Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τουρκική κατασκοπευτική πτήση στο τεμάχιο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις με τον τούρκο πρόεδρο να επιστρέφει δριμύτερος στις επιθετικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας. Από την μία κατηγορεί την Ελλάδα, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, για καταπίεση της μειονότητας στη Θράκη, την οποία αποκάλεσε και πάλι Τουρκική, καλώντας μάλιστα τον ισλαμικό κόσμο να παρέμβει, ενώ την ίδια στιγμή δηλώνει πως υπάρχει πάντα περιθώριο διαλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Οι από ετών άδικες και παράνομες εφαρμογές κατά της Μουσουλμανικής «Τουρκικής» Μειονότητας στην Δυτική Θράκη συνεχίζονται αυξανόμενες. Δεν αναγνωρίζονται οι θρησκευτικοί ηγέτες των αδελφών μας στην Ελλάδα. Υφαρπάζονται τα ιδρύματα και η περιουσία τους. Δεν τους επιτρέπεται να μαθαίνουν την μητρική τους γλώσσα. Η ταυτότητα τους απορρίπτεται. Ο Ισλαμικός κόσμος πλέον δεν πρέπει να σιωπά στην τυραννία των αδελφών μας στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια στιγμή όπως αποκαλύπτει το Πενταπόσταγμα η Τουρκία προχώρησε σε μια ακόμα κατασκοπευτική πτήση στο οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ, στέλνοντας ένα από τα ιπτάμενα ραντάρ της να πετά επί αρκετή ώρα πάνω από την συγκεκριμένη περιοχή.

Το Πενταπόσταγμα αποκαλύπτει επίσης πως το Ισραήλ ξεκινά από τις 30 Νοεμβρίου και για μια εβδομάδα μεγάλης κλίμακας άσκηση για την οποία δεσμεύτηκε σχεδόν όλο το νότιο FIR Λευκωσίας συμπεριλαμβανομένων περιοχών που γίνονται γεωτρήσεις.


Οι ενέργειες της Ελλάδας στην περιοχή και ειδικά η επέκταση της περιοχής ερευνών νοτίως της Κρήτης για την Exxonmobil και η συμφωνία με την Αίγυπτο έχουν ενοχλήσει την Άγκυρα. Κάτι που φάνηκε στην δηλώσεις Ερντογάν που μεταξύ άλλων είπε ότι η Ελλάδα δεν κάθεται φρόνιμα!

Είπε συγκεκριμένα: «Στην πολιτική δεν μένεις μόνιμα κακιωμένος. Το τι θα προκύψει αύριο με ποια χώρα είναι διαφορετικό θέμα. Αλλά βέβαια η Ελλάδα δεν κάθεται φρόνιμα. Συνεχεία μιλάει εναντίον μας και μας επιτίθεται. Επίσης αυτοί κάνουν διάφορες καμπάνιες μέσα στην ΕΕ. Μετά τις εκλογές θα ανοίξει μια νέα περίοδος».

Μετά την συμφωνία με την Αίγυπτο για τις περιοχές έρευνας και διάσωσης που ενόχλησε την Άγκυρα, την Τρίτη Ελλάδα και Κύπρος θα πραγματοποιήσουν άσκηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου.

Το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λεμεσού, διεθνής άσκηση αεροναυτικής συνεργασίας, με την επωνυμία «CYP/FRA-04/2022», στο πλαίσιο της παρουσίας στην περιοχή, Φρεγάτας του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού. 

Την άσκηση σχεδίασε η Διοίκηση Ναυτικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, σε συνεργασία με το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό και σε αυτή συμμετείχαν το ΠΑΘ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ της Διοίκησης Ναυτικού, Ε/Π AW-139 της Διοίκησης Αεροπορίας και Γαλλική Φρεγάτα. 

Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε Τακτικές Κινήσεις και Προχωρητικούς Ελιγμούς, πραγματοποίηση γυμνασίου συναινετικής νηοψίας, αεροδιακομιδή τραυματία και ολοκληρώθηκε με διέλευση απονομής χαιρετισμού μεταξύ των 2 Πλοίων. 

Η άσκηση η οποία εντάσσεται στο πλέγμα διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει η Εθνική Φρουρά με τις Ένοπλες Δυνάμεις φίλων χωρών σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Άμυνας, κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρέχει τη δυνατότητα στο προσωπικό των ναυτικών και αεροπορικών Μονάδων της ΕΦ, να συνεκπαιδευτεί με αντίστοιχες Μονάδες του Γαλλικού ΠΝ, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο το επίπεδο εκπαίδευσης, τη διαλειτουργικότητα και αναδεικνύοντας τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ