Ελληνοτουρκικά

Η τουρκική μονταζιέρα σε δράση! Ειρωνείες και εξυπνάδες προς το ΝΑΤΟ από τον "γνωστό" Τούρκο Ναύαρχο Cem Gurdeniz για την "ατιμωρησία" της Ελλάδας

Ο απόστρατος Τούρκος Ναύαρχος  Cem Gurdeniz , ο φερόμενος και ως "πατέρας" του ιδεολογικού οράματος της "Γαλάζιας Πατρίδας" (Mavi Vatan), "ξαναχτύπησε" , αυτή τη φορά μέσω Twitter, γράφοντας:

"Πολύ ειρωνικό. Εάν η συνοχή του ΝΑΤΟ επιτρέπει στην ελληνική ακτοφυλακή θανατηφόρα πυρά σε  ιδιόκτητα εμπορικά πλοία στην ανοιχτή θάλασσα ή στοχοποιώντας αεροσκάφη παρακολούθησης στον διεθνή εναέριο χώρο, τότε καλύτερα να το ονομάσουμε υποκρισία του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ έκανε κάποια δήλωση σχετικά με την επίθεση της ακτοφυλακής στην ανοιχτή θάλασσα;

Η Ναυτική Βάση Aksaz της Τουρκίας υποδέχθηκε τα συμμαχικά πλοία Τουρκίας, Ελλάδας, ΗΠΑ της Άσκησης του ΝΑΤΟ DynamicMariner. Δουλεύοντας μαζί, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ επιδεικνύουν ικανότητες συνοχής και αποτροπής We Are NATO ,Stronger Together ,NATO Reaction Force.

 

 

Από τα παραπάνω διαπιστώνεται ότι ο Τούρκος απόστρατος Ναύαρχος ειρωνεύεται το ΝΑΤΟ, κατηγορώντας το για υποκρισία, αφού αυτό δεν αντέδρασε, όπως ο ίδιος θα ήθελε στα στημένα προβοκατόρικα τουρκικά αφηγήματα των τελευταίων ημερών.

Εμείς έχουμε αναφερθεί στο οργανωμένο τουρκικό σχέδιο συκοφάντησης της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ,  για  υποτιθέμενη επιθετική συμπεριφορά σε βάρος μαχητικών αεροσκαφών της F-16  από Ελληνικά F-16 και πυραύλους S-300 , ενώ αυτά μετείχαν σε άσκηση-δραστηριότητες της Συμμαχίας στο Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο.

Το θέμα "σέρνεται" από τα τουρκικά ΜΜΕ εδώ και ημέρες  σε μια προσπάθεια κατάδειξης της Ελλάδας  ως επιθετικής έναντι της Τουρκίας, την ώρα που η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει κάνει σουρωτήρι τον ΕΕΧ μας με συνεχείς παραβιάσεις και υπερπτήσεις.

Ειδικότερα για τους S-300  έχει πλέον των παραπάνω σκοπό να καταδείξει ότι η Ελλάδα χρησιμοποιεί ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα σε βάρος της  Τουρκίας χωρίς κυρώσεις, την ώρα που η ίδια υποφέρει από τις κυρώσεις των ΗΠΑ για την αγορά των S-400.

Βεβαίως εδώ υπάρχει μια τεράστια διαφορά την οποία αποκρύπτουν οι Τούρκοι

Οι S-400 αγοράστηκαν από την Τουρκία ενώ ο νόμος GAATSA των ΗΠΑ είχε ψηφιστεί, ενώ οι S-300 φιλοξενούνται στην Κρήτη, από την Κύπρο από την οποία αγοράστηκαν το 1998 και τότε δεν υπήρχε κανένας νόμος των ΗΠΑ που να το απαγορεύει.

Κοινώς η Ελλάδα δεν αγόρασε από τη Ρωσία τους S-300 αλλά από την Κύπρο. Ο λόγος που αυτοί δεν τοποθετήθηκαν στην Κύπρο ήταν οι σφοδρές τουρκικές αντιδράσεις και απειλές ακόμη και με πολεμική αναμέτρηση εάν αυτό γινόταν.

Έτσι οι S-300 ήρθαν τελικά στην Κρήτη.

Οι ενέργειες του σκάφους του Λιμενικού στο συμβάν στη Λέσβο

Οι ενέργειες του σκάφους του Λιμενικού Σώματος είναι οι απολύτως προβλεπόμενες, νόμιμες και ενδεδειγμένες, αφού το αλιευτικό σκάφος με σημαία από τις  Κομόρες, δεν υπάκουσε στα κελεύσματα σκάφους του Λιμενικού μας και εξηγώ 

Πάντα όταν ένα σκάφος κινείται εντός ΕΧΥ (Εθνικών χωρικών υδάτων) μας, υπόκειται στη δικαιοδοσία ελέγχου του Λιμενικού μας Σώματος. 

Αν αυτό το σκάφος αγνοήσει τις ηχητικές προσλήσεις από το σκάφος του Λιμενικού μας  να σταματήσει την κίνηση-πορεία του προκειμένου να ελεγχθεί, τότε η διαδικασία περιλαμβάνει τη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή περιοχή έτσι ώστε αφενός να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των επιβαινόντων, αφετέρου να υπακούσει και να σταματήσει. 

Αν αυτό δεν σταματήσει για να ελεγχθεί και εισέλθει σε Χωρικά ύδατα γειτονικού κράτους, εν προκειμένω της Τουρκίας, τότε το Λιμενικό μας ενημερώνει για το θέμα το τουρκικό Λιμενικό. 

Όλα τα παραπάνω έγιναν, όπως ακριβώς προβλέπεται. 

Τίποτε λοιπόν από όσα αναφέρει  στο twitter του, ο Τούρκος Ναύαρχος  Cem Gurdeniz

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Συνεπώς η επιδίωξη όλης της τουρκικής φιέστας στο ΝΑΤΟ  και τα αναγραφόμενα στο Twitter από τον απόστρατο Τούρκο Ναύαρχο, είναι  να καταδικαστεί από τη Συμμαχία η χώρα μας ότι χρησιμοποίησε ρωσικά οπλικά συστήματα σε βάρος τουρκικών αεροσκαφών, προκειμένου να επιβληθούν κυρώσεις σε βάρος της Ελλάδας.

Ως μία κύρωση που θα επιδιωχθεί από τους Τούρκους θα ήταν αυτή της απόσυρσης των S-300  καθώς και των υπολοίπων αντιαεροπορικών μας ρωσικής κατασκευής των νησιών μας, αφήνοντας απροστάτευτη σε πολύ μεγάλο βαθμό  από αντιαεροπορικά μέσα την Μεγαλόνησο και τα ακριτικά νησιά μας.

Εκτίμησή μας είναι ότι αυτό δεν θα γίνει, πράγμα που γνωρίζουν εκ των προτέρων οι Τούρκοι, οπότε  θεωρούμε πολύ πιθανο να χρησιμοποιηθεί ως επίφαση, προκειμένου να επιχειρήσουν μελλοντικά να τάξουν τους S-400  τους , καθώς και μελλοντικά  να προβουν στην αγορά και δεύτερης συστοιχίας S-400, εφόσον δεν τους δώσουν οι ΗΠΑ τα 40 F-16 BLOCK 70  και τα 80 κίτ εκσυγχρονισμού που επιθυμούν.

Όλα αυτά αναμένουμε να συμβούν, ως υποτιθέμενη  τουρκική αντίδραση έναντι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, οι οποίοι  δεν  υιοθετούν τις   δήθεν αιτιάσεις-ανησυχίες τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρομερά πλήγματα! Εσπευσμένη παρουσία Ακάρ λόγω Βατερλό-Μόλις ανακοινώθηκε χερσαία επίθεση στη Συρία οι Κούρδοι χτύπησαν (Βίντεο)

Εξουδετερώθηκαν 3 τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα και δεκάδες στρατιώτες-Περίεργο τουρκικό βίντεο με υποτιθέμενους...