Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Αντιαεροπορική άσκηση των Τούρκων λίγα χιλιόμετρα από την Λέσβο ενώ το Oruç Reis συνοδεία Φρεγάτας πέρασε από Χίο πριν την Αττάλεια

Μπαράζ τουρκικών ασκήσεων σε Αιγαίο και τουρκική ενδοχώρα, με το μενού να περιλαμβάνει μέχρι και κλήση Εφέδρων, την ίδια στιγμή που οι ελληνικές δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα μέρα και νύχτα, παρακολουθώντας τα πάντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν λίγο σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του τουρκικού γενικού επιτελείου σε κοινωνικό δίκτυο, ο τουρκικός στρατός υλοποίησε άσκηση  αεράμυνας στην παραθαλάσσια περιοχή της Σμύρνης, μερικά μόλις χιλιόμετρα από την Λέσβο.

Πριν μερικές ημέρες είχαμε τουρκική άσκηση προσωμοίωσης απόβασης σε νησί, κλήση Εφέδρων και κατάταξη τους με δοκιμή του συστήματος επιστράτευσης, καθώς τα τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, έχουν κάνει συνήθεια την υπερπτήση απο ελληνικές μικρονήσους.

Τουρκικό ερευνιτικό στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο δείχνει όξυνση το επόμενο διάστημα

Την ίδια χρονική περίοδο, το τουρκικό σεισμικό ερευνητικό σκάφος Oruç Reis φωτογραφήθηκε καθώς έπλεε νότια γύρω από τη Χίο, συνοδευόμενο από την Φρεγάτα TCG Bartın, πριν καταλήξει στην Αττάλεια προετοιμαζόμενο για νέες εξορμήσεις.

Θεωρείται ότι ο Oruç Reis πήγε στην Ανατολική Μεσόγειο για να συνεχίσει τις ερευνητικές του δραστηριότητες.
Οι συνεχείς ασκήσεις των Τούρκων σε συνδυασμό με υπερπτήσεις UAV πάνω από νησιά μας, μας δίνουν το στίγμα των προθέσεων της Άγκυρας, ενώ κρατούν σε συνεχή επιφυλακή την ελληνική πλευρά.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι με αυτό το ρυθμό θα πορευτούμε έως την επέτειο των Ιμίων, με την τουρκική πλευρά, να αναζητά τρόπους για να προκαλέσει την χώρα μας, ειδικά μετά και τις υπερφίαλες δηλώσεις Ερντογάνς, και το εκρηκτικό σκηνικό εντός τουρκικής επικράτειας λόγω της άθλιας οικονομικής κατάστασης.

Πληροφορίες μη επιβεβαιωμένες, αναφέρουν την συνεχή στρατιωτική ετοιμότητα και ασκήσεις των Τούρκων πεζοναυτών στην Φώκαια της Σμύρνης εδώ και μεγάλο διάστημα, δημιουργώντας προς το παρόν μόνο εντυπώσεις.

Μιλάμε για την επίλεκτη Ταξιαρχία πεζοναυτών που ανήκει στο τουρκικό ναυτικό και έχει έδρα την Σμύρνη,  όπου  είναι και η "Φωλιά των Κροκόδειλων", όπως ονομάζεται οι ειδική μονάδα κομάντος, οι οποίοι προετοιμάζονται για την προστασία της γεωστρατηγικής θέσης της Τουρκίας και των υπερπόντιων συμφερόντων της.

Το μεγάλο εύρος των νησιών μας στο Αιγαίο και η εγγύτητα αυτών με τα τουρκικά στρατόπεδα και αεροδρόμια στα μικρασιατικά παράλια, έχει αποτελέσει ειδικό κεφάλαιο στα σχέδια της Άγκυρας όπως δείχνουν οι κινήσεις της τουρκικής αεροπορίας με υπερπτήσεις αεροσκαφών.

Οι ελληνικές δυνάμεις με τα “ αυτιά και τα μάτια τους” όμως, παρακολουθούν τα πάντα και έτοιμες να επέμβουν εαν και ...εφόσον λάβουν την εντολή.  

Για αυτό, τον κύριο ρόλο θα διαδραματίσει η σωστή ενημέρωση για τις κινήσεις των Τούρκων και η δράση των εφέδρων μας, οι οποίοι αποτελούν την «ραχοκοκαλιά» του ελληνικού αμυντικού συστήματος.

Όλο το παιχνίδι παίζεται επίσης και στην ταχεία κίνηση των ειδικών δυνάμεων κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο, αποστέλλοντας ταυτόχρονα «μήνυμα» στους Τούρκους κομάντος και στην ηγεσία τους, ότι έχουν τρομερούς αντιπάλους.

Πρόκειται για ένα πολύ πιθανό σενάριο από τα πολλά που υπάρχουν σε περίπτωση πιθανής λέμε ελληνοτουρκικής πολεμικής εμπλοκής στο μέλλον στην περιοχή του Αιγαίου.

Αναβάθμιση των ρουκετών των Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων των 122 mm

Είναι γνωστό ότι η Τουρκία  αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου, απειλώντας με στρατιωτική ενέργεια κατάληψης τους,  χρησιμοποιώντας το γελοίο επιχείρημα της υποτιθέμενης παράνομης στρατικοποίησής τους. 

Για αυτό απαιτείται στοχοποίηση του εχθρού από μεγαλύτερη απόσταση, με αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση του, την επαύξηση της πρόκλησης απωλειών σε αυτόν και την ανάπτυξη του σε σχηματισμούς επίθεσης νωρίτερα με αποτέλεσμα περισσότερο κόπο και αίμα. 

Επισημαίναμε  ότι εάν βληθούν  από το πυροβολικό μας τα τουρκικά λιμάνια και κυρίως οι εγκαταστάσεις ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης τους και οι εγκαταστάσεις παροχής υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας του στόλου τους, τότε τα αποτελέσματα θα ήταν ολέθρια για τον τουρκικό στόλο.

Έτσι οποιοδήποτε τουρκικό πολεμικό πλοίο βληθεί από εμάς και χρειαστεί να μεταβεί προς επισκευή, ή υποστεί βλάβη, ή χρειαστεί ανεφοδιασμό, θα είναι αδύνατο να λάβει την παραμικρή βοήθεια από τα λιμάνια τους στο Αιγαίο. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές