Ελληνοτουρκικά

Καθηγητής Μάζης: Κάποιοι εξωθούν τον Ερντογάν να κάνει το απονενοημένο ούτως ώστε να αποτύχει και να ... (Βίντεο)

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας κ. Ιωάννης Μάζης, μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, στο SigmaLive.

Όπως είπε ο κ. Μάζης δικαίως υπάρχει ανησυχία, αλλά καλύπτεται από την άκρα ετοιμότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Και ειλικρινά λυπάμαι τον κ. Ερντογάν εάν αποφασίσει να κάνει το απονενοημένο, θα το πληρώσει πάρα πολύ ακριβά .Και στην περίπτωση του μια τέτοια οδυνηρή ήττα θα σημάνει πτώση και φυσικά θα σημάνει και πολλούς κινδύνους για τον ίδιο.

Ο κ. Μάζης πρόσθεσε ότι η άρση του εμπάργκο θανατηφόρων όπλων στην Κύπρο δεν έχει να κάνει απλά με τους εξοπλισμούς της μεγαλονήσου αλλά είναι και ένα ηχηρότατο μήνυμα προς την Τουρκία από τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι έχει καταλάβει η Ουάσιγκτον ποιος αποτελεί κίνδυνο για τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Και αυτό το μήνυμα το έχει λάβει ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο κ. Μάζης συμπλήρωσε ότι οι δηλώσεις της Ουάσιγκτον, οι οποίες έχουν να κάνουν με τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, είναι επίσης προς την ίδια κατεύθυνση. Εκείνο όμως που προβληματίζει είναι ότι κάποιοι εξωθούν τον Ερντογάν να κάνει το απονενοημένο ούτως ώστε να τεθεί ενόψει μιας αποτυχίας και να χάσει την εξουσία. Αυτό βεβαίως, κατά τη διάρκεια της ολοκληρώσεως του, που θα σημαίνει μία θερμή ρήξη με την Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Ενημέρωση και Σκέψη 

https://youtu.be/wX85RbwRAsk

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ