Ελληνοτουρκικά

Ναύαρχος Φενέκος: Δεν αποκλείεται θερμό επεισόδιο (Βίντεο)

Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά είναι συνεχείς με τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν να συνεχίζονται σε πολλά επίπεδα. Ο υποναύαρχος ε.α. κ. Σ. Φενέκος μίλησε στον Ηχώ 99,8 εκφράζοντας τον προβληματισμό του τόσο για τα ελληνοτουρκικά όσο και για την κλιμακούμενη κατάσταση στην Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτίμησε ότι οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν δεν είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Λόγω και των εκλογών στην Τουρκία φαίνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να ενισχύσει τα εθνικιστικά αισθήματα. Κυρίως όμως επιχειρεί να δημιουργήσει μια επιχειρηματολογία στο διεθνές πεδίο ώστε να αναγκάσει τη διεθνή κοινότητα να βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων όλα τα θέματα. Θέλει να περάσει και το μήνυμα ότι επειδή είναι μια μεγάλη χώρα, πρέπει να της αναγνωριστούν δικαιώματα έναντι άλλων μικρότερων χωρών, όπως η Ελλάδα.

Επιχειρεί ακόμη, ο Ερντογάν, να θέσει ζητήματα περιορισμένης κυριαρχίας υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει πλήρη κυριαρχία σε νησιά για αυτό και πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα. Παραβλέποντας την ανάγκη αμυντικής θωράκισης των νησιών μας απέναντι στις απειλές της Τουρκίας . Ίδια αντίληψη περί στρατικοποίησης έχει και η Ρωσία για την Ουκρανία σχολίασε ο κ. Φενέκος. Προσθέτοντας σε ότι αφορά την Κύπρο ότι η ενίσχυσή της με στρατιωτικό εξοπλισμό, θα έχει, αμυντικό χαρακτήρα

Ο κ. Φενέκος εκτίμησε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πολεμικής σύρραξης δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένα θερμό επεισόδιο. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...