Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Νέες απειλές Ακάρ για επέμβαση σε βάρος της Ελλάδας- Διαβεβαιώσεις που προβληματίζουν... για μη χρήση χημικών από τις ΤΕΔ

"Υπουργός Ακάρ: Η προκλητική ενέργεια της Ελλάδας επιχειρεί να αυξήσει τις εντάσεις", είναι ο τίτλος άρθρου τουρκικού ΜΜΕ, του οποίου τα σημαντικότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Πραγματοποιήθηκε συνάντηση τηλεδιάσκεψης υπό την Προεδρία του Ακάρ με τη συμμετοχή του Γενικού Επιτελείου  Γιασάρ Γκιουλέρ , του  Διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων Στρατηγού Μούσα Αβσεβέρ, του  Διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων Ναύαρχου  Ερκουμέντ Τατίογλο, του  Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχου  Αττίλα Γκιουλέν των υφυπουργών Γιουνούς Εμρέ και  Σουάϊ Αλπάϊ.

Ο Ακάρ είπε ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν την ασφάλεια των συνόρων λέγοντας ότι η προστασία  "των συνόρων  είναι τιμή" και πολεμούν ενάντια σε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις, ιδιαίτερα το PKK/PYD-YPG, το DAESH και το FETO, στη χώρα και πέρα από τα σύνορα με τη στρατηγική της καταστροφής της τρομοκρατίας στην πηγή της.

Ο Ακάρ είπε: «Προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στις θάλασσες και τους ουρανούς μας με αποφασιστικότητα ενώ  επίσης καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να συμβάλουμε στην ειρήνη της περιοχής και του κόσμου, εμπνευσμένοι από τους προγόνους μας που έφεραν την ειρήνη, την ηρεμία και τη δικαιοσύνη». 

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Ακάρ είπε ότι «η Ελλάδα κάνει κάθε προσπάθεια να αυξήσει την ένταση με προκλητικές ενέργειες και επιθετική ρητορική, με παράλογες και παράνομες απαιτήσεις και διεκδικήσεις». 

Δηλώνοντας ότι στις πάσης φύσεως άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας δόθηκε η απαραίτητη απάντηση σε διπλωματικό και πεδίο εντός του πλαισίου της αμοιβαιότητας, ο Ακάρ είπε:

"Δεν είναι ποτέ δυνατό να επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός. Προσδοκούμε ότι ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί θα εγκαταλείψουν αμέσως τις αδιάλλακτες και προκλητικές στάσεις τους για εγχώριους πολιτικούς σκοπούς, να επικεντρωθούν στην επίλυση προβλημάτων μέσω του διαλόγου και να μάθουν από την ιστορία. Όσοι θέλουν το καλύτερο αύριο πρέπει να απομακρυνθεί από τα λάθη του χθες και του σήμερα".

Γίνονται "εργαλεία"

Ο Ακάρ δήλωσε ότι παρά τις δηλώσεις του TAF σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι χρησιμοποίησε χημικά όπλα, υπάρχουν εκείνοι που συνεχίζουν να «συκοφαντούν» και είπε: «Η αντιπροσωπεία μας από τη Διοίκηση των Χερσαίων Δυνάμεων διεξήγαγε έρευνες  στην περιοχή και συνέλεξε δείγματα. Αυτά τα δείγματα εξετάστηκαν από εμπειρογνώμονες στα εργαστήρια του Υπουργείου Υγείας. Τα αποτέλεσμα, για  τυχόν χημικά όπλα ανέφεραν  ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για χρήση τους».

Υπενθυμίζοντας ότι έκανε τις σχετικές δηλώσεις στη Γενική Συνέλευση την ώρα που συζητούνταν ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Ακάρ είπε:

«Σήμερα υπάρχουν κάποια δημοσιεύματα που συνεχίζουν να κάνουν κάθε είδους δειλία για αυτό το θέμα. Κάποιοι βουλευτές τα χρησιμοποιούν και εν γνώσει τους ή εν αγνοία τους. Εκφράζουμε για άλλη μια φορά ότι χημικά όπλα και πυρομαχικά δεν παράγονται, δεν αναπτύσσονται, δεν αποθηκεύονται, δεν χρησιμοποιούνται στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, και απαγορεύονται από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί. Δεν έχουν φυλαχθεί ποτέ ούτε  όπλα, ούτε πυρομαχικά»

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε την συνέχιση της επιθετικής ρητορικής του Τούρκου ΥΠΑΜ Ακάρ, ο οποίος κατηγορεί την χώρα μας για επιθετικότητα διαστρεβλώνοντας για πολλοστή φορά την πραγματικότητα.

Όταν μάλιστα τονίζει εμφατικά ότι "δεν είναι ποτέ δυνατό να επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός από την Ελλάδα", ουσιαστικά μας απειλεί με στρατιωτική επιχείρηση-επέμβαση, ακολουθώντας πιστά την γραμμή του Ερντογάν.

Τα περί μαθήματος ιστορίας  που επιχειρεί  να μας κάνει και  οι υποδείξεις τάχα ότι ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί, θα  πρέπει να εγκαταλείψουν αμέσως τις αδιάλλακτες και προκλητικές στάσεις τους, για εγχώριους πολιτικούς σκοπούς, είναι κενά περιεχομένου λόγια για εμάς και θα έπρεπε να τα απευθύνει στον Ερντογάν και στον εαυτό του, αφού χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τον τουρκικό Εθνικισμό  οι δυό τους επιχειρούν να ανέβουν δημοσκοπικά ενόψει των εκλογών στη χώρα του.

Στεκόμαστε ωστόσο ιδιαίτερα προσεκτικοί στις έντονες διαβεβαιώσεις που έδωσε ο Τούρκος ΥΠΑΜ για χρήση χημικών όπλων ότι ουδέποτε τα χρησιμοποίησαν οι Τουρκικές ένοπλες Δυνάμεις, ότι χημικά όπλα και πυρομαχικά δεν παράγονται, δεν αναπτύσσονται, δεν αποθηκεύονται και απαγορεύονται από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί. Δεν έχουν φυλαχθεί ποτέ ούτε όπλα, ούτε πυρομαχικά.

Επισημαίνουμε τα παραπάνω, αφού είναι γνωστό ότι πολλές φορές οι Κούρδοι έχουν κατηγορήσει την Τουρκία στο παρελθόν για χρήση χημικών όπλων, με τις τουρκικές έρευνες και αναφορές  πάντα να είναι αρνητικές...

Το θέμα είναι  ειδικά με τους Τούρκους πως "όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά", κοινώς ότι θα πρέπει να έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας  τη δυνατότητα για παν ενδεχόμενο προστασίας από επίθεση με χημικά όπλα, καθώς επίσης θα πρέπει να γίνεται η εξέταση τέτοιων σεναρίων εκδήλωσης επίθεσης από τους Τούρκους έστω και μεμονωμένα, όπως για παράδειγμα σε μικρονήσους χωρίς πληθυσμό και με μικρά στρατιωτικά τμήματά μας σε αυτές.

"Το προλαμβάνειν εστί θεραπεύειν", έλεγαν οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι, κάτι που ισχύει στο έπακρο με την επιθετική σε βάρος μας Τουρκία.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ