Ελληνοτουρκικά

"Παρενόχληση" τουρκικών μαχητικών από ελληνικά "βλέπει" ξανά η Τουρκία κατά τη διάρκεια νατοϊκής άσκησης

Νέα προκλητική ανακοίνωση - δεύτερη σε τρεις μέρες- εξέδωσε το πρωί της Τρίτης το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με την οποία ελληνικά αεροσκάφη, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου «παρεμπόδισαν» τουρκικά, που συμμετείχαν σε άσκηση σε εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου

«Ελληνικά αεροσκάφη παραμπόδισαν ξανά πτήση του ΝΑΤΟ! Τα μαχητικά και υποστηρικτικά αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας και τα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AWACS) που διηύθυνε το ΝΑΤΟ εκτέλεσαν την κοινή εκπαιδευτική αποστολή NEXUS ACE, για την οποία είχαν ενηερωθεί όλοι οι σύμμαχοι στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Την αποστολή NEXUS ACE του ΝΑΤΟ επιχείρησαν να παρενοχλήσουν ελληνικά αεροσκάφη, ωστόσο η αποστολή ολοκληρώθηκε επιτυχώς, με τις απαντήσεις που έδωσαν τα αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας».

Υπενθυμίζεται ότι πριν τρεις μέρες και συγκεκριμένα στις 17 Δεκεμβρίου η Τουρκία έκανε ξανά λόγο για παρενόχληση από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια άσκησης στο Αιγαίο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Γαλλική ομάδα μάχης θα ξεκινήσει αποστολή στην Μεσόγειο Θάλασσα-Η Γαλλία προετοιμάζεται για ναυτικό πόλεμο εναντίον Ρωσίας-Τουρκίας;

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και η αδυναμία των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα ( λόγω ουκρανικών...