Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Σε παράλληλη πραγματικότητα το καθεστώς Ερντογάν: Fake news για το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι

To άσπρο μαύρο κάνει για ακόμα μια φορά η Τουρκία, εμμένοντας στην τακτική της διαστρέβλωσης της αλήθειας.

Η προκλητική ρητορική του καθεστώτος της Άγκυρας ενισχύθηκε εκ νέου το Σάββατο (7/1) από την εφημερίδα Hurriyet με αφορμή το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι όταν τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού άνδρες του οποίου χρειάστηκε να προχωρήσουν σε προειδοποιητικές βολές.

Συγκεκριμένα στο πρωτοσέλιδό της η Hurriyet αναφέρει «Πρόκληση, παρενόχληση και πανικός στο Αιγαίο» εστιάζοντας στο ότι «ελληνικό σκάφος πυροβόλησε τους τούρκους αλιείς».

Σύμφωνα με την ανάγνωση που κάνουν οι Τούρκοι για όσα συνέβησαν στο Φαρμακονήσι η Hurriyet αναφέρει ότι «ελληνικό σκάφος του Λιμενικού της Ελλάδας παρενόχλησε τους Τούρκους αλιείς στα ανοιχτά στα Δίδυμα και έριξε προειδοποιητική βολή. Μόλις η Τουρκία απάντησε άμεσα προκλήθηκε φόβος και πανικός στην Αθήνα».

Όπως γράφαμε στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, εως και πέντε φορές πάνω έχουν ανέβει τα στατιστικά νούμερα της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει το ΓΕΕΘΑ. Μόλις μέσα στις 6 πρώτες ημέρες του 2023 έχουν σημειωθεί 228 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, 10 υπερπτήσεις και 17 εμπλοκές. Όλο το 2022 οι τούρκοι σημείωσαν 11234 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, 234 υπερπτήσεις ελληνικών εδαφών, ενώ στο πλαίσιο ενδεχομένως αναζήτησης από την Άγκυρα ενός ατυχήματος οι τούρκοι χειριστές δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις των ελλήνων με αποτέλεσμα 333 εμπλοκές.

Με τον κουρνιαχτό από το συμβάν στο Φαρμακονήσι να μην έχει ακόμα καταλαγιάσει, ηχηρό μήνυμα ενάντια στον τουρκικό αναθεωρητισμό έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ακριτική Γαύδο όπου παρέστη στον εορτασμό των Θεοφανίων. Είναι η πρώτη φορά από το 1996 που πρωθυπουργός της χώρας επισκέπτεται το ακριτικό αυτό νησί.

Η Τουρκία ανεβάζει τους τόνους διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Το γεράκι της Άγκυρας αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάϊ χρησιμοποίησε το περιστατικό στο Φαρμακονήσι που λίγο έλειψε να καταλήξει σε θερμό επεισόδιο για να επιτεθεί και πάλι στην Ελλάδα λέγοντας μεταξύ άλλων: «Τέτοιες δηλώσεις δεν έχουν κανένα νόημα, καμία βάση.Η Ελλάδα, που διαστρεβλώνει το σημερινό status quo και εξοπλίζει τα νησιά. Η Ελλάδα που έρχεται κάτω από την χώρα μας και προκαλεί. Η Ελλάδα που μόλις χθες πυροβόλησε στο ψαροκάικο μας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ