Ελληνοτουρκικά

Α. Λαγγίδης: Συγχορδία επιθετικότητας από την Τουρκία εν μέση αντιφατικών δημοσκοπήσεων

Ο Κος λαγγίδης επισημαίνει ότι δεν θα πρέπει να έχουμε σίγουρη μια αλλαγή στην ηγεσία της Τουρκίας, όποτε και αν προκυρηχθούν οι εκλογές. Σε τελευταίες δημοσκοπήσεις το ΑΚΡ φαίνεται να είναι ενισχυμένο και ειδικά στο σενάριο που για αντίπαλος του Τούρκου Προέδρου επιλεγεί ο Ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου οι πιθανότητες νέας θητείας για τον Πρόεδρο Ερντογάν μεγαλώνουν.

 

Τα ονόματα που βρίσκονται στο τραπέζι ως πιθανοί διεκδικητές της εξουσίας απέναντι στον Πρόεδρο Ερντογάν, είναι καταρχάς του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Είναι πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος από το 2010. Είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι δεν είναι ο κατάλληλος υποψήφιος.

 

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, ο εθνικιστής Μανσούρ Γιαβάς, δήμαρχος της Άγκυρας επίσης συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες όπως και η Μεράλ Ακσενέρ που στις 25 Οκτωβρίου 2017, ίδρυσε το Καλό Κόμμα, του οποίου είναι η ηγέτιδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Παρά το γεγονός ότι ακούγονται ακόμα και φήμες για πρόωρες εκλογές στην Τουρκία η αντιπολίτευση δεν έχει ορίσει υποψήφιο σημειώνει ο Κύριος Λαγγίδης.

 

Σαφής η "νίκη" της Ελληνικής πλευράς στην σύνοδο του ΟΗΕ τονίζει ο καθηγητής. Μια σύνοδο που μετά από πολλά χρόνια ήταν αναβαθμισμένη λόγω της Ουκρανικής κρίσης και που ο Έλληνας πρωθυπουργός εκμεταλλεύτηκε πλήρως για να καταδείξει τις Ελληνικές θέσεις

 

Επίσης ο καθηγητής σχολιάζει τις δηλώσεις του Εκπροσώπου της Τουρκικής Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν που δήλωσε προχθές.

 

«Ο πρόεδρος μας δεν αποκλείει κανέναν. Αν γίνει ένα βήμα ο πρόεδρος μας κάνει δύο βήματα. Έρχονται διάφορα μηνύματα. Τα εξετάζουμε. Δεν μπορώ να πω από τώρα αν θα γίνει η συνάντηση η όχι Θα δούμε τι βήματα θα γίνουν ως τότε. Εξαρτάται από τα βήματα της ελληνικής πλευράς. Προς το παρόν δεν υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ