Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ξεδιάντροπες απειλές Ερντογάν κατά της χώρας μας: Να θυμούνται πως σφαγιάστηκε ο Βυζαντινός ηγεμόνας μετά το Ματζικέρτ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανήλθε στις επιθέσεις κατά της χώρα μας. Μίλησε σήμερα στην προσευχή της Παρασκευής για την 951η επέτειο της Νίκης του Μαντζικέρτ που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Malazgirt.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεταξύ άλλων εφυημάτων στην ομιλία του χαιρετίζοντας το κοινό του, ο Ερντογάν είπε: 

Ο Βυζαντινός ηγεμόνας, που ηττήθηκε στον πόλεμο αυτό, δολοφονήθηκε άγρια ​​από τους αντιπάλους στο δικό του παλάτι, αν και τον συγχώρεσε ο σουλτάνος ​​Αλπαρσλάν. . Θεωρούμε χρήσιμο για κάποιους κύκλους στους οποίους η Τουρκία άπλωσε το χέρι φιλίας να θυμούνται αυτές τις ιστορικές αλήθειες ως παράδειγμα ντοκουμέντο. Ο ποιητής περιγράφει την αναπόφευκτη μοίρα του Βυζαντίου, που έληξε με την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τον Φατίχ, ως εξής: Να είστε περήφανοι που μας ήρθε μακριά, το Βυζάντιο καταστράφηκε στο Μαντζικέρτ. Στην πραγματικότητα, μετά το Μαντζικέρτ, ήταν θέμα χρόνου για τους προγόνους μας.

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Ας ξέρουν ότι δεν συγχωρούμε κανέναν που στοχοποιεί την ελευθερία μας, την οποία συμβολίζουμε στη σημαία μας. Δεν θα περιφρονήσουμε κανέναν που προσπαθεί να διχάσει την πατρίδα μας και να καταστρέψει το κράτος μας»

Οικονόμου για Ακάρ: Διαγωνισμός ακραίας ρητορικής από την τουρκική ηγεσία

Για «διαγωνισμό» ακραίας ρητορικής από το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Newsroom, τις νέες προκλήσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Τόνισε πως αποτελούν τακτική για την Τουρκία οι κατασκευασμένοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί εκτός πλαισίου διεθνούς δικαίου και η συνέχιση των προκλήσεων τόσο σε επίπεδο ρητορικό όσο και στο πεδίο.

«Είναι σαφές ότι η διεθνής κοινή γνώμη, ούτε συμμερίζεται, ούτε βλέπει με καλό μάτι αυτό τον αναθεωρητισμό της απέναντι πλευράς. Είναι επίσης πολύ σαφές, ότι (η Ελλάδα) έχει ενισχυθεί από την αναβαθμισμένη θέση της χώρας μας στη διεθνή σκηνή, από την ενίσχυση της αποτρεπτικής μας δυνατότητας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως δεν είναι τυχαίο ότι έως τώρα το καλοκαίρι έχει κυλίσει ήρεμα, αλλά πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας διπλωματίας που έχει περάσει τα μηνύματά της και έχει ενισχύσει το γεωστρατηγικό αποτύπωμα της χώρας μας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ