Ελληνοτουρκικά

Ο Ερντογάν βλέπει παντού...ιμπεριαλιστές που θέλουν το κακό της Τουρκίας

Νέο μπαράζ προκλήσεων από την Άγκυρα, αφού μόνο το Σαββατοκύριακο έγιναν 70 παραβιάσεις στο Αιγαίο, από Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Σε μια ακόμα προσπάθεια να δικαιολογήσει την αναθεωρητική του πολιτική ο Ερντογάν μιλώντας στο Ντιαρμπακίρ βλέπει παντού από κάθε πλευρά των συνόρων της Τουρκίας εν δυνάμει εχθρούς και ιμπεριαλιστές που έχουν βαλθεί να διαλύσουν την χώρα του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εργαζόμαστε για να κάνουμε τη χώρα μας ένα νησί ειρήνης από τα ανατολικά σύνορά της έως τα νότια σύνορά της, από τα δυτικά της μέχρι τα βόρεια σύνορά της και πέρα από τις γεωγραφίες επιρροής μας. Με την άδεια του Αλλάχ, ούτε οι τρομοκρατικές οργανώσεις ούτε οι ιμπεριαλιστές τύραννοι που τραβούν τα νήματα θα μπορέσουν να μας εμποδίσουν να το κάνουμε αυτό».

Ιδιαίτερα δηκτικός για τον τουρκικό αναθεωρητισμό ήταν ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στην Καθημερινή: «Η τουρκική πλευρά έχει υιοθετήσει πλήρως τις ρωσικές μεθόδους. Το επισημαίνει ξεκάθαρα: «Προσέξτε, αν δεν θέλετε να γίνετε Ουκρανία».

Ο ακροδεξιός εταίρος του Ερντογάν επιτέθηκε στις ΗΠΑ και τόνισε ότι το κοινοβουλευτικό σύστημα στην Ευρώπη παραπαίει, ενώ εκτόξευσε τα βέλη του στον Κιλιτζάρογλου που σχολίασε τις αναθεωρητικές βλέψεις του προέδρου της Τουρκίας: «Τα λόγια του Κιλιτζντζάρογλου, «τι πρέπει να κάνουμε στη Συρία, τι ψάχνουμε στη Λιβύη», είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με εκείνα του γλυκού Ατατούρκ».

Τα αμερικανικά F-22 στην Σούδα ξεκινούν τις ασκήσεις τους. Η Ουάσιγκτον με τα καλύτερα μαχητικά τους στη Σούδα επικροτούν την στάση της Ελλάδας στην περιοχή ως πυλώνα σταθερότητας.

Εν τω μεταξύ το κρατικό κανάλι της Τουρκίας μεταδίδει πως: «Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι επίσης ο εγγυητής της ειρήνης στη Νήσο.

Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση της Προεδρίας, ο Τατάρ έκανε δεκτούς στη Λευκόσα τον Τζελάλ Σαμί Τουφεκτσί, Αντιπρόεδρο Αμυντικής Βιομηχανίας και Πρόεδρο του Συμβουλίου της Στρατιωτικής Βιομηχανίας Ηλεκτρονικών (Aselsan) και τον Γενικό διευθυντή της Ανώνυμης Εταιρείας Aselsan-Havelsan ULAK, Ζαφέρ Ορχάν.

Ο Τατάρ σημείωσε ότι μια νέα εποχή ξεκίνησε στην Κύπρο με την απόκτηση ελευθερίας των Τουρκοκυπρίων και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προστασία και τη συνέχιση των εθνικών τους συμφερόντων ως τουρκικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εξηγώντας ότι η επίτευξη όλων αυτών εξαρτάται από τα έργα που εκτελούνται, ο Πρόεδρος Τατάρ είπε:

“Τα μέτρα και οι νέες μελέτες για την αμυντική βιομηχανία που ξεκίνησαν πριν από το 1974 είναι πολύ σημαντικά. Η στάση της Δημοκρατίας της Τουρκίας δίνει δύναμη σε όλους μας και είναι η εγγύηση της ειρήνης. Διότι είναι αποτρεπτική δύναμη. Εδώ και χρόνια βρισκόμαστε σε μεγάλο αγώνα. Η ΤΔΒΚ έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο με την εκτίμηση των διαφορετικών προϊόντων και με διαδικασία ανάπτυξης μέχρι και τον βιομηχανικό τομέα. Ο Τουρκοκυπριακός λαός έχει επίσης το δικαίωμα να καθορίσει το μέλλον του”.

Ο Τατάρ τόνισε ότι είναι σημαντικό για αυτούς να υπάρξουν ελεύθερα σε αυτά τα εδάφη ως αναπόσπαστο τμήμα της Ανατολίας.»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ