Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ύποπτα τουρκικά παιχνίδια κατά του Έλληνα διοικητή της επιχείρησης ΕΙΡΗΝΗ στην Λιβύη-Η ΜΙΤ αποβιβάζει νέους Τζιχαντιστές στην Μισράτα

Ύποπτο παιχνίδι διαδραματίζεται εδώ και μερικές ημέρες με την ανάληψη της ηγεσίας της ναυτικής επιχείρησης της ΕΕ με την επωνυμία ΕΙΡΗΝΗ από Έλληνα Αξιωματικό.

Οι Τούρκοι φοβούνται κάτι, πιθανόν δράση πολεμικών πλοίων της ΕΕ γύρω από τις λιβυκές ακτές, ενώ η ΜΙΤ μετακίνησε αεροπορικώς Σύριους Τζιχαντιστές στην Μισράτα, στο πλαίσιο άσκησης ψυχολογικής βίας στην Ανατολική πλευρά της χώρας και τον Στρατάρχη Χαφτάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκική ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο ανέφερε ότι “δήθεν η Λιβύη ζήτησε από την Τουρκία να εμποδίσει τα σκάφη της Επιχείρησης Ειρήνη ( της οποίας ηγείται Έλληνας Αξιωματικός και ελληνικό πλοίο) να εισέλθουν στα χωρικά της ύδατα.

Σύμφωνα με τη συμφωνία που υπογράφηκε αυτή την εβδομάδα, η Τουρκία υποχρεούται να βοηθήσει.

Η Λιβύη απέρριψε επίσης το εμπάργκο όπλων που επέβαλε ο ΟΗΕ, και δημιουργεί ήδη μια σύγχρονη ένοπλη δύναμη με τη βοήθεια της Τουρκίας”, αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα.

Φυσικά πρόκειται για τουρκική προπαγάνδα και αφήγημα που δεν μπορεί να πιστέψει κανένας, πλην της φιλότουρκης κυβέρνησης της Τρίπολης ίσως.

Στην Επιχείρηση ΕΙΡΗΝΗ της Ευρωπαϊκής Ένωσης το περασμένο Σάββατο, είχαμε τελετή για την αλλαγή Διοικητή Δυνάμεων, με τον Έλληνα κυβερνήτη της Φρεγάτας ΑΙΓΑΙΟ.

Τονίζεται  ότι ο Διοικητής της Δύναμης της ΕΕ έχει τακτικό έλεγχο πλοίων, αεροσκαφών και υλικοτεχνικών εγκαταστάσεων στην περιοχή των επιχειρήσεων, και αυτό μάλλον καίει την Άγκυρα, ειδικά μετά την συμφωνία για την λιβυκή ΑΟΖ.

Την ίδια μέρα, το ιταλικό πλοίο ITS Libeccio αντικαταστάθηκε από το Ελληνικό πλοίο ΑΙΓΑΙΟ ως ναυαρχίδα της Ναυτικής Δύναμης.

Ο Πλοίαρχος κ. Δημόπουλος γίνεται Διοικητής  των ναυτικών Δυνάμεων της ΕΕ μετά τον διορισμό του από την Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας της ΕΕ.

Η παρουσία Έλληνα διοικητή και του ελληνικού πολεμικού πλοίου ενοχλεί αφάνταστα την Άγκυρα, και για αυτό ξεκίνησε ψυχολογικές επιχειρήσεις και προπαγάνδα κατά της χώρας μας, ίσως για να μην ελεγχθεί κανένα τουρκικό πλοίο, που θα μεταφέρει όπλα ενδεχομένως.  

Το που θα μπορούσε να φτάσει η τουρκική αλαζονεία στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι γνωστό, ενώ υπενθυμίζουμε το περιστατικό το 2020, όταν δύο τουρκικές Φρεγάτες σκόπευσαν με πυραύλους γαλλική Φρεγάτα, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του Μακρόν.

Γιατί φέρνουν τώρα ξανά Τζιχαντιστές οι Τούρκοι στην Λιβύη  

Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών μετακινεί περισσότερους Σύρους μισθοφόρους στη Μισράτα της Λιβύης, αναφέρεουν αραβικές δημοσιογραφικές πηγές.

Τουλάχιστον ένα τουρκικό στρατιωτικό αεροσκάφος μετέφερε Σύρους μισθοφόρους στη Λιβύη, ανέφεραν πηγές του SOHR.

Σύμφωνα με πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου, το απόγευμα της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου, ένα τουρκικό αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της τουρκικής πρωτεύουσας, Άγκυρα, μεταφέροντας μια νέα παρτίδα Σύριων μισθοφόρων που επιστρατεύθηκαν από τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών και έφθασαν στη Μισράτα της Λιβύης για να συμμετάσχουν στον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη.

Τονίζεται ότι στις 13 Σεπτεμβρίου, ακτιβιστές του SOHR παρακολούθησαν έντονη μαζική δυσαρέσκεια μεταξύ των Σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη, λόγω των διακρίσεων μεταξύ του διοικητή και των μισθοφόρων, μετά την καθυστέρηση της μεταφοράς του νεαρού από τη Συρία, ο οποίος ανήκε στον Al-Sultan Morad, για να ταφεί.

Εν τω μεταξύ, αρκετοί διοικητές συριακών φατριών που υποστηρίζονται από την Τουρκία επέστρεψαν στη Συρία, σε αντίθεση με τους μισθοφόρους.

Πληροφορίες θέλουν τους Τούρκους να στέλνουν νέα παρτίδα Σύρων μισθοφόρων κατά του Χαφτάρ με στόχο να υφαρπάξουν τα κοιτάσματα της Ανατολικής Λιβύης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί αιφνιδίασαν ξανά την ρωσική αεράμυνα κτυπώντας Κούρσκ και Ντονιέτσκ-Κινδυνεύει και η Μόσχα αναρωτιούνται Ρώσοι ειδικοί (Βίντεο)

Η Ουκρανία κάνει χρήση σοβιετικής εποχής μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων-UAV Tupolev Tu-141 Strizh (πύραυλος τύπου...