Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Μας δουλεύουν οι Τούρκοι-Εξοπλίζεται με 27 αμφίβια οχήματα ZAHA η Ταξιαρχία πεζοναυτών στην Σμύρνη με στόχο τα ελληνικά νησιά

Το καθεστώς Ερντογάν, ενώ κατηγορεί στην διεθνή κοινότητα, στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ την χώρα μας, για στρατικοποίηση των νησιών, βρίσκοντας δυστυχώς και ευήκοα ώτα και εντός Ελλάδος, την ίδια ακριβώς στιγμή εξοπλίζει την Ταξιαρχία πεζοναυτών στην Φώκαια ( Σμύρνη) με τα πιο σύγχρονα αποβατικά οχήματα, με αποστολή τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για 27 αμφίβια οχήματα κατάλληλα για αποβάσεις ως εξής: 2 οχήματα διοίκησης, 2 οχήματα πρώτων βοηθειών, 23 μεταφοράς Πεζοναυτών στο εγγύς μέλλον. Με την είσοδο του ΖΑHΑ στο οπλοστάσιο της, η επιχειρησιακή ικανότητα της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών θα αυξηθεί κατακόρυφα, αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα.

Η Ταξιαρχία Πεζοναυτών των Τούρκων είναι μια ειδική μονάδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ικανή να διεξάγει αποτελεσματικές επιχειρήσεις στην θάλασσα και στην ξηρά.

Η Ταξιαρχία, που συγκροτείται με ειδικά επιλεγμένο προσωπικό, συμμετέχει σήμερα σε πολλές επιχειρήσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Το κύριο καθήκον της στον πόλεμο είναι να αποβιβάσει στο εχθρικό έδαφος από την θάλασσα τις δυνάμεις της με στόχο να δημιουργήσει και να κρατήσει ισχυρό προγεφύρωμα.

Καταλαμβάνοντας την εχθρική ακτή, οι μονάδες της τουρκικής Ταξιαρχίας, διασφαλίζουν ότι τα στρατεύματα που έρχονται από πίσω μπορούν να αποβιβαστούν στην εχθρική περιοχή με ασφάλεια.

Άλλα καθήκοντα της Ταξιαρχίας περιλαμβάνουν την (Ασφάλεια, Δημόσια Ασφάλεια και Αλληλεγγύη) ενώ συμμετέχει και σε φυσικές καταστροφές.

Η τουρκική Ταξιαρχία είχε 13 νεκρούς στην εισβολή στην Κύπρο και 47 νεκρούς σε επιχειρήσεις κατά των Κούρδων μέχρι τον Ιανουάριο του 2020.

Η μασκότ της είναι ο Κροκόδειλος, ένα πλάσμα που μπορεί να ζήσει τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.
Ανήκοντας στην γνωστή σε όλους μας 4η Στρατιά του Αιγαίου, η τουρκική Ταξιαρχία  Πεζοναυτών και η Διοίκηση Αμφιβίων Πλοίων, ανήκουν από κοινού στην Διοίκηση Ομάδας Αμφιβίων Αποστολών με κύρια αποστολή τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Δομή Ταξιαρχίας Πεζοναυτών της τουρκικής 4η Στρατιάς:

1ο Τάγμα Πεζοναυτών
2ο Τάγμα Πεζοναυτών
3ο Τάγμα Πεζοναυτών
Αμφίβιο Τάγμα Υποστήριξης
Λόχος υποστήριξης

Το τουρκικό άρθρο χάνοντας το μέτρο αναφέρει στην συνέχεια το εξής:

“Ένα τάγμα από την Ταξιαρχία Πεζοναυτών συμμετείχε στην ειδική ομάδα που δημιουργήθηκε για να τερματιστεί η εσωτερική αναταραχή που ξεκίνησε στην Αλβανία το 1997.

Κατά τον Αλβανικό Εμφύλιο Πόλεμο του 1997, η Τουρκία προσκλήθηκε προσωπικά στη χώρα από τον τότε Αλβανό Πρόεδρο Σαλί Μπερίσα, καθώς η Ελλάδα απείλησε να εισβάλει στην Αλβανία.

Η Task Force του τουρκικού Τάγματος, η οποία υπηρέτησε στην Αλβανία μεταξύ Απρίλιο και Αύγουστο του 1997, επιλέχθηκε ως η καλύτερη μονάδα μεταξύ άλλων δυνάμεων  (ελληνικές, ιταλικές, ρουμανικές, γαλλικές, αυστριακές, γερμανικές και αμερικανικές).

Επιπλέον, του απονεμήθηκε το παράσημο του Χρυσού Αετού από τη Δημοκρατία της Αλβανίας.

Επί του παρόντος, ένα τμήμα της Ταξιαρχίας εργάζεται στη χώρα για την εκπαίδευση του αλβανικού προσωπικού σύμφωνα με το πρωτόκολλο που υπογράφηκε με την Αλβανία το 1998".

Πρώτοι σε όλα οι Τούρκοι Πεζοναύτες, ακόμα και από Έλληνες , Αμερικανούς και λοιπούς, στα όνειρα τους πιθανότατα και μόνο σε αυτά.  

Διασύνδεση των τουρκικών πυραύλων Cruise με συστήματα παράκτιων ραντάρ στο Αιγαίο

Οι Τούρκοι στοχοποιούν ευθέως τα νησιά μας και τις μονάδες επιφανείας του πολεμικού ναυτικού μας σε αυτές. είχαμε αναφέρει πρόσφατα.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η Roketsan σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την πρώτη εκτόξευση του Πυραύλου ÇAKIR φέτος με στόχο να διασυνδεθούν με το παράκτιο σύστημα ραντάρ.

Οι πύραυλοι IIR ATMACA και ÇAKIR ( με κεφαλή αναζήτησης υπέρυθρης ακτινοβολίας) θα χρησιμοποιηθούν ως παράκτιο αμυντικό σύστημα σε Αιγαίο- Εύξεινο Πόντο και Ανατολική Μεσόγειο.

Πληροφορίες τουρκικών αμυντικών ιστοσελίδων σε κοινωνικό δίκτυο, αναφέρουν ότι η Τουρκία  εγκαθιστά ραντάρ παράκτιας επιτήρησης και έγκαιρου εντοπισμού κατά μήκος της ακτογραμμής της στα Μικρασιατικά παράλια.

Τα ραντάρ αυτά θα είναι όλα συνδεδεμένα και δικτυωμένα με επίγεια κινητά αντιπυραυλικά συστήματα ATMACA, κατά μονάδων επιφανείας, με φόντο την παρουσία φυσικά του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στα νησιά μας.

Αν όλα αυτά, δεν αποτελούν μέγιστη κοροϊδία προς την διεθνή κοινότητα ως προς τις αληθινές προθέσεις της Άγκυρας για τα ελληνικά νησιά, τότε για πιο λόγο υπάρχουν πολλοί εντός και εκτός χώρας μας που τους ακούνε ακόμα;

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ