Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Στρατηγός Φράγκος: Κύριε Σολτς χρωστάτε 246 δις μείον 4 δις ΕΥΡΩ λόγω εκσυγχρονισμού των LEOPARD & MEKO

Για την δοκιμαστική εκτόξευση του Tayfun, του βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς που κατασκεύσαν οι Τούρκοι και την προκλητική ρητορική από τους γείτονες για το πλήγμα που μπορεί να επιφέρει στην Ελλάδα μίλησε στην ΕΡΤ ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φρ. Φράγκος ο οποίος επεσήμανε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν αιφνιδιάστηκαν από τις κινήσεις Ερντογάν.

«Στο πλαίσιο της γεωστρατηγικής αναθεωρητικής επεκτατικής πολιτικής που εφαρμόζει η Άγκυρα στην περιοχή, φρόντισε ο κ. Ερντογάν να δώσει μία οδηγία στην Roketsan, μια κρατική εταιρεία να προχωρήσει στην ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων, καταρχήν μικρού βεληνεκούς» δήλωσε ο Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος.

Μιλώντας για τον Ταγίπ Ερντογάν ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ αποκάλυψε ότι στόχος του Τούρκου προέδρου ήταν ο πύραυλος αυτός να μπορεί να διανύσει 2.500 χλμ, δίνοντας στην στην Τουρκία τη δυνατότητα να μπορεί να ελέγχει την ευρύτερη περιοχή και να παίζει το ρόλο της περιφερειακής δύναμης.

«Δεν αιφνιδιάστηκαμε από τις κινήσεις Ερντογάν» δήλωσε ο κ. Φραγκούλης τονίζοντας ότι από τους χάρτες που δημοσίευσαν οι Τούρκοι τώρα μας έβαλαν σε έναν ομόκεντρο κύκλο και όχι μόνον εμάς αλλά γειτονικές χώρες όπως η Κύπρος και το Ισραήλ.

 

Πολύ χαμηλό του φρόνημα του τουρκικού στρατού

«Η ανησυχία τους ήταν γιατί αναπτύσσεται και το Ιράν και το πυρηνικό του πρόγραμμα. Το Ιράν ήδη έχει τέτοιους βαλλιστικούς πυραύλους των δύο χιλιάδων χιλιομέτρων» είπε ο κ. Φράγκος εκτιμώντας ότι αυτή η πυραυλική δοκιμή είχε άλλο λόγο: την εμψύχωση του τουρκικού στρατού που βλέπει την υπεροπλία των Ελλήνων στον αέρα λόγω των Rafale (Ραφάλ).

Αναφερόμενος στην εκπομπή «Συνδέσεις» για τη ελληνική αμυντική βιομηχανία που όπως είπε είναι ένα τεράστιο ερωτηματικό επισημαίνοντας ότι είναι ΛΑΘΟΣ η απαξίωση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και πως θα έπρεπε να στηριζόμαστε και στις δικές μας δυνάμεις.

Φέρνοντας ως παράδειγμα την κατασκευή ελληνικών UAV με χαμηλό κόστος πρίν από λίγα χρόνια, πρόγραμμα που δυστυχώς δεν προχώρησε δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «μπαίνουν άλλες παράμετροι και δεν αναπτύσσονται».

 

Επιστρέφοντας στην Τουρκία και το εξοπλιστικό της πρόγραμμα εκτίμησε ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα ενισχυθεί και με αμερικανικά μαχητικά F-16 ή Rafale γιατί «δεν μπορούν να τους απομακρύνουν παντελώς και να τους στείλουν στην Ρωσία και την Κίνα».

Όπως αποκάλυψε η τεχνογνωσία για τον πύραυλο Tayfun, ο οποίος είναι μετεξέλιξη του Bora, προέρχεται από Πακιστάν και Κίνα.

«Από κει και πέρα όμως, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας εμείς πώς θα το αντιμετωπίσουμε» είπε ο κ. Φράγκος εστιάζοντας στην επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Ουκρανία και τον παραλληλισμό που έκανε με την στάση Τουρκίας και Ρωσίας.

«Εδώ ζούμε. Αυτό τον αναθεωρητισμό έχουμε. Θα πρέπει να είμαστε συντονισμένοι. Καμία σκέψη για τους S-300, διότι είναι το ένα από τα δύο συστήματα τα οποία είναι αντι βαλλιστικό και μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό που έχουν οι Τούρκοι» επεσήμανε ο κ. Φράγκος.

Σύμφωνα με τον Στρατηγό οι τουρκικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Tayfun «δεν είναι έτοιμοι» αλλά αντίθετα εκείνο που τον ανησυχεί είναι ο πυρηνικός σταθμός Ακούγιου που κατασκευάζεται από Ρώσους στην Τουρκία.

«Θα πρέπει να ξέρουν οι Αμερικανοί ότι αφού τους ανησυχεί το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν… θα πρέπει να ξέρουν ότι το Ακούγιου είναι σε σεισμογενή περιοχή», πρόσθεσε ο κ. Φράγκος.

Με κόστος 20 δισ. ευρώ, στα νότια της Τουρκίας ο κ. Φράγκος εστίασε ότι το Ακουγιού είναι ένα από τρία πυρηνικά εργοστάσια που θα κατασκευάσει η Άγκυρα.

«Το δεύτερο είναι στη Σινώπη, εκεί που κατέληξε ο πύραυλος και το τρίτο που θα γίνει στην Ανατολική Θράκη. Η ανησυχία μας είναι ότι είναι σε σεισμογενή περιοχή και πρέπει να καταλάβουν οι Αμερικάνοι ότι απειλεί τα δικά τους συμφέροντα. Στην φαρέτρα τώρα του Μενέντεζ (αμερικανός Γερουσιαστής) πρέπει να μπει αυτό» συμπλήρωσε ο κ. Φράγκος.

Τέλος ο Στρατηγός αναφερόμενος στην επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου κ. Σολτς δήλωσε ότι οι πολεμικές αποζημιώσεις ανέρχονται στα 250 Δις ΕΥΡΩ, ενώ το κόστος της αναβάθμισης των:

-190 LEO1A5

-183 LEO2A4 και

-170 LEO HEL A6 ΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ     LEO2A7

- Και των Φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ

Είναι τέσσερα (4) δις ΕΥΡΩ 

Άρα συμπέρανε "έχουμε λαμβάνειν αλλά 246 ΔιςΕΥΡΩ

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ