Ελληνοτουρκικά

Μοστράρουν όλα τα πολεμικά πλοία τους! Γιατί οι τουρκικοί εορτασμοί για τη νίκη τους το 1922 έχουν ως επίκεντρο την "Γαλάζια Πατρίδα"

Σήμερα είναι ημέρα εορτασμού για τους Τούρκους της μαύρης επετείου της μικρασιατικής καταστροφής του 1922, οπότε είναι δεδομένο ότι ο Ερντογάν, σε μια προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα της δύσκολης οικονομικά καθημερινότητας των Τούρκων,, θα επιχειρήσει να εγείρει το εθνικιστικό συναίσθημα των Τούρκων σε βάρος μας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προμετωπίδα σε αυτήν  την προσπάθεια του  είναι το νέο ιδεολόγημα των Τούρκων, η "Γαλάζια Πατρίδα" και η εξυπηρέτησή του. 

Επιθυμεί ο Τούρκος Πρόεδρος το συγκεκριμένο ιδεολόγημα να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και να μην είναι απλά ένα γεωπολιτικό πυροτέχνημα, χωρίς συνέχεια και συνέπεια. 

Με αυτό επιθυμεί να γαλουχηθούν η τωρινή αλλά και οι επόμενες γενιές των Τούρκων, δημιουργώντας ένα "πεπρωμένο" για τους Τούρκους, κάτι ανάλογο με τον "μυστικό όρκο" της τουρκικής βουλής 6 δεκαετίες και πλέον νωρίτερα. 

Όσοι πίστευαν ή εξακολουθούν ακόμη να πιστεύουν ότι οι κινήσεις του Ερντογάν γίνονται αποκλειστικά και μόνο για εσωτερική κατανάλωση και προσπορισμό ψήφων, πλανώνται πλάνη οικτρή. 

 

Σε αυτό κατατείνει και το γεγονός ότι η νυν τουρκική αντιπολίτευση υιοθετεί τις ίδιες και σε αρκετές περιπτώσεις, ακόμη σκληρότερες  και ακραίες θέσεις σε βάρος της χώρας μας. 

Τι σημαίνει αυτό, απλά ότι η εχθρική, αναθεωρητική και  άκρως επιθετική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας, δεν είναι  απλά ανθρωποκεντρικά κατευθυνόμενη από τον Ερντογάν και τα εξαπτέρυγα του, όπως αρκετοί υποστήριζαν και πως αυτό θα αλλάξει εφόσον ο Τούρκος Πρόεδρος απωλέσει την εξουσία και η νυν αντιπολίτευση τον διαδεχθεί. 

Αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε και η νέα τουρκική κυβέρνηση θα υιοθετήσει πλήρως τη "Γαλάζια Πατρίδα" και θα κατευθύνει τις ενέργειες της σε βάρος μας, για την εξυπηρέτησή της. 

Άλλωστε τόσο η κυβέρνηση Ερντογάν , όσο και η τουρκική αντιπολίτευση έχουν ως συνιστώσες η μεν πρώτη το κόμμα του γκρίζου λύκου Μπαχτσελί, η δε δεύτερη το κόμμα της επίσης λύκαινας Ασκενέρ, οπότε οι ακραίοι Τούρκοι εθνικιστές σε οποιαδήποτε περίπτωση θα αποτελούν συνιστώσα της εκάστοτε τουρκικής κυβέρνησης, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στη λήψη αποφάσεών της. 

Πρός επιβεβαίωση των παραπάνω, ας αναλογιστούμε ότι το  Εθνικιστικό κόμμα των Γκρίζων λύκων ΜHP του Μπαχτσελί , εταίρος του Ερντογάν  στην εξουσία και το επίσης Εθνικιστικό κόμμα  IYI PARTY της Λύκαινας Ασκενέρ που πρόσκειται στη συμμαχία της αντιπολίτευσης , αθροιστικά  έχουν εκλογικό αποτύπωμα, περίπου στο 20% του εκλογικού σώματος. 

Κοινώς το 1/5  των Τούρκων ψηφοφόρων είναι ακραίοι Εθνικιστές!!

Επανερχόμενοι στις τουρκικές επετειακές εκδηλώσεις  για σήμερα, θα πραγματοποιηθούν ελλιμενισμοί πολεμικών πλοίων σε λιμάνια της Τουρκίας σε Μαυρη θάλασσα-Αιγαίο-ΝΑ Μεσόγειο, σύμφωνα με το twitter που ακολουθεί. 

 

Στο πλαίσιο της Ημέρας της Νίκης της 30ης Αυγούστου και της Ημέρας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, 19 πλοία του Ναυτικού μας θα πραγματοποιήσουν 19 λιμενικές επισκέψεις. Όλοι οι άνθρωποι μας είναι καλεσμένοι στα πλοία μας που θα είναι ανοιχτά για τους επισκέπτες.

 

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Σε προγενέστερο άρθρο μας  είχαμε αναφερθεί στην τουρκική διακλαδική  άσκηση "Γαλάζια Πατρίδα 2022" με την επωνυμία  "Mavi Vatan-2022" που διεξήχθη τον Απρίλιο 2022,  όπου σύμφωνα με τουρκικές πηγές συμμετείχαν 12000 άτομα προσωπικό με 122 πλοία και 41 αεροσκάφη.

Την  εν λόγω άσκηση διοργάνωσε  η Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. 

Τότε και συγκεκριμένα από "8-21 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε  τουρκικά λιμάνια από 72 πλοία που   συμμετείχαν στην άσκηση, από το Karadeniz Ereğli μέχρι  το İskenderun, καλύπτοντας τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. 

Ανάλογες ελλιμενισμούς πολεμικών πλοίων και επισκέψεις κοινού πραγματοποιούν οι Τούρκοι και σήμερα σε 19 λιμάνια τους συγκεντρωτικά, σύμφωνα με το παραπάνω Twitter. 

Κοινώς η τουρκική "Γαλάζια Πατρίδα" αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία αποτελεί και θα αποτελεί κίνδυνο για τον Ελληνισμό (Ελλάδα -Κύπρο), με αποτέλεσμα ο κίνδυνος στρατιωτικής σύρραξης   Τουρκίας-Ελλάδας, διαρκώς να  αυξάνεται. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρωσία 0

Αιφνιδίασε και πάλι την δύση ο Πούτιν - Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-500 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ καταστρέφει πλέον υπερηχητικούς στόχους από ΗΠΑ

Η δοκιμή έγινε προχθές στην Ρωσική επικράτεια - Η κίνηση αφορά ξεκάθαρα μέτρα κατά του σεναρίου μιας αμερικανο-ρωσικής...