Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Σε παραλήρημα ξανά ο Ακάρ: Καμία επέκταση των χωρικών υδάτων

Το τουρκικό παραλήρημα κατά της Ελλάδας δεν έχει σταματημό, καθώς σύσσωμη η τουρκική πολιτική σκηνή και ο φιλοκυβερνητικός Τύπος, βάλλουν κατά της Ελλάδας καθημερινά.

Τη σκυτάλη πήρε και πάλι ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Hurriyet. Για ακόμα μία φορά τόνισε  ότι η Τουρκία δε θα δεχτεί επέκταση των χωρικών της υδάτωνενώ παράλληλα κατηγόρησε την Ελλάδα για αλαζονική συμπεριφορά και κλιμάκωση της έντασης.

«Δεν δεχόμαστε  καμία επέκταση (χωρικών υδάτων). Μιλάμε για μια Τουρκία με ακτογραμμή άνω των 1800 χιλιομέτρων και η Τουρκία θα μπει σε διεθνή ύδατα με την άδειά σας. Ποιο μυαλό θα το δεχόταν αυτό; Λέμε στην Ελλάδα, "ο λάθος λογαριασμός θα γυρίσει από την Άγκυρα". Παρά  τις καλοπροαίρετες, ρεαλιστικές και ειλικρινείς προσεγγίσεις μας, η Ελλάδα συνεχίζει την παράνομη στάση και τις προκλήσεις για κλιμάκωση της έντασης» ανέφερε χαρκατηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

«Η Ελλάδα παρενόχλησε τα αεροπλάνα μας, που υπηρετούσαν στην προγραμματισμένη Άσκηση ΝΑΤΟ, δύο φορές, αν και όλοι οι σύμμαχοι είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων. Τα αεροπλάνα μας ανταποκρίθηκαν ως συνήθως. Αυτή η εχθρική στάση δείχνει ότι η Ελλάδα έχει γίνει τόσο αλαζονική που αγνοεί τις βασικές αρχές και αξίες του ΝΑΤΟ. Είναι καιρός το ΝΑΤΟ να σταματήσει αυτή την κακομαθημένη συμπεριφορά. Οι πάσης φύσεως άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας απαντήθηκαν και θα απαντηθούν σε διπλωματικό και πεδίο.

Εκείνοι που έχουν θεμελιώσει την πολιτική τους ύπαρξη στην εχθρότητα προς την Τουρκία, βρίσκονται ξανά στο προσκήνιο με προβοκατόρικες ενέργειες και ρητορική. Η προσδοκία μας είναι αυτοί οι Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί να εγκαταλείψουν αμέσως τις αδιάλλακτες και προκλητικές στάσεις τους που γίνονται για εγχώριους πολιτικούς σκοπούς, να επικεντρωθούν στην επίλυση προβλημάτων μέσω διαλόγου και να διδαχθούν από την ιστορία, ειδικά από όσα συνέβησαν στις 9 Σεπτεμβρίου 1922. Όσοι θέλουν το μέλλον τους να είναι καλό, πρέπει να απομακρυνθούν από τα λάθη του χθες και του σήμερα. Η ελπίδα μας. Το Αιγαίο και η Μεσόγειος είναι η θάλασσα της φιλίας είναι η δίκαιη κατανομή όλου του πλούτου».

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει επίσης στο δημοσίευμα ότι όταν η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ δήλωσε ότι η Ελλάδα έφερε στην ημερήσια διάταξη τον επεκτατισμό της Τουρκίας σε μια συνάντηση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είπε: «Ποιος είναι επεκτατικός  Είναι η Ελλάδα που έχει τριπλασιάσει την επικράτειά της από την ίδρυσή της ή η Τουρκία που σέβεται την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων της;» και έδωσε  αυτόν τον χάρτη. Αφού εξέτασε τον χάρτη, η γερμανίδα υπουργός είπε «Ουδέν  σχόλιο» και ο Χουλουσί Ακάρ είπε «Όχι ουδέν  σχόλιο. Κανένα σχόλιο σημαίνει όχι. Πρέπει να το συζητήσουμε».

Ο Χουλουσί Ακάρ επισήμανε επίσης πως «πως παλιά ήταν πέντε οι βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα, τώρα προστέθηκαν άλλες 4 και έχουν συνολικά 9 βάσεις στην Ελλάδα και προσθέτει: «αναφέρεται ότι η Αλεξανδρούπολη σχεδιάζεται ως κέντρο LNG και logistics. Αυτό λέγεται. Ωστόσο, η άμυνα και η ασφάλεια είναι επίσης θέμα παρακολούθησης και πρόληψης . Αυτό ειπώθηκε. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν (οι βάσεις) με άλλο τρόπο; Nαι! Αρα θα παρακολουθούμε και θα λαμβάνουμε μέτρα.. Η άμυνα και η ασφάλεια είναι ένας τομέας που δεν μπορεί να επουλωθεί οποιοδήποτε λάθος».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ