Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τι επιδιώκει το καθεστώς Ερντογάν;Έτοιμο το τουρκικό όπλο Λέιζερ ισχύος 5 kW κατά Drones(Βίντεο)-Τι γίνεται με το ελληνικό “κεντρί”

Η Tubitak BILGEM από την Τουρκία αποκαλύπτει το νέο σύστημα όπλου λειζερ JARMOL 5 kW
Σύμφωνα με τον Yusuf Çetiner, το σύστημα λέιζερ JARMOL που είναι έτοιμο να δοθεί για την Τουρκική στρατοχωροφυλακή, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από το ινστιτούτο Tübitak Informatics and Information Security Advanced Technologies Research Center (BİLGEM).

Το τουρκικό οπλικό σύστημα λέιζερ Tübitak BİLGEM JARMOL είναι πλήρως ενσωματωμένο στο θωρακισμένο όχημα BMC Kirpi.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο επικεφαλής του Tübitak BİLGEM, Ali Görçin έκανε τις δηλώσεις σχετικά με το νέο οπλικό σύστημα λέιζερ στην ομιλία του στην εκδήλωση:

Δεν ενσωματώσαμε απλώς ένα σύστημα λέιζερ 5 κιλοβάτ σε ένα θωρακισμένο όχημα, αλλά συνεργαστήκαμε στενά με την Aselsan για να επιδείξουμε την ενοποίηση με το σύστημα İHTAR, ενώ συνεργαστήκαμε με πολλές εταιρείες καθ' όλη τη διάρκεια του έργου, αναπτύσσοντας μηχανικά συστήματα, οπτικά συστήματα και άλλα συστήματα, παρέχοντας ουσιαστικά το καλύτερο έργο.

Στόχος μας εδώ είναι να αναπτύξουμε τεχνολογίες αποτροπής για αυτόνομα ή τηλεκατευθυνόμενα συστήματα, τα οποία εμφανίστηκαν πρόσφατα και αυξήθηκαν σε χρήση».

Σύμφωνα με μια έκθεση δραστηριότητας του 2021 που δημοσιεύτηκε από το ινστιτούτο επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας της Τουρκίας (Tübitak), το JARMOL είναι μια βελτιωμένη έκδοση του ARMOL, του πρώτου στρατιωτικού συστήματος λέιζερ της Τουρκίας.

Ο Yusuf Çetiner, τονίζει ότι το JARMOL είναι ένα ημιαυτόνομο αμυντικό όπλο UAV ικανό να στοχεύει αυτόματα σε εναέριους στόχους που εγκλωβίζονται από τα ραντάρ, εξουδετερώνοντας εχθρικά UAV με εμβέλεια έως και 2 km με την χρήση λέιζερ 5 kW.

Το σύστημα, το οποίο είναι πλήρως ενσωματωμένο στο θωρακισμένο όχημα BMC Kirpi, συμπεριλαμβανομένου του δικού του συστήματος, επιτρέπει στο όχημα να εκτελεί λειτουργίες χωρίς εξωτερική υποστήριξη.

Εκτός από την αναχαίτιση UAV, το σύστημα βρίσκεται σε θέση να εξαλείψει διάφορες απειλές έως εμβέλεια 5 km.

Το ελληνικό όπλο λέιζερ για το οποίο αναμένονται σύντομα πολύ καλά νέα

Στην έκθεση Defea του 2021, παρουσιάστηκε το Λέιζερ Υψηλής Ενέργειας (High Energy Laser Weapon) που ανέπτυξε με την εταιρεία του Soukos Robots .

Μεταξύ των επαναστατικών χαρακτηριστικών του όπλου είναι ότι δεν επηρεάζεται από τη βαρύτητα, ενώ επιτρέπει την παθητική ανίχνευση και αποθήκευση στόχων, συμπεριλαμβανομένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), θαλάσσιων σκαφών, πυραύλων και ελικοπτέρων.

Πρόκειται για λέιζερ ρομποτικό οπλικό σύστημα που πραγματοποιεί εκπομπή φωτονίων από 5 έως 20 χιλιόμετρα.
“Διαθέτει σύστημα σταθεροποίησης. Έχει αυτόματο σύστημα ευθυγράμμισης, ενώ διαθέτει τη δυνατότητα προσβολής ανά στόχο ανά δύο με τρία δευτερόλεπτα», είχε εξηγήσει ο κ. Σούκος.

Σήμερα ο πόλεμος χάνεται ή κερδίζεται από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Άρα το μέλλον είναι σίγουρα τα όπλα λέιζερ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ