Ελληνοτουρκικά

Καθηγητής Κ. Φίλης: Κερδισμένη η Ελλάδα στον ΟΗΕ -Τα μηνύματα Καλίν για συνάντηση ηγετών

Ο Κος Φίλης έχει αρθρογραφήσει και παλαιότερα για την ανάγκη η ομιλία να διαμορφώνεται ανάλογα με το κοινό που την παρακολουθεί και θεωρεί ότι αυτό έγινε με την ομιλία του Κυρίου Πρωθυπουργού στον ΟΗΕ. Πολύ σημαντική τονίζεί ο καθηγητής ήταν η στιγμή που ο Έλληνας πρωθυπουργός απευθύνθηκε στον Τουρκικό λαό.

 

Ο Κος Μητσοτάκης αναλυτικά τόνισε

 

"Υπάρχει άλλη οδός. Οι δυο λαοί έχουν ιστορία ειρηνικής συνύπαρξης. Οκτώ χρόνια μετά το 1922 οι ηγέτες των δυο χωρών υπέγραψαν συνθήκη φιλίας. Θα ήθελα να απευθυνθώ στον τουρκικό λαό και να πω ότι η Ελλάδα δεν είναι απειλή για τη χώρα σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Είμαστε φίλοι σας, γείτονες. Η συντριπτική πλειονότητα δεν θέλει τη σύγκρουση και την εχθρότητα. Ας προχωρήσουμε σε πνεύμα φιλίας και συνεργασίας"

 

Σίγουρα ο Τούρκος πρόεδρος δεν πρέπει να είναι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της παρουσίας του στον ΟΗΕ δηλώνει ο Κος Φιλης και πρέπει να δούμε αν οι χθεσινές δηλώσεις του εκπρόσωπου της Τουρκικής Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν είναι μια πρώτη κίνηση αλλαγής στάσης. Ο Κος Καλίν δήλωσε μεταξύ άλλων.

 

«Ο πρόεδρος μας δεν αποκλείει κανέναν. Αν γίνει ένα βήμα ο πρόεδρος μας κάνει δύο βήματα. Έρχονται διάφορα μηνύματα. Τα εξετάζουμε. Δεν μπορώ να πω από τώρα αν θα γίνει η συνάντηση η όχι Θα δούμε τι βήματα θα γίνουν ως τότε. Εξαρτάται από τα βήματα της ελληνικής πλευράς. Προς το παρόν δεν υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Τρέχουν και δεν φτάνουν”: Μετά τις επιθέσεις με Ουκρανικά Drones αποδείχθηκε γυμνή η προστασία των Ρωσικών “πίσω αεροδρομίων”

Τα ουκρανικά UAV προσπάθησαν να επιτεθούν σε πολλά ρωσικά αεροδρόμια στα μετόπισθεν ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη...