφορά δυνατοτήτων βαλλιστικών πυραύλων στην Τουρκία μέσω της μητρικής εταιρείας της Ukrspecexport”, ανέφερε τότε το έγκυρο αμυντικό πρακτορείο ειδήσεων defencenews, για μια συμφωνία που συνεχίζεται έως σήμερα.

Μεταφορά ουκρανικής πυραυλικής τεχνολογίας στους Τούρκους

Ουκρανοί επιστήμονες είτε με φυσική παρουσία, είτε με παράδοση της τεχνολογίας, έδωσαν την δυνατότητα στους Τούρκους να κατασκευάσουν βαλλιστικούς πυραύλους, απειλώντας όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, διότι η Άγκυρα στοχεύει παντού στην περιοχή από Λιβύη και Συρία, μέχρι τον Εύξεινο Πόντο.

Η Ελλάδα και η σωστή πλευρά της ιστορίας στο Ρωσο-ουκρανικό πόλεμο  

Η χώρα μας ορθώς καταδίκασε από την αρχή της ρωσικής εισβολής την Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με γνώμονα πάντα τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες της χώρας αυτής, πολλούς από τους οποίους αγνοείται η τύχη τους σήμερα σε πόλεις όπως η Μαριούπολη, Μελιτόπολη κά.

Η Ουκρανία συνέχισε τις αμυντικές σχέσεις με την Τουρκίας μεσούντος του πολέμου

Όλο το ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδος, προμήθευσαν και συνεχίζουν να προμηθεύουν οπλισμό τον ουκρανικό στρατό, εκτός ...από τους Τούρκους, οι οποίοι πουλάνε όπλα της αμυντικής τους βιομηχανίας και θησαυρίζουν, χωρίς να δίνουν λόγο πουθενά.

Προχθές οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Γερμανίας συζήτησαν την περαιτέρω προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, ανέφερε η ουκρανική εφημερίδα European Pravda.

Η ίδια ανέφερε ότι “σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό  Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα ομόλογό του, Κριστίν Λάμπρεχτ αναφέρθηκε,  «η υλοποίηση της συμφωνίας για την μεταφορά τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού BMP-1 στην Ουκρανία με ανταλλαγή γερμανικών οχημάτων μάχης Marder».

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η Ελλάδα ανακοίνωσε επίσημα ότι θα προμήθευε στην Ουκρανία τα BMP-1 σε αντάλλαγμα για γερμανικά οχήματα μάχης πεζικού Marder.

Πηγή του ελληνικού στρατού δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Billd ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να καθυστερήσει την παραλαβή των Marders, για να τα στείλει η Γερμανία πρώτα στην Ουκρανία”, τονίζει μεταξύ άλλων το άρθρο .

Με λίγα και απλά λόγια οι “φίλοι μας” οι Ουκρανοί προμήθευσαν τους Τούρκους με πυραυλική τεχνογνωσία για να μας απειλούν, με την χώρα μας να μην έχει λόγο για αυτό το θέμα, στην αμυντική βοήθεια που στέλνει στην χώρα αυτή.     

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ