Λαύριο
Ελληνοτουρκικά

Εμμονή των Τούρκων με το Λαύριο βλέπουν εκπαίδευση τρομοκρατών και το αναλύουν κιόλας...

Το «κόλλημα» που έχουν φάει στην Τουρκία, για τους δικούς τους προπαγανδιστικούς λόγους, σχετικά με το στρατόπεδο στο Λαύριο, όπου σύμφωνα με τη Άγκυρα εκπαιδεύονται μαχητές του PKK που θεωρεί τρομοκράτες, δεν έχει προηγούμενο.

Είναι χαρακτηριστικό πως στη ιστοσελίδα του TRT δημοσιεύτηκε ολόκληρη ανάλυση με τον τίτλο: «Γιατί η Ελλάδα φιλοξενεί τρομοκράτες της PKK;». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποτελεί μια ακόμα απόδειξη πως η Άγκυρα κάνει το μαύρο άσπρο, αντιστρέφει την πραγματικότητα καθώς έχει πάρει την υπόθεση ενός κλασσικού χώρου φιλοξενίας προσφύγων και με αφορμή το ότι ανάμεσά τους είναι και μέλη του PKK, έχει χαρακτηρίσει την δομή ως «στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών!»

Γράφουν συγκεκριμένα οι Τούρκοι:

«Το ερώτημα αν η Αθήνα φιλοξενεί τρομοκράτες της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK επανήλθε στην επιφάνεια μετά τη σύλληψη δύο μελών της οργάνωσης στην Εντίρνε καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ελλάδα.

Οι συλληφθέντες τρομοκράτες φέρεται να έχουν λάβει εκπαίδευση σε στρατόπεδο «προσφύγων» στο Λαύριο, που βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας. Η εξέλιξη αυτή ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, για τη σύλληψη ενός άλλου υπόπτου τρομοκρατίας της PKK σε κοινή επιχείρηση της αστυνομίας της Ιστάνμπουλ και του Ντιγιαρμπακίρ.

Η σχέση μεταξύ των συλλήψεων ήταν ένα στρατόπεδο στο Λαύριο, το οποίο η Αθήνα υποστηρίζει ότι είναι «προσφυγικό», αλλά τα στοιχεία που έδωσαν οι τουρκικές αρχές στη δημοσιότητα δείχνουν ότι το μέρος χρησιμοποιείται ως πεδίο εκπαίδευσης για νεοστρατολογηθέντες της PKK.

Νωρίτερα, τον Μάρτιο, πλάνα που μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Star News αποκάλυψε πως οι η Ελλάδα αγνοεί τις δραστηριότητες της PKK εντός των συνόρων της.

Οι συνεντεύξεις του καναλιού με τρομοκράτες της PKK, όπως η Χατζέρ Καρακούς Σαχίν και ο Ρεσούλ Όζμπεϊ, προσέδωσαν αξιοπιστία στους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι ο καταυλισμός του Λαυρίου έχει μετατραπεί σε ασφαλές λιμάνι για τους τρομοκράτες της PKK.

Η Σαχίν είναι ενεργό μέλος της νεολαίας της PKK η οποία πέρασε παράνομα στην Ελλάδα μαζί με τον σύζυγο της, Μετίν Σαχίν, τον Ιανουάριο, μετέδωσε το Πρακτορείο Anadolu επικαλούμενο τουρκικές πηγές που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Ο Όζμπεϊ, από την άλλη, ήταν επίσης μέλος της νεολαίας της PKK και ήταν φυλακισμένος στην Τουρκία για πάνω από τρεισήμισι χρόνια πριν διαφύγει στην Ελλάδα τον Νοέμβριο.

Η κατηγορία ότι η Ελλάδα φιλοξενεί τρομοκράτες και είναι γνωστή ως η «αγαπημένη κρυψώνα » διαφόρων τρομοκρατικών ομάδων δεν είναι καινούργια. Από την δεκαετία του ’80 οι τρομοκράτες που έφευγαν από την Τουρκία έβρισκαν καταφύγιο στο Λαύριο υπό τον μανδύα των αιτούντων άσυλο.

Ο καθηγητής Μεσούτ Χακκί Τζασίν, της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Γιεντίτεπε, λέει ότι το διεθνές δίκαιο και οι συμφωνίες που αφορούν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, απαγορεύουν κάθε είδους πολιτική, οικονομική και εκπαιδευτική στήριξη σε τρομοκρατικές ομάδες.

Το ελληνικό κράτος, προσθέτει, ως μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αποτελεί μέρος αυτών των συμφωνιών και τις παραβιάζει, διακινδυνεύοντας την ειρήνη και την πολιτική σταθερότητα.

«Η υποστήριξη της τρομοκρατίας αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, η Αθήνα πιάστηκε επ’ αυτοφώρω στον καταυλισμό του Λαυρίου», είπε στο TRT World.

«Η αφίσα και τα σύμβολα της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK στον καταυλισμό του Λαυρίου είναι ξεκάθαρα».

Εντωμεταξύ, ο καθηγητής Τζασίν λέει ότι η Ελλάδα αποκάλυψε μέσω δικών της δημοσιογραφικών οργανισμών πως μετέτρεψε τον προσφυγικό καταυλισμό του Λαυρίου σε στρατόπεδο εκπαίδευσης κατά της Τουρκίας.

Πώς το στρατόπεδο του Λαυρίου έγινε γνωστό ως φυτώριο τρομοκρατών της PKK;

Ρεπορτάζ ενός ελληνικού ΜΜΕ, του Newsbomb, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι ο καταυλισμός φιλοξενεί πρόσφυγες, επέστησε την προσοχή στα σύμβολα της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, φωτογραφίες του ηγέτη της Αμπντουλάχ Οτσαλάν, και άλλων μελών όπως η Βιγιάν Σοράν και Σακίνε Τζανσίς, κρεμασμένες σε τοίχο, εγείροντας αμφιβολίες και θεμελιώνοντας τη σύνδεση με την PKK.

Τον Ιούνιο ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μίλησε για την παρουσία της PKK και της Φετουλαχιστικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης, FETÖ, στον προσφυγικό καταυλισμό στο Λαύριο. «Ενώ η Άνκαρα διεξάγει σφοδρή μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, αντικείται στη φύση της νατοϊκής συμμαχίας να προσφέρει η Ελλάδα ένα μέρος στην PKK και στην FETÖ», δήλωσε.

Τον περασμένο μήνα, αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αντέδρασε έντονα κατά της Ελλάδας, λέγοντας ότι έχει οικοδομήσει ολόκληρη τη δομή διακυβέρνησης της πάνω στην ρητορική κατά της Τουρκίας.

«Η Αθήνα είναι ασφαλές λιμάνι για τους τρομοκράτες της PKK, της FETÖ και της DHKP-C», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος απαντώντας σε ερώτηση για τον καταυλισμό του Λαυρίου.

Η PKK έχει ένα παρελθόν τρομοκρατικών ενεργειών κατά της Τουρκίας εδώ και πάνω από 35 χρόνια.

Η PKK, η οποία χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και την Τουρκία, είναι υπεύθυνη για τον θάνατο περισσότερων από 40.000 ανθρώπων, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.

Η DHKP-C έχει συμμετάσχει σε σειρά επιθέσεων στην Τουρκία, περιλαμβανομένης της επίθεσης αυτοκτονίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άνκαρα τον Φεβρουάριο του 2013. Η οργάνωση βρισκόταν επίσης πίσω από τη δολοφονία του εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ σε δικαστήριο της Ιστάνμπουλ τον Μάρτιο του 2015.

Η Europol, επίσης, γνωρίζει τις δραστηριότητες της οργάνωσης.

Στην Έκθεση για την Κατάσταση και τις Τάσεις της Τρομοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση 2022 που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Ιούλιο, σημειώνεται ότι η PKK και οι παραφυάδες της συνέχισαν τις δραστηριότητες προπαγάνδας, διαμαρτυρίας, στρατολόγησης και συγκέντρωσης χρημάτων σε όλη την Ευρώπη παρά την Covid-19 και ότι τα μέλη της PKK ενεπλάκησαν σε «οργανωμένο έγκλημα όπως ξέπλυμα χρήματος, προστασία έναντι χρήματος, εκβιασμό και διακίνηση ναρκωτικών».

Ο Αμπντουλάχ Αγάρ, αναλυτής θεμάτων ασφαλείας, ανέφερε ότι το στρατόπεδο του Λαυρίου λειτουργεί από τη δεκαετία του ’80.

«Είναι ένα μέρος όπου όχι μόνο η PKK αλλά και άλλες παράνομες ακροαριστερές τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η DHKP-C ή η MLKP, φωλιάζουν και λειτουργούν μαζί με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες», δήλωσε.

Ο Αγάρ, ο οποίος είναι ένας εν αποστρατεία βετεράνος στρατιωτικός, λέει ότι το στρατόπεδο αυτό έρχεται κάθε τόσο στο προσκήνιο του κύκλου των ειδήσεων και πως χάνει σύντομα τη δημοτικότητα του.

«Αλλά κατά κάποιο τρόπο γίνεται πρωτοσέλιδο με τους ανθρώπους που έχουν πέσει στα πλοκάμια της οργάνωσης, που είναι υπό την προστασία της οργάνωσης, που κρύβονται και φωλιάζουν εκεί και λαμβάνουν ιδεολογική εκπαίδευση ή τεχνικές και τακτικές τρομοκρατίας σχετικά με την PKK», είπε στο TRT World.

Ο Αγάρ τόνισε ότι το Λαύριο είναι ένα από τα στρατόπεδα στο οποίο έχουν βάλει χέρι οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες. Μπορούν να υπάρχουν άλλα στρατόπεδα στην Ελλάδα;

«Η απάντηση είναι σαφώς ναι», υπογράμμισε.

«Δεν πρόκειται μόνο για αυτό το μέρος, αυτό το στρατόπεδο είναι γνωστή τοποθεσία. Μετά όμως υπάρχουν οι άγνωστες τοποθεσίες. Εννοώ ότι στο τέλος είναι πολύ ενδεικτικό ότι συνελήφθη ένας τρομοκράτης που έλαβε εκπαίδευση για βόμβες εκεί πέρα».

«Είναι πολύ επικίνδυνο. Η Ελλάδα παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι κατά της Τουρκίας. Έχουν υιοθετήσει μια πάρα πολύ εχθρική στάση».

Ο Αγάρ χαρακτηρίζει τον συντονισμό μεταξύ της Ελλάδας και της τρομοκρατικής οργάνωσης ως «μια μεγάλη καταστροφική αλήθεια», και λέει ότι «στο τέλος η Τουρκία θα πρέπει να κάνει κάτι γι’ αυτό».»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...