Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ζοφερό σενάριο! Το τουρκικό παρακράτος απειλεί με πυρηνικά αν απειληθεί η Τουρκία από την δύση

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει σπάσει όλα τα κοντέρ αλαζονείας και αλλοφροσύνης απειλώντας όχι μόνο την Ελλάδα, με πράξεις και εμπρηστικές δηλώσεις, αλλά και ηγέτες σαν τον Αμερικανό πρόεδρο Τ. Μπάιντεν.

Η στάση αυτή μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως από πολλούς ειδικούς επιστήμονες και μη, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ανάγεται σε μια νοοτροπία Νεο-Οθωμανικού δόγματος, που λέει ότι ο “Σουλτάνος είναι ο μεγάλος ηγέτης επί γης”.

Το αμέσως πιο επικίνδυνο στην ρητορική Ερντογάν είναι η κατηγορία για επικείμενη επίθεση της δύσης στην Τουρκία

Σύμφωνα με ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο, η οποία συνδέεται με την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ), υπάρχει υπόνοια ότι ο Τούρκος πρόεδρος αναζητά πυρηνικά όπλα για να αντισταθμίσει κάθε προειδοποίηση και κυρώσεις από ΗΠΑ και  ΕΕ στην Α.Μεσόγειο,  Μέση Ανατολή και Β.Αφρική.

Πρόκειται για ένα δόγμα που είχε επιβεβαιώσει έμμεσα ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος πριν 2 χρόνια, όταν είχε δηλώσει ότι όλοι κατέχουν πυρηνικά όπλα γιατί όχι και η Τουρκία.

“Η Άγκυρα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι εάν απειληθεί η ύπαρξη της Τουρκίας, ο κόσμος θα βρεθεί αντιμέτωπος με έναν πυρηνικό πόλεμο”, ανέφερε η τουρκική ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο.

Δεν πρόκειται για μια μεμονωμένη φασιστικού τύπου άποψη κάποιου ή κάποιων, αλλά για ανεπίσημο πολιτικό δόγμα της Άγκυρας, σε απάντηση της παρουσίας αμερικανικών δυνάμεων σε βάσεις στην Ελλάδα, καθώς και στις κοινές ελληνο-γαλλικές ασκήσεις στο Αιγαίο.

Το ότι η Τουρκία και ειδικά ο Ερντογάν επιθυμεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα δεν είναι κάτι νέο, αφού η συνεργασία του με το πυρηνικό Πακιστάν είναι ένα από τα συστατικά που θα τον βοηθήσουν σε κάποια φάση να το κάνει πραγματικότητα.

Φορέας αυτών των πυρηνικών είναι πολύ πιθανό να είναι οι πύραυλοι που έχουν δυνατότητα να βγουν στο διάστημα και οι οποίοι κατασκευάστηκαν από την τουρκική βιομηχανία.

Τώρα όμως δυτικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η Τουρκία εργάζεται σε ένα μυστικό σχέδιο εδώ και σχεδόν μιάμιση δεκαετία για να κατασκευάσει τα δικά της πυρηνοκίνητα υποβρύχια σε αγαστή συνεργασία με το Πακιστάν.

Ο διεθνής νόμος για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων επιτρέπει στην Τουρκία να βρει κενά με την κατασκευή και οπλισμό υποβρυχίων με πυρηνικές κεφαλές.

Για αυτό η τουρκική βιομηχανία κατασκευάζει βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους Κρουζ, όπως οι ATMACA, BORA, SAIPEN.

Οι Τούρκοι έχουν κάνει ήδη βήματα προς αυτόν τον τομέα, σύμφωνα και με αραβικές πηγές, ενώ είναι γνωστό ότι η ρωσική ROSATOM κατασκευάζει πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου, δίνοντας και επίσημα το δικαίωμα στην Άγκυρα να προχωρήσει επίσημα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και ανεπίσημα σε δυνατότητα ακόαμ και στην δημιουργία πυρηνικών κεφαλών στο μέλλον.

Υπενθυμίζουμε ότι γερμανικές εφημερίδες ανέφεραν το 2013 ότι η Τουρκία είχε ήδη δημιουργήσει ένα κρυφό πυρηνικό κέντρο στο οποίο Τούρκοι και Πακιστανοί εργαζόταν για τον εμπλουτισμό ουρανίου.

Δεν γνωρίζουμε όλα αυτά κατά πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά το μόνο που είναι απολύτως σίγουρο,  είναι μια πλειάδα πληροφοριών εδώ και μεγάλο διάστημα, περί τουρκικών πυρηνικών φιλοδοξιών.

Ο Ερντογάν αναζητά στρατηγικά όπλα για να αναχαιτίσει σχέδια ανατροπής του από την δύση και ειδικά τις ΗΠΑ, και αυτό είναι γνωστό εδώ και μεγάλο διάστημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ