Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Δοκιμή τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου TAYFUN (Βίντεο)-Ο Ερντογάν ετοιμάζει μανιφέστο για την Μεγάλη Τουρκία ανήμερα της 28ης

Κλιμακώνει τις απειλές η Άγκυρα όχι μόνο κατά Ελλάδος και Κύπρου, αλλά και των χωρών της Μεσογείου, με δοκιμές νέων οπλικών συστημάτων, ενώ ο Ερντογάν ετοιμάζει μανιφέστο για την Μεγάλη Τουρκία που οραματίζεται ο ίδιος και οι χιλιάδες υποστηριχτές του ανήμερα της ελληνικής εθνικής επετείου του “ΟΧΙ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για επίδειξη δύναμης και αμυντικής τεχνολογίας, ειδικά μετά την πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση τουρκικού  βαλλιστικού πυραύλου TAYFUN, που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Roketsan.

"Η Roketsan, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης πυρομαχικών ακριβείας στην Τουρκία, πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου TAYFUN, του πρώτου βαλλιστικού πυραύλου μικρής εμβέλειας της Τουρκίας (SRBM), που αναπτύχθηκε με εθνικούς πόρους", αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Κατά τη δοκιμαστική βολή που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Rize-Artvin σήμερα, ο πύραυλος TAYFUN χτύπησε με επιτυχία τον στόχο.


Υπενθυμίζουμε τους πυραύλους J600T YILDIRIM με βεληνεκές 150+ χιλιομέτρων και  BORA με βεληνεκές 280+ χιλιομέτρων, οι οποίοι έχουν ενταχθεί ήδη στο τουρκικό οπλοστάσιο.

Τώρα μιλάμε για έναν νέο βαλλιστικό πύραυλο με το όνομα TAYFUN , ο οποίος θα μπορεί να φτάνει σε βεληνεκές 561 χιλιομέτρων  χιλιομέτρων σύμφωνα με το τουρκικό άρθρο, με προοπτική για ακόμα μεγαλύτερη εμβέλεια.

Οι βαλλιστικοί πύραυλοι με βεληνεκές 300-1000 χιλιομέτρων ορίζονται ως «Βαλλιστικοί πύραυλοι μικρής εμβέλειας (SRBM)».

Ο TAYFUN έγινε ο πρώτος βαλλιστικός πύραυλος μικρής εμβέλειας της Τουρκίας

Ο πύραυλος δομικά μοιάζει πολύ με τον βαλλιστικό πύραυλο BORA, και έχει προγραμματιστεί να γίνει το πυραυλικό σύστημα με το μεγαλύτερο βεληνεκές στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μέχρι στιγμής.

Το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι “οι βαλλιστικοί πύραυλοι είναι μια μεγάλη απειλή για τις περισσότερες χώρες, καθώς είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν και να καταστραφούν.

Οι βαλλιστικοί πύραυλοι χωρίζονται γενικά σε 5 κατηγορίες: Βαλλιστικοί πύραυλοι μικρού βεληνεκούς (SRBM), βαλλιστικοί πύραυλοι μεσαίου βεληνεκούς (MRBM), βαλλιστικοί πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς (IRBM),διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι (ICBM) και βαλλιστικοί πύραυλοι υποβρύχιας εκτόξευσης (SLBM)”.

Περιττό να τονίζουμε ότι η Τουρκία έχει αναπτύξει πάρα πολύ σοβαρά αυτόν τον τομέα σε συνεργασία με χώρες σαν την Κίνα, αλλά και άλλες, κατασκευάζοντας αυτού του είδους τα όπλα, και η απειλή για την Ελλάδα είναι μεγάλη λόγω του βεληνεκούς τους.

Όλες οι κρίσιμες υποδομές εντός της ελληνικής επικράτειας, αποτελούν στόχο αυτού του σχεδίου της Άγκυρας, που επιθυμεί να ασκήσει προς το παρόν, μεγάλη ψυχολογική επίδραση στην Αθήνα. Για την χώρα μας είναι μονόδρομος η αγορά αντιβαλλιστικών συστημάτων και βαλλιστικών πυραύλων τα επόμενα χρόνια. 

Μανιφέστο αλλά Κεμάλ του Τούρκου προέδρου Ερντογάν για τον "αιώνα της Τουρκίας" την 28η Οκτωβρίου 2022    

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζει με φιέστα να  δώσει έμφαση στον «Αιώνα της Τουρκίας με έναν ισχυρό ηγέτη», με την δημιουργία ενός μανιφέστου που θα ανακοινώσει σε συνάντηση που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα στις 28 Οκτωβρίου.

Το μανιφέστο είναι ουσιαστικά ένας οδικός χάρτης της  Τουρκίας, με τον οποίο θα εισέλθει η χώρα στην νέα εκατονταετηρίδα.

Ως εκ τούτου, ο Ερντογάν, ο οποίος πιστεύει ότι οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον επόμενο Ιούνιο, θα είναι εξαιρετικά κρίσιμης και ιστορικής σημασίας, ετοιμάζει το όραμα του για μια Μεγάλη Τουρκία ώστε να πείσει τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του.

Η όλη εκδήλωση θα γίνει στην Άγκυρα-Αρένα, όπου θα παραστούν μέλη του κόμματος και καλεσμένοι.

Αυτό το έγγραφο θα αποτελέσει επίσης τη βάση της νέας πολιτικής της χώρας από το ΑΚΡ, υπό την ηγεσία του  Ερντογάν, και θα μοιάζει με ένα νέο εθνικό Όρκο, όπως αυτόν που είχε ο Μουσταφά Κεμάλ το 1920.   

Κάποιες από τις  λεπτομέρειες του εγγράφου, του οποίου η προετοιμασία συνεχίζεται αναφέρονται ως εξής:

  • Το έγγραφο θα μεταφέρει το νόημα της νέας ιστορίας και του οδικού χάρτη της Τουρκίας, η οποία θα εισέλθει στην νέα περίοδο μετά τα 100 χρόνια ζωής της.
  • Θα τονιστεί ότι στόχος είναι να γίνει η Τουρκία μια από τις κορυφαίες χώρες που παράγουν προστιθέμενη αξία στο κόσμο.
  • Θα τεθούν στόχοι σε όλους τους τομείς, από την οικονομία μέχρι την εκπαίδευση, με σλόγκαν «μπαίνουμε τώρα σε μια νέα φάση».
  • Στην εξωτερική πολιτική, η έκκληση για έναν πιο δίκαιο κόσμο θα γίνει αποδεκτή με την αναφορά στην πολιτική «Ο κόσμος θα είναι μεγαλύτερος από πέντε χώρες» που προτάθηκε από τον Πρόεδρο Ερντογάν.
  • Στο πλαίσιο του πλαισίου αυτού, ο Ερντογάν θα απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας, ανεξαρτήτως θρησκείας, γλώσσας, φυλής, φύλου, πεποιθήσεων ή σκέψης”.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ακόμη εθνικιστικού τύπου μανιφέστο που συνέταξε το ΑΚΡ, για να πείσει τους Τούρκους πολίτες να το ψηφίσουν ενόψει των επερχόμενων εκλογών, οι οποίες θα είναι οι πιο κρίσιμες στην χώρα.

Το όραμα του Τούρκου προέδρου, αφορά ουσιαστικά την επαναφορά μιας "Οθωμανικής αυτοκρατορίας", με όρους του σήμερα, αφού ο ίδιος θέλει παγκόσμια εξουσία όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά σε μεγάλο μέρος του πλανήτη.

Αυτό το εθνικιστικό παραλήρημα είναι προάγγελος πολύ πιθανών άσχημων εξελίξεων στο Αιγαίο και την Μεσόγειο και αυτό οφείλουμε να το λάβουμε σοβαρά υπόψιν.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...