Ελληνοτουρκικά

Ναύαρχος Εγκολφόπουλος: Δεν θα τολμήσει η Τουρκία να επιχειρήσει κάτι εναντίον της Ελλάδας

Δεν έχει δικαιοδοσία να υπογράφει τέτοιες συμφωνίες η Λιβυκή κυβέρνηση, μία κυβέρνηση που η θητεία της έχει λήξει και είναι θέμα ενός-δύο μηνών ώστε να καθαιρεθεί ο τωρινός πρωθυπουργός της Τρίπολης μιας και σύμφωνα με τα Ηνωμένα έθνη, η κυβέρνηση ενότητας δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους που έβαλε ο ΟΗΕ κατά τον σχηματισμό της Κυβέρνησης αυτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Τρέχουν τώρα, κάποιοι στην Λιβύη να υπογράψουν μνημόνια κατανόησης με την Άγκυρα, αλλά τόσο η Ευρώπη όσο και η Αμερική τονίζουν ότι είναι παράνομες τέτοιες συμφωνίες.

 

Θυμίζουμε ότι, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Πίτερ Στάνο, υπενθύμισε ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο του 2019 είναι παράνομο και δεν μπορεί να παράγει έννομα αποτελέσματα ενώ το Αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών τόνισε «Η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης υποχρεούται σύμφωνα με τις διατάξεις του οδικού χάρτη του LPDF να μην εξετάζει νέες συμφωνίες που βλάπτουν τη σταθερότητα των εξωτερικών σχέσεων του Λιβυκού κράτους ή του επιβάλλουν μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις».

 

Πώς επηρεάζουν όλα αυτά εμάς; Θα Τολμήσει ο Τούρκος πρόεδρος να επιχειρήσει σε τμήμα της Ελληνικής Αποκλειστικής Ζώνης; Δεν θα τολμήσει η Τουρκία να επιχειρήσει κάτι εναντίον της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ