Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ακούει κανείς; Οι Τούρκοι συνεχίζουν τον βανδαλισμό της Αγίας Σοφίας καταστρέφοντας μια ακόμη βασιλική θύρα

Τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι “ όπως αποδείχθηκε και μία ακόμη βασιλική θύρα της Αγίας Σοφίας ροκανίστηκε από πιστούς μουσουλμάνους".

Η Αγία Σοφία που μετατράπηκε σε τζαμί ήρθε ξανά στο προσκήνιο με θέα την καταστροφή.

Αποδείχθηκε ότι μια ακόμη βασιλική θύρα της Αγίας Σοφίας, η οποία καταστράφηκε με τις ζημιές της Αυτοκρατορικής Πύλης με τον ισχυρισμό ότι ήταν “ιερή”, από εκατοντάδες μουσουλμάνους πιστούς.

Τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι οι καταστροφές στην Αγία Σοφία είναι αδιάκοπες και δεν έχουν τελειωμό.

“Συνεχίζεται αμείωτη η καταστροφή της Αγίας Σοφίας, η οποία μετατράπηκε σε τζαμί με την υποβάθμιση της μουσειακής της ιδιότητας”, τονίζει Τούρκος ειδικός.

Το αίσχος δεν ει τελειωμό μετά το σπάσιμο κομματιού από την Αυτοκρατορική Πύλη, των παπουτσιών στην δεξαμενή νερού, το ξύσιμο των ιστορικών μαρμάρων και των τοίχων  με την δικαιολογία ότι ήταν ιερά, για ποιους άραγε αφού πρόκειται για τον ναό που είναι και σήμερα, το ιερότεροι σύμβολο της ορθοδοξίας.
Την καταστροφή στην Αγία Σοφία κατέγραψε ο αρχαιολόγος Ömer Faruk Yavaşçay.

Δηλώνοντας ότι εντόπισε διπλής όψης καταστροφή στην θύρα  ακριβώς κάτω από το μωσαϊκό των αυτοκρατόρων, ο Yavaşçay μοιράστηκε τις εικόνες της καταστροφής στον λογαριασμό του στο Twitter.

Στην ανάρτησή του, ο Yavaşçay αναφέρει: "Σήμερα, συνάντησα ένα άλλο πολύ θλιβερό θέαμα στην Αγία Σοφία και την ιστορία μας. Δυστυχώς, βρήκα μνα έχει ζημιά μια διπλής όψης θύρα ακριβώς κάτω από το μωσαϊκό προσφοράς των αυτοκρατόρων.Τράβηξα φωτογραφίες και βίντεο για να καταγράψω αυτήν την κατάσταση".

Η Αυτοκρατορική Πύλη, είναι η μεγαλύτερη πύλη του ΙΝ της Αγίας Σοφίας, έχει ύψος 7 μέτρα και έχει χάλκινο πλαίσιο, ενώ η θύρα που λέγεται ότι κατασκευάστηκε από τα ξύλα της Κιβωτού του Νώε, είναι από ξύλο βελανιδιάς.

Η Ελλάδα οφείλει να κινητοποιηθεί σύσσωμη από όλα τα κόμματα 

Δεν θα πρέπει να κινητοποιηθεί το ΥΠΕΞ το υπουργείο πολιτισμού και όλα τα κόμματα στην Ελλάδα καταγγέλλοντας  το γεγονός;

Τι θα γινόταν αν γινόταν το αντίστροφο εντός Ελλάδος σε κάποιο οθωμανικό Τέμενος;

Οι μουσουλμάνοι “θεωρούν ιερή” της εκκλησία και παίρνουν κομμάτια της μαζί τους, κάτι που πρέπει να διακοπεί άμεσα.  

Πολλοί θεωρούν ότι η Αγία Σοφία έχει ήδη υποστεί μεγάλες ζημιές από τις ορδές των πιστών μουσουλμάνων, και η μετατροπή της από μουσείο σε Τζαμί, αποτελεί ένα από τα μεγάλα εγκλήματα των Τούρκων κατά της χριστιανοσύνης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ