Ελληνοτουρκικά

Προετοιμάζονται πυρετωδώς οι Τούρκοι: Άσκηση διάβασης ποταμού στην Ανατολική Θράκη έκανε ο τουρκικός στρατός

Τούρκοι αξιωματικοί του 5ου σώματος υλοποίησαν στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών, άσκηση  διέλευσης μεγάλου υδάτινου κωλύματος από ΤΟΜΑ με την χρήση αμφίβιων γεφυρών Samur, καθώς και την κατάληψη της αντίπερα όχθης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βέβαια ξέρουν πως σε πραγματικές συνθήκες δεν θα καταφέρουν τίποτα, έχοντας απέναντί τους τα ελληνικά όπλα σε περίπτωση πιθανής σύρραξης.

Μιλάμε για άκρως επιθετικά σχέδια περί  «βίαιης διάβασης ποταμού  και δημιουργία προγεφυρώματος» της 55ης μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας που ανήκει στο τουρκικό 5ο Σώμα.

Οι ασκήσεις αυτές αποτελούν το κύριο μενού τους εδώ και μεγάλο διάστημα έχοντας στόχο τον Έβρο.    

Στόχος της τουρκικής πολεμικής μηχανής ήταν, είναι και θα είναι πάντα ο Έβρος ποταμός, ο οποίος σύμφωνα με μερίδα Τούρκων αξιωματικών παλαιότερα, δεν θα είναι πιθανό εμπόδιο για τον Τουρκικό Στρατό», κάτι που φυσικά αποτελεί αποκύημα της φαντασίας τους.

Τούρκικα άρματα μάχης, καθώς και δυνάμεις του στρατού προσομοιώνουν συνεχώς διάβαση του Έβρου ποταμού στα σύνορα με την Ελλάδα, στο πλαίσιο άσκησης για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Αυτό είναι το σενάριο άσκησης που πραγματοποιείται πολύ συχνά την περιοχή Σαράντα εκκλησιές στην Ανατολή Θράκη κοντά στον Έβρο και περιελάμβανε την διέλευση του ποταμού εχθρικής χώρας.

Το 5ο Σώμα Στρατού (τουρκικά: 5. Kolordu) είναι σχηματισμός του τουρκικού στρατού.

Η διοίκηση του 5ου Σώματος Στρατού (5’nci Kolordu Komutanlığı) εδρεύει στην Τυρολόη και υπάγεται στην 1η Στρατιά
Η επιχειρησιακή διάρθρωση του 2ου Σώματος Στρατού είναι η εξής:

5ο Σώμα Στρατού, με έδρα την Τυρολόη

54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, με έδρα την Αδριανούπολη55η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, με έδρα το Ασβεστοχώρι, Αδριανούπολη

65η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, με έδρα το Λουλέ Μπουργκάς

1η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, με έδρα την Αρτεσκό

105o Σύνταγμα Πυροβολικού, με έδρα την Τυρολόη

Το σενάριο της άσκησης «σημαδεύει» ξεκάθαρα την Ελλάδα μιας και αναφέρει «επίθεση των τουρκικών δυνάμεων σε μια χώρα πέρα από τη λίμνη με σκοπό την μεταφορά όσο τον δυνατόν περισσότερων οχημάτων και αρμάτων μάχης σε μικρό χρονικό διάστημα (Πιο πέρα είναι μόνο ο Έβρος ή ποταμός Μαρίτσα).

Στην προσομοίωση υποτίθεται ότι  έχουμε και την ρίψη πυρών πυροβολικού ενώ στο σενάριο συμμετέχουν και πλωτά μέσα στην περιοχή της άσκησης διάβασης.

Πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τουρκικό Τύπο αναφέρουν επίσης πώς οι Τούρκοι αξιωματικοί μιλούν συχνά για πέρασμα των τουρκικών αρμάτων μάχης από την ελληνική τάφρο με τη χρήση των Samur.

Από ελληνικής πλευράς πάντως επισημαίνεται πώς τόσο ο ποταμός Έβρος, όσο και η τάφρος, είναι εμπόδια που πάρα πολύ δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν με τις γέφυρες που κατασκεύασαν οι Τούρκοι, ιδίως όταν καραδοκούν  τα ελληνικά πυροβόλα και οι πύραυλοι εδάφους-εδάφους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι κατασκεύασαν τον πανίσχυρο κινητήρα TEI-TF6000 -Το μαχητικό αεροσκάφος της TF-X & τα UAV Kızılelma και Anka-3 αποκτούν τεράστιες δυνατότητες (Bίντεο)

Η εξοπλιστική προσπάθεια της Τουρκίας δεν περιορίζεται σε παραγωγή νέων οπλικών συστημάτων, αλλά επεκτείνεται και στην...