Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Νέες προκλήσεις Ακάρ: Το ΝΑΤΟ να δει τις ενέργειες της ανυπάκουης Ελλάδας! Δεν κάνουμε πίσω στα δικαιώματα μας

Το σκηνικό έντασης με την χώρα μας και το ΝΑΤΟ συνεχίζει η Τουρκία, με τον Χουλουσί Ακάρ να επαναλαμβάνει το “επεισόδιο” με τους ελληνικούς S-300, τονίζοντας ότι οι Σύμμαχοι “πρέπει να δουν τι κάνει η Ελλάδα”.

Μιλώντας σε τελετή της Πολεμικής Αεροπορίας, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, επισήμανε ότι “έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη συνέχεια, ο Ακάρ υπενθύμισε ότι ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη παρενόχλησαν τουρκικά F-16 σε αποστολή του ΝΑΤΟ. «Από τις 2 Ιουλίου, η δραστηριότητα αναφέρθηκε στο ΝΑΤΟ, όλοι άκουσαν και έμαθαν γι’ αυτήν. Κι όμως, αναχαιτίστηκαν τα F-16 μας, που ήταν σε αποστολή του ΝΑΤΟ. “Δεν ξέραμε ότι αυτά ήταν τουρκικά αεροπλάνα”, είπε η Ελλάδα σε μια “ψευδή δήλωση”…”, είπε.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο “επεισόδιο” που η Άγκυρα υποστηρίζει ότι σημειώθηκε στις 23 Αυγούστου, με ελληνικούς S-300 να “λοκάρουν” τουρκικά F-16.

«Πρόκειται για εξαιρετικά εχθρικές, λάθος κινήσεις. Αποκλείεται να υποχωρήσουμε στα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας με οποιονδήποτε τρόπο. Προστατέψαμε με ευαισθησία τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Παρακολουθούμε στενά τις ενέργειες και τη ρητορική της Ελλάδας, η οποία αδιαφορεί για το Διεθνές Δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας και τη φιλία. Το ΝΑΤΟ και οι τρίτες χώρες πρέπει να δουν τι κάνει η Ελλάδα. Προειδοποιήσαμε όλους τους συμμάχους μας για την Ελλάδα. Περιμένουμε να είναι αντικειμενικοί».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ