Ελληνοτουρκικά

Τι είπε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ- Η ρητορική των Τούρκων σε σύγκριση με των Ρώσων και οι ασκήσεις στο Αιγαίο-Μυστήριο με μεταμεσονύκτια σύσκεψη του Ακάρ

Σύμφωνα με την στήλη "Βηματοδότης" της γνωστής εφημερίδας "το Βήμα" η κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής των Τούρκων, του τύπου «θα έρθουμε νύχτα», ή «δεν είστε ίσοι με μας», ή «δεν πρόκειται να σας σώσουν ούτε οι ΗΠΑ ούτε η ΕΕ» ή ακόμα «τα όπλα σας κάνουν για πατινάζ» και πολλά άλλα προκλητικά, που όλα εκτοξεύονται δια στόματος Ερντογάν, παρακολουθούνται ψύχραιμα από τα επιτελεία με πολλή προσοχή. Αυτό όμως που παρατήρησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είναι ότι «η ρητορική των Τούρκων απέναντι στην χώρα μας είναι χειρότερη από την ρητορική των Ουκρανών απέναντι στους Ρώσους με τους οποίους βρίσκονται εδώ και επτά μήνες σε πόλεμο». Και το πιο σημαντικό; Ελλάδα και Τουρκία είναι μέλη της ίδιας Συμμαχίας, κάτι που επικαλείται η Τουρκία μόνον και όποτε της συμφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας παραμένουν σε ετοιμότητα, ψύχραιμες και με αποφασιστικότητα. Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ακολουθήσουν σε ρητορική τους Τούρκους κλιμακώνοντας την ένταση. Όπως όμως λέει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ (το είπε στον Έβρο το επαναλαμβάνει και τώρα) «είμαστε έτοιμοι, δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε ούτε ένα κόκκο άμμου από το έδαφός μας».

Λέει όμως και κάτι άλλο ο κ. Αρχηγός: Ό,τι αυτή τη στιγμή διεξάγονται προγραμματισμένες σημαντικές ασκήσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι μόνον η ελληνογαλλική που διεξάγεται στην καρδιά του Αιγαίου, με τη συμμετοχή μάλιστα και ειδικών δυνάμεων, είναι και η ελληνο-ισπανική με το αεροπλανοφόρο Χουάν Κάρλος (όπου τα ελληνικά F-16 και F-4 συνεκπαιδεύονται φτερό με φτερό με τα ισπανικά Χάριερ καθέτου απογειώσεως), καθώς και η εθνική άσκηση «Λόγχη», με αρκετά πλοία (ανάμεσά τους και τα αόρατα υποβρύχια τύπου «Παπανικολής», καθώς και οι πυραυλάκατοι και οι φρεγάτες) στον Σαρωνικό και στο Μυρτώο Πέλαγος. Ακολουθούν ασκήσεις με τη Σαουδική Αραβία (έρχονται πάλι τα F-15), αλλά και μια άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο με Ιταλία, Ελλάδα και Κύπρο, όλες υπό την επίβλεψη και τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ.

Ο Χαρδαλιάς στην εσχατιά του Αιγαίου

Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς βρίσκεται σε περιοδεία στην εσχατιά του Αιγαίου. Χθες βρισκόταν στην Ικαρία, Φούρνους, Πάτμο, Νίσυρο. Λειψούς Λέρο και Τήλο, ενώ σήμερα θα βρεθεί στην Χάλκη, Κάσο και Αστυπάλαια.

Το μυστήριο με την μεταμεσονύκτια σύσκεψη του Ακάρ

Και στήλη δίνει και μια ακόμη πληροφορία: Υπάρχει ωστόσο και ένα μυστήριο με μια είδηση, που «έπαιζε» από χθες το πρωί σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης και είχε αναπαραχθεί και στην Αθήνα. Ό,τι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και μάλιστα μεταμεσονύκτια του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ με στρατηγούς για το θέμα της Ελλάδας. Λίγη ώρα αργότερα ο ανταποκριτής του Σκάι στην Κωνσταντινούπολη μετέδωσε ότι η πληροφορία που αναπαράχθηκε στην Ελλάδα περί μεταμεσονύκτιας σύσκεψης του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ με στρατηγούς για το θέμα της Ελλάδας δεν ισχύει. Την ίδια ώρα μια άλλη πληροφορία που μετέδωσε ελληνικό κανάλι, έλεγε ότι όντως έγινε η σύσκεψη αλλά όχι δια ζώσης, έγινε με τηλεδιάσκεψη. Τι από τα δύο να πιστέψει κανείς; Τι ακριβώς συνέβη ουδείς μπόρεσε να δώσει κάποια εξήγηση. Έγινε ή δεν έγινε η σύσκεψη; Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας υπό τον Ερντογάν (και ίσως πάλι να χρησιμοποιήσει επιθετική ρητορική έναντι της χώρας μας)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ