Ελληνοτουρκικά

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: Η Ελλάδα παρανόμως συνεχίζει τις προκλήσεις

"Η Τουρκία έχει επιλέξει τον ρόλο του «ταραξία» στην περιοχή", τόνισε εκ νέου ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ισχυρίστηκε ότι παρά τη ρεαλιστική και ειλικρινή συμπεριφορά της Άγκυρας, η Ελλάδα παρανόμως συνεχίζει τις προκλήσεις, κλιμακώνει την ένταση, τις επιθετικές ενέργειες και τη ρητορική της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η Ελλάδα παρενόχλησε τα αεροπλάνα μας δυο φορές, σε προγραμματισμένες ασκήσεις του ΝΑΤΟ, παρά το γεγονός ότι όλοι οι σύμμαχοί μας είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων", υποστήριξε.

Χώρα «ταραξία» με αποσταθεροποιητικό ρόλο αποκάλεσε την Τουρκία ο Νίκος Δένδιας και έστειλε αυστηρό μήνυμα, λέγοντας ότι η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση αντικείμενο συζήτησης.

"Η Ελλάδα", υπογράμμισε, "εκπέμπει μήνυμα ψυχραιμίας και αποφασιστικότητας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των προκλήσεων".

Οι τουρκικές προκλήσεις στον αέρα συνεχίστηκαν, με την εμφάνιση αυτή τη φορά μη επανδρωμένου αεροσκάφους, το οποίο παραβίασε το FIR Αθηνών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...