Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Στρατηγός Τζούμης: "Τί θέλετε να κάνουμε πόλεμο;"- Ο μιθριδατισμός της Ελληνικής κοινωνίας (Βίντεο)

Ο Στρατηγός ε.α Λάμπρος Τζούμης μιλάει για τις τελευταίες εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, στα Parapolitika FM,  και παρομοιάζει την Ελλάδα και την Τουρκία σαν δύο τρένα που κινούνται αντίθετα στην ίδια σηδηροδρομική γραμμή. Η σύγκρουση μοιάζει αναπόφευκτή δηλώνει ο κύριος Τζούμης. 

Έχουμε πολλαπλάσιες παραβιάσεις του εθνικού ενάερίου χώρου, όπως και υπερπτήσεις δηλώνει ο στρατηγός αλλά δεν τολμάς να πεις να καταρρίψουμε ένα drone και η απάντηση έρχεται αμέσως ""τί θέλετε να κάνουμε πόλεμο;". Μιθριδατισμό χαρακτηρίζει ο κύριος Τζούμης την στάση αυτή. 

Ο Μιθριδάτης ΣΤ Ευπάτωρ - Διονύσιος (132-63 π.χ.) ήταν βασιλιάς του Πόντου και της Μικρής Αρμενίας. Ενεπλάκη με τη Ρωμαϊκή Δημοκρατία σε τρεις πολέμους γνωστούς ως Μιθριδατικούς. Έζησε περιπετειώδη ζωή, σκληραγωγήθηκε σε διάφορες κακουχίες και από τον φόβο ότι θα τον δηλητηριάσουν συνήθισε τον οργανισμό του στη χρήση διαφόρων δηλητηρίων, ώστε απέκτησε ανοσία σε αυτά.

Από το όνομα του Μιθριδάτη έχει επικρατήσει διεθνώς ο όρος μιθριδατισμός, που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μεταφορικά τη σταδιακή αποδοχή και εξοικείωση με καταστάσεις, που χαρακτηρίζονται επικίνδυνες και κατά επέκταση τη διαδικασία κατά την οποία δυσάρεστες αλλαγές, που έρχονται βαθμιαία και με πολύ αργό ρυθμό γίνονται σε βάθος χρόνου ανεπαίσθητα αποδεκτές.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Μια σταλιά ιστορία και επικαιρότητα

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...