Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Σκούζουν ξανά οι Τούρκοι-"Μας παρενόχλησαν ξανά ελληνικά αεροσκάφη F-16 σε άσκηση του ΝΑΤΟ"

"Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης" λέει μια ελληνική παροιμία που ταιριάζει γάντι στην πολιτική της Άγκυρας που προσπαθεί να δημιουργήσει "αρνητικό κλίμα" για την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, λόγω της κατακόρυφης αύξησης της αξιοπιστίας σε αυτό, των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Το σημερινό τουρκικό επεισόδιο της σαπουνόπερας με τίτλο " για όλα φταίνε οι Έλληνες", αφορά επιθέωρηση της ταυτότητας τουρκικών αεροσκαφών, που όντως συμμετείχαν σε άσκηση του ΝΑΤΟ, όπως αυτή λαμβάνει χώρα σε κάθε πολιτισμένο κράτος που ακολουθεί τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Τούρκοι μας κατηγορούν ότι "κλειδώσαμε" στα ραντάρ ελληνικών αεροσκαφών F-16, δύο τουρκικά μαχητικά του ιδίου τύπου.

Τουρκικά ΜΜΕ, "ουρλιάζουν" ότι πριν λίγο στο Αιγαίο Πέλαγος παρενοχλήθηκαν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη  από ελληνικά F-16.

Το ίδιο περιστατικό έλαβε χώρα πριν πριν από 3 μέρες, όταν  σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου άμυνας αναφέρθηκε ότι “τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 που βρίσκονταν σε υπηρεσία ΤΟΥ ΝΑΤΟ παρενοχλήθηκαν από ελληνικά μαχητικά. Οι Έλληνες πιλότοι “κλείδωσαν” τα τουρκικά μαχητικά σήμερα στις 23.08.2022.

Τα τουρκικά αεροσκάφη που εκτελούσαν αποστολές του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο παρενοχλήθηκαν από χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα αφού μαχητικά με ελληνικά εθνόσημα τύπου F-16 “κλείδωσαν”τουρκικά μαχητικά ιδίου τύπου”, ανέφερε η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΑΜ.

Τα προσχήματα για δήθεν ελληνικές παρενοχλήσεις, αποτελούν ένα απίθανο αφήγημα των Τούρκων και του καθεστώτος Ερντογάν, για να έχουν κάποιο σαθρό “πάτημα”, για να προκαλέσουν την χώρα μας, διότι διαφορετικά ο Ερντογάν δεν πρόκειται να κερδίσει εκλογές στον αιώνα τον άπαντα.

Όσο για αυτά καθ’αυτά τα περιστατικά, αποτελούν νόμιμες ενέργειες της Ελλάδος που αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα στον αέρα, με την γνωστή πάντα κατάληξη για την τουρκική πολεμική αεροπορία.   

Οι Τούρκοι προσπαθούν να δείξουν απεγνωσμένα ότι δήθεν απειλούνται από την Ελλάδα στο Αιγαίο, ενώ σαφώς συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι η Ελλάδα εξοπλίζει ορισμένα από τα νησιά της που έχουν μη στρατιωτικοποιημένο καθεστώς, βάσει μιας σειράς συμφωνιών που έχουν υπογραφεί στη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κάλεσε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά, διαφορετικά η κυριαρχία τους θα τεθεί υπό αμφισβήτηση από την Τουρκία. Η Ελλάδα αρνείται ότι οι εν λόγω συμφωνίες παρέχουν καθεστώς μη στρατιωτικοποίησης σε αυτά τα νησιά.

Το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία σχεδόν στο σύνολό του έχει ανθελληνικές θέσεις και στάση, με εξαίρεση το κουρδικό κόμμα HDP και κάποια μικρά κόμματα που δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή.

Συνεπώς εκτίμησή μας είναι, ότι η Τουρκία επιθυμεί διακαώς μια στρατιωτική σύγκρουση με την Ελλάδα, για την οποία ετοιμάστηκε και ετοιμάζεται πυρετωδώς.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ