Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Έμμεση απειλή κατά της Ελλάδας από Αλίεφ: Όσοι έχουν ύπουλα σχέδια κατά της Τουρκίας να γνωρίζουν ότι ο τουρκικός στρατός δεν είναι μόνος

Όσοι έχουν προδοτικά σχέδια εναντίον της Τουρκίας πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία δεν είναι μόνη και ότι ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν θα στέκεται πάντα δίπλα στον τουρκικό στρατό, δήλωσε ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ σε διεθνή διάσκεψη το Σάββατο, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί ως έμμεση απειλή κατά της Ελλάδας και ως εκ τούτου πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής που προωθούν το Αζερμπαϊτζάν ως "ενεργειακό σωτήρα".

«Όσοι έχουν ύπουλα σχέδια εναντίον της Τουρκίας και αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της χώρας πρέπει να γνωρίζουν ότι ο τουρκικός στρατός δεν είναι μόνος, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν είναι πάντα έτοιμος να βοηθήσει και να υποστηρίξει. Ομοίως, ο τουρκικός στρατός στάθηκε πάντα στο πλευρό του στρατού μας σε κάθε κατάσταση που απειλεί την ασφάλεια του Αζερμπαϊτζάν. Όσοι θέλουν να μας προκαλούν και να μας τρομάζουν στα σύνορά μας, δεν πρέπει να το ξεχάσουν αυτό», τόνισε ο Αλίεφ.

Τονίζοντας ότι το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία έχουν κάνει βήματα ως σύμμαχοι εδώ και πολλά χρόνια, ο Αλίεφ είπε επίσης: «Η συνεργασία και οι κοινές δραστηριότητες μεταξύ της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν στοχεύουν στην ενίσχυση της σταθερότητας στην περιοχή. Συνδυάζουμε τις δυνατότητές μας ως δύο χώρες και είμαστε πιο δυνατοί από ό,τι όταν είμαστε χώρια».

Σημειώνοντας ότι οι δύο χώρες έχουν ισχυρούς δεσμούς από το παρελθόν έως σήμερα, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν είπε: «Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν είναι αδέρφια, φίλοι και σύμμαχοι. Πέρυσι επισημοποιήσαμε τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στη Σούσα. Γίναμε επίσημα σύμμαχοι υπογράφοντας τη διακήρυξη της συμμαχίας. Λέω για άλλη μια φορά ότι αυτή είναι η επισημοποίηση της πραγματικότητας».

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία ήταν βασικός υποστηρικτής του Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια του παράνομου πολέμου των 44 ημερών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ένα ακόμα επεκτατικό ξέσπασμα του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας, που ξεκίνησε στις 27 Σεπτεμβρίου 2020 και έληξε με μια εύθραυστη και μη αποτελεσματική (όπως φαίνεται από την επίθεση του Σεπτεμβρίου στα κυρίαρχα εδάφη της Αρμενίας) κατάπαυση του πυρός με τη μεσολάβηση της Ρωσίας στις 10 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Πανικός στο Κίεβο ενώ οι Ρώσοι ετοιμάζουν επιχείρηση-κεραυνό-Οι ΗΠΑ διαθέτουν κεφάλαια για την Ουκρανία για μερικές ακόμη εβδομάδες

Τριάντα Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές συνυπέγραψαν επιστολή με την οποία ενημέρωσαν τον Λευκό Οίκο ότι απορρίπτουν το...
Ρωσία 0

Η Ρωσία "παγώνει" το πρόγραμμα ανάπτυξης του πυραύλου Zmeevik "δολοφόνου των αεροπλανοφόρων"-Οι "πυραυλικές προτεραιότητες" της Μόσχας (Βίντεο)

Η απόφαση του Κρεμλίνου να μην διασκορπίσει τους οικονομικούς του πόρους σε ανάπτυξη νέων πυραυλικών συστημάτων όπως ο...