Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Νέα ρελάνς Τσελίκ κατά Ελλάδος-ΗΠΑ με "καρότο" και "μαστίγιο" -Κατηγόρησε τον Δένδια ως πολεμοχαρή

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα προχώρησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας (AKP), Ομέρ Τσελίκ. 

Συγκεκριμένα πριν από λίγο ανέφερε: 

-Ενώ οι ΗΠΑ συσσωρεύουν όπλα στις βάσεις στην Ελλάδα ή αίρουν το εμπάργκο όπλων στη Νότια Κύπρο, το παρουσιάζουν ως οχυρωματικά για τα μέλη του ΝΑΤΟ στο πολεμικό περιβάλλον που προκαλεί η Ρωσία. 

-Ωστόσο, η Ελλάδα τα χρησιμοποιεί για να απειλήσει την Τουρκία. Όπως και να έχει, είναι σαφές ότι μια τέτοια υποστήριξη προς την Ελλάδα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο δεν θα αποφέρει καλά αποτελέσματα για την ειρήνη στην περιοχή. 

-Η Ελλάδα σκοτώνει ανθρώπους στο Αιγαίο. Θα μπορούσε να υπάρξει χειρότερη εικόνα από αυτή; Που θα μιλήσεις για νομικά; Γιατί δεν μιλάς; Αυτά για να κλείσουν τα μάτια στη σφαγή. 

Και μετά το 'μαστίγιο' ήρθε το "καρότο' 

-Από εδώ και πέρα, η Τουρκία θα αυξήσει τα όπλα και τη στρατιωτική της υποστήριξη στην ΤΔΒΚ. Ο λόγος για όλα αυτά είναι ότι οι σύμμαχοί μας προκαλούν την Ελλάδα. Το μήνυμα που πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα είναι να καθίσει στο τραπέζι. Η Τουρκία είναι διπλωματικό κράτος. 

Κατά Δένδια 

Ως μια από τις μεγαλύτερες αιτίες της κρίσης τέλος χαρακτήρισε τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια λέγοντας:  Είναι μόνιμος πολεμοχαρής. Όταν συναντάς Έλληνες πολιτικούς, λέει, «μην τον παίρνετε στα σοβαρά αυτόν τον Δένδια, το λέει για να ξεχωρίσει στην εσωτερική πολιτική». Προκαλεί μέρα νύχτα. Μετά, αν θέλει η Τουρκία, μπορούμε να καθίσουμε στο τραπέζι. Όταν ήρθε στην Τουρκία, φάνηκε από όλους ότι ήρθε εδώ για να κάνει καυγά. 

Αν η Ελλάδα απαγόρευε στον Δένδια να μιλήσει για 6 μήνες, θα είχε εκτονώσει την ένταση. Αν υπάρχουν αυτοί που σκέφτονται το μέλλον της ελληνικής πολιτικής, το μέτρο που θα πάρουν θα πρέπει να είναι να κάνουν τον Δένδια να μιλάει λιγότερο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ