Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Θα τρελαθούμε! Τούρκοι και Βρετανοί αξιωματικοί συζήτησαν την πρόσφατη βρετανική αποβατική άσκηση στην Κύπρο

Πραγματικά η όλη σκέψη ανήκει στην σφαίρα του παραλόγου,  σχετικά με συνάντηση Τούρκων και Βρετανών αξιωματικών, αφού συζητήθηκε η πρόσφατη αποβατική άσκηση των Βρετανών στην Κύπρο, με σενάριο ανθρωπιστικής κρίσης.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Η επίσκεψη σχημάτισε στενότερους δεσμούς μεταξύ του Βασιλικού Ναυτικού και των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων αφού το πλήρωμα του Albion συνεργάστηκε στο Αιγαίο με το τουρκικό αποβατικό πλοίο Bayraktar και ελικόπτερο Seahawk της καθώς απέπλευσε από τη Σμύρνη, ενώ προηγουμένως αξιωματικοί και από τις δύο πλευρές μοιράστηκαν γνώσεις και πληροφορίες από πρόσφατες ασκήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στην Κύπρο, αλλά  και από ασκήσεις στην Νορβηγία, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο”, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της επίσημης σελίδας του βρετανικού πολεμικού ναυτικού.

Δηλαδή τι ακριβώς συζήτησαν οι Βρετανοί με τους Τούρκους αξιωματικούς, το πόσο επιτυχημένη ήταν η αποβατική άσκηση, και οι Τούρκοι ρωτούσαν πως ακριβώς την υλοποίησαν;

Πριν μερικές ημέρες αναφέραμε ότι ασυνήθιστα μεγάλη βρετανική άσκηση απόβασης 1500 Βασιλικών πεζοναυτών, με περίεργο σενάριο προστασίας των βρετανικών βάσεων και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας υλοποιήθηκε στην Κύπρο στις 13 Οκτωβρίου 2022.

Πρόκειται για μια άσκηση των Βρετανών, οι οποίοι σαν παλιές καραβάνες στο κουρμπέτι, ξέρουν πολλά, όπως για παράδειγμα τι ετοιμάζει η Άγκυρα το επόμενο διάστημα κοντά, γύρω στο νησί, καθώς και στα Κατεχόμενα.

Οι Βρετανοί, υλοποίησαν μια περίεργα μεγάλη σε αριθμό ανδρών, μέσα και πλοία αποβατική άσκηση με ένα ακόμη πιο περίεργο σενάριο, που αφορά όχι μόνο προστασία των βρετανικών βάσεων, αλλά αντιμετώπιση και ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία δεν διευκρινίστηκε από που προήλθε.

Η άσκηση ήταν μια πρόβα τζενεράλε για επιχειρήσεις απόβασης πολλών διαφορετικών στρατιωτικών στοιχείων από τον αέρα, την στεριά και την θάλασσα σε μια δυνητικά εχθρική περιοχή.

Βρετανικό αποβατικό στην Σμύρνη  

Η τελευταία στάση του βρετανικού αποβατικού HMS Albion  στη Μεσόγειο ήταν το λιμάνι της Σμύρνης, όπου οι Βρετανοί αξιωματικοί συζήτησαν το μέλλον των αμφίβιων επιχειρήσεων με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, συνεχίζει η ιστοσελίδα του βασιλικού ναυτικού της Βρετανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ναυαρχίδα του Βασιλικού Ναυτικού ηγείται επί του παρόντος της δυνάμεως Littoral Response Group North, μιας ειδικής ομάδας που έχει σχεδιαστεί για να αντιδρά σε κρίσεις στα ευρωπαϊκά ύδατα.

«Δεδομένης της στρατηγικής θέσης της Τουρκίας, χαίρομαι που η Albion μπόρεσε να επισκεφθεί τον σημαντικό εταίρο μας στο ΝΑΤΟ και να επιβεβαιώσει τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των ναυτικών μας», δήλωσε ο διοικητής του HMS Albion, πλοίαρχος Simon Kelly.

«Οι Τούρκοι έχουν κάνει τα πάντα για να μας κάνουν να νιώθουμε ευπρόσδεκτοι και ανακάλυψα ότι είχαμε πολλά να μοιραστούμε, ιδιαίτερα όσον αφορά τη διαλειτουργικότητα των κοινών δυνάμεων στη διεξαγωγή αμφίβιων επιχειρήσεων», τόνισε ο ίδιος αποκαλύπτοντας ότι οι Τούρκοι είναι εξπέρ στις αποβατικές ενέργειες.

Την ίδια ώρα, το αντιτορπιλικό Type 45 HMS Defender, το οποίο πλοίο συνοδείας της Littoral Response Group North, βρισκόταν στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Ελληνικό Ναυτικό.

Και τα δύο πλοία και η υπόλοιπη ειδική ομάδα, που αποτελείται από τα RFA Argus και RFA Mounts Bay, έχουν πλέον επιστρέψει από τις επιχειρήσεις ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ