Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Στα πρόθυρα θαλάσσιου επεισοδίου! Επικίνδυνες κινήσεις σκάφους τουρκικού ΛΣ κατά Ελληνικού εντός χωρικών υδάτων μας στη Σάμο

"Παρενόχληση σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από σκάφος τουρκικής ακτοφυλακής κατά τη διάρκεια επιχείρησης έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Σάμου", είναι ο τίτλος άρθρου-ενημέρωσης της επίσημης ιστοσελίδας του Λιμενικού μας, το οποίο στη συνέχεια αναφέρει:

"Αναφορικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες, στη θαλάσσια περιοχή 3,8 ν.μ. νότια Σαμιοπούλας ν. Σάμου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., γνωρίζεται ότι οι έρευνες συνεχίζονται και σήμερα από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αεροσκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σκάφος δύναμης FRONTEX.

Πρωινές ώρες σήμερα, Φ/Γ πλοίο ξένης σημαίας, το οποίο είχε δεσμευτεί από το ΕΚΣΕΔ να συμμετάσχει στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, εντόπισε εντός περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης των ελληνικών Αρχών και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, μία (01) σορό, ενημερώνοντας τουρκική ακταιωρό, η οποία έπλεε εντός τουρκικών χωρικών υδάτων για την παραλαβή της.

Στη συνέχεια, τουρκική ακταιωρός, η οποία έπλεε σε παρακείμενη περιοχή, εισήλθε εντός περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης των ελληνικών Αρχών και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς κατά του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Κατά τη διαδικασία περισυλλογής της σορού και ενώ το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προσέγγισε την ακταιωρό προκειμένου να της επισημάνει ότι έχει παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα, η τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να προκαλέσει φθορά στο σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ παράλληλα προέβη σε επίδειξη οπλισμού.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω τουρκική ακταιωρός δεν είχε καμία ουσιαστική συνδρομή στην περιοχή για έρευνα προς εντοπισμό αγνοουμένων στη θάλασσα, ούτε δήλωσαν στον έχοντα τον συντονισμό της επιχείρησης ΕΚΣΕΔ την παρουσία της.

Σημειώνεται ότι οι κινήσεις της τουρκικής ακταιωρού δυσχέραιναν το έργο της Ελληνικής Ακτοφυλακής και της δύναμης FRONTEX καθώς και την εξέλιξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης αγνοούμενων.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα παρουσία ιταλικού σκάφους της δύναμης FRONTEX, το πλήρωμα του οποίου κατέγραψε το συμβάν προκειμένου να ενημερώσει τον Οργανισμό FRONTEX για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου."

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαπιστώνεται ότι η τουρκική προκλητικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο στο Αιγαίο, με τον κίνδυνο θερμού θαλάσσιου επεισοδίου να έχει πολλές πιθανότητες να επισυμβεί.

Ο μόνος λόγος που δεν έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής είναι ο τρομερός επαγγελματισμός και η Ολύμπια ψυχραιμία που επιδεικνύουν τα άριστα εκπαιδευμένα στελέχη του Λιμενικού μας.

Η τακτική των Τούρκων

Η Τουρκία το μόνο πράγμα που ξέρει να κάνει είναι να παραπονιέται τάχα για τους πνιγμένους μετανάστες στο Αιγαίο, για τους οποίους είναι αποκλειστικά υπεύθυνη, αφού με τη συνδρομή στελεχών της στρατοχωροφυλακής και του λιμενικού της, τους επιβιβάζει σε λέμβους που οι ακταιωροί της οδηγούν στα Ελληνικά Χωρικά ύδατα.

Όταν δε τελικά λόγω της κυμάτωσης, της υπερφόρτωσης και της ακαταλληλότητας των λέμβων, οι μετανάστες πέσουν στη θάλασσα, το τουρκικό λιμενικό εμποδίζει το Ελληνικό να περισώσει τους άμοιρους μετανάστες από τον πνιγμό, εισβάλλοντας και προκαλώντας στα Ελληνικά χωρικά ύδατα.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

TOS-1A Solntsepek
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αμείωτη βαρβαρότητα στην Ουκρανία! Ρωσικά θερμοβαρικά «έλιωσαν» Ουκρανούς στρατιώτες μέσα σε λίγα λεπτά-Κανείς δεν επιβίωσε! (Βίντεο)

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ αυτήν την φορά, ρωσικά συστήματα εκτόξευσης θερμοβαρικών βλημάτων τύπου TOS-1A Solntsepek...