Ελληνοτουρκικά

Τρία αεροπλανοφόρα στο Ιόνιο σε απόσταση βολής από περιοχή του Τουρκολιβυκού μνημονίου που αναφέρεται ως “ευρωατλαντική περιοχή”

Πανίσχυρες ομάδες μάχης Τριών αεροπλανοφόρων ΝΑΤΟ  στο Ιόνιο, “επιδεικνύουν την δέσμευσή τους για  ασφάλεια και σταθερότητα του "Ευρω-Ατλαντικού Χώρου" ( όπως θεωρείται η Ανατολική Μεσόγειος όχι τυχαία)   κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων  στο Ιόνιο Πέλαγος 23 Νοεμβρίου 2022”, αναφέρει σχετική ανακοίνωση που μας δείχνει ότι η κατάσταση στην Λιβύη, και οι τουρκικές απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο δεν θα γίνουν ανεκτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια στιγμή τουρκικό αεροσκάφος ΑΦΝΣ περιπολεί στο κέντρο του Αιγαίου προκαλώντας για μία ακόμη φορά την χώρα μας.

Υπενθυμίζουμε ότι η Αμερικανίδα πρέσβης στην Λιβύη, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι ““επιβεβαιώνουμε ότι πρέπει να αποσυρθούν μισθοφόροι και όλες οι ξένες δυνάμεις από τη Λιβύη, και να θεωρήσουμε τους πολιτικούς ηγέτες υπεύθυνους για την επίτευξη εκλογών", δήλωσε η ίδια στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία.

Μετρημένες θα είναι λοιπόν οι μέρες που οι Τούρκοι αλώνιζαν στην Λιβύη, αφού τα κοιτάσματα της χώρας είναι τεράστια, και σε καμία περίπτωση  η δύση δεν πρόκειται να τα αφήσει της Άγκυρας και του Ερντογάν.  

ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Γαλλία-Ιταλία γυροφέρνουν την περιοχή του παράνομου Τουρκολιβυκού μνημονίου βάσει σχεδίου
 
“Καθ' όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου, πέντε αεροπλανοφόρα  θα επιχειρούν σε Αδριατική και Μεσόγειο Θάλασσα, επιδεικνύοντας την κοινή τους δέσμευση για τη συλλογική υπεράσπιση της Συμμαχίας”, αναφέρουν πηγές στο ΝΑΤΟ, με σαφή υπονοούμενα, ειδικά για τα τεκταινόμενα στην περιοχή Νοτίως της Κρήτης.

Μιλάμε για το USS George H.W. το γαλλικό αεροπλανοφόρο Ντε Γκώλ και το ιταλικό Cavour, τα οποία ενίσχυσαν την ικανότητά τους να παράγουν αξιόπιστη μαχητική ισχύ σε όλη την “ευρωατλαντική περιοχή”, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την αλληλεγγύη, τη διαλειτουργικότητα και την ικανότητα υψηλού επιπέδου του ΝΑΤΟ.

«Η επίδειξη της τρομερής δύναμης και φονικότητας που φέρνει η Συμμαχία στο Ιόνιο πέλαγος είναι ένας από τους πιο σίγουρους τρόπους αποτροπής της επιθετικότητας», δήλωσε ο υποναύαρχος Dennis Velez, διοικητής, της ομάδας μάχης του  αεροπλονοφόρου George H.W. Bush.

«Είμαστε ισχυρότεροι όταν εργαζόμαστε μαζί και τέτοιες επιχειρήσεις, poy  υπογραμμίζουν όχι μόνο τη διαλειτουργικότητά μας, αλλά την εναλλαξιμότητα μας με  εταίρουσ και  συμμάχους μας», τόνισε ο ίδιος.

«Από την αρχή της νέας επιχείρησης μας που ονομάζεται ANTARES, συνεργαζόμαστε στενά με τους Συμμάχους και μοιραζόμαστε μια κοινή εικόνα και εκτίμηση της κατάστασης», εξήγησε ο Γάλλος αντιναύαρχος Christophe Cluzel, διοικητής, της γαλλικής ομάδας μάχης στην οποία συμμετέχει και μια ελληνική Φρεγάτα.

«Οι επιχειρήσεις αεροπλανοφόρων είναι απαιτητικές και παρουσιάζουν το υψηλότερο επίπεδο συντονισμού. Διατηρώντας μια στάση επιφυλακής, ενισχύουν την ικανότητά μας να ασφαλίζουμε ευρείες περιοχές, και να αποτρέπουμε οποιαδήποτε αποσταθεροποίηση στη Μεσόγειο και ταυτόχρονα, να ενισχύουμε την αποτρεπτική και αμυντική στάση του ΝΑΤΟ στην ανατολική πλευρά του», τόνισε ο ίδιος με “μήνυμα” σαφώς στην Άγκυρα και τα άνομα σχέδια της στην ΑΟΖ της Λιβύης.

Η Τουρκία είναι αυτή άλλωστε που δεν αποδέχεται τον έλεγχο σε εμπορικά πλοία ( επιχείρηση IRINI) που φέρουν είτε την τουρκική σημαία, είτε δρουν για λογαριασμό τουρκικών εταιρειών στην Μεσόγειο, σε μια κίνηση προσβολής όλων των διεθνών οργανισμών και του ΝΑΤΟ.

Ο Ιταλός Αντιναύαρχος Vincenzo Montanaro , διοικητής των Ιταλικών Ναυτικών Δυνάμεων δήλωσε: «η αφοσίωσή μας στην ασφάλεια καταδεικνύει τη συλλογική αποφασιστικότητα της Συμμαχίας στην περιοχή”.

Πρόκειται για τρομερή φονική δύναμη του ΝΑΤΟ, η οποία σαφώς έχει ρόλο στα τεκταινόμενα στην Ουκρανία και στην παρουσία ρωσικών πολεμικών πλοίων στην Μεσόγειο, πρωτίστως όμως είναι εκεί διότι υπάρχουν τεράστια συμφέροντα ΗΠΑ-Ρωσίας-Ιταλίας στην περιοχή μεταξύ Λιβύης-Κρήτης-Ιταλίας-Γαλλίας, ενώ η Τουρκία θέλει να οριοθετήσει παράνομη ΑΟΖ με πολλές χώρες στην Μεσόγειο, πέρα από κάθε λογική και κυρίως νομιμότητα.        

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ