Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ερντογάν για Αμπντούλ Χαμίτ Χαν: Θα στείλουμε το πλοίο μας στο πεδίο Yörükler-1-Εκδόθηκε και NAVTEX (Βίντεο-upd)

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του Ταγίπ Ερντογάν και τον απόπλου του γεωτρύπανου Abdulhamid Han, εκδόθηκε η Navtex για τις ανάγκες της πρώτης γεώτρησης. Το σημείο που επιλέχθηκε για τη γεώτρηση, διέψευσε όλα τα σενάρια που έγιναν είτε από Τούρκους, είτε από Έλληνες τεχνοκράτες, που ήθελαν το γεωτρύπανο να κατευθύνεται σε θαλάσσια περιοχή, εντός της δικαιοδοσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Τελικά επιλέχθηκε ως πρώτο σημείο της γεώτρησης θαλάσσια περιοχή 55 χιλιόμετρα από τις ακτές της Τουρκίας, βόρεια της Κύπρου και συγκεκριμένα βορειοδυτικά της χερσονήσου του Ακάμα. 

  • TURNHOS N/W : 0770/22 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 09-08-2022 15:16)
  • TURNHOS N/W : 0770/22
  • MEDITERRANEAN SEA
  • 1. DRILLING OPERATIONS, BY ABDÜLHAMİD HAN, HAKAN İLHAN, KUTSİ İLHAN AND MURAT İLHAN BETWEEN 09 AUG-07 OCT 22 IN YÖRÜKLER-1 AREA BOUNDED BY;
  • 36 03.87 N - 031 54.26 E
  • 36 05.88 N - 031 54.23 E
  • 36 05.90 N - 031 56.70 E
  • 36 03.90 N - 031 56.73 E
  • 10 NM. WIDE BERTH REQUESTED.
  • 2. CANCEL THIS MESSAGE 072059Z OCT 22.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιθεώρησε κι έκανε παρατηρήσεις για το πλοίο γεωτρήσεων Abdülhamid Han, το οποίο θα συμμετάσχει στις δραστηριότητες εξερεύνησης υδρογονανθράκων της Τουρκίας στο λιμάνι Taşucu.

Πριν από λίγη ώρα ξεκίνησε η ομιλία του στην τελετή. 

Ο Ερντογάν αρχικά είπε: "Το γεωτρύπανό μας Abdulhamid Han είναι το σύμβολο του νέου οράματος της Τουρκίας στον τομέα της ενέργειας. Τώρα βρισκόμαστε σε αυτήν την περιοχή με τα 4 πλοία γεωτρήσεων και 2 πλοία σεισμικής έρευνας." 

Κατόπιν, είπε: «Οι εργασίες εξερεύνησης και γεώτρησης που πραγματοποιούμε στη Μεσόγειο είναι στη δικαιοδοσία μας. Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός για αυτό. Θα στείλουμε το πλοίο μας στο πεδίο Yörükler-1, 55 χιλιόμετρα ανοιχτά του Γκαζή Πασά. Είναι το πρώτο βήμα του ολοκληρωμένου επιχειρηματικού μας σχεδίου στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε για  το Abdulhamid Han. Θα βρεθεί δηλαδή μεταξύ του κόλπου της Αττάλειας και του κόλπου της Αλεξανδρέττας.  (Δείτε στο τέλος το άρθρου το χάρτη του σημείου)

Ορισμένα σημεία από τις δηλώσεις του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

Σήμερα, με το τρυπάνι μας Abdulhamid Han, η Τουρκία έχει έρθει σε διαφορετικό μέρος. Αναμφίβολα, δεν φτάσαμε σε αυτές τις μέρες εντελώς ξαφνικά. Δεν ήρθαμε εύκολα. Αντιμετωπίσαμε άλλοτε με ύπουλα παιχνίδια, άλλοτε με τολμηρές επιλογές και άλλοτε με ανοιχτές προδοσίες. Αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία με το δικό μας ανθρώπινο δυναμικό και τα δικά μας τεχνολογικά εργαλεία.

Είμαστε εδώ τώρα, είμαστε και σε αυτήν την περιοχή με τα 4 πλοία γεωτρήσεων μας. Έχουμε έναν στόλο γεωτρήσεων που είναι σπάνιος στον κόσμο στις θάλασσες. Ξεκινήσαμε γεωτρήσεις στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα.

Σχεδόν δημιουργούμε μια υποθαλάσσια ενεργειακή βάση με επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται 2.200 μέτρα κάτω από τη θάλασσα. Σχεδιάζουμε να ολοκληρώσουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την πρώτη φάση του φυσικού αερίου της Μαύρης Θάλασσας και να παραδώσουμε το φυσικό αέριο που θα έρθει από εδώ στους πολίτες μας το 2023. Θέλουμε να στεφανώσουμε τα επιτεύγματά μας στις θάλασσες με ανακαλύψεις στη στεριά. Η εγχώρια παραγωγή πετρελαίου μας έχει φτάσει τα 65 χιλιάδες βαρέλια, στόχος μας είναι να ανοίξουμε 150 ακόμη γεωτρήσεις μέχρι το τέλος του έτους. Όσο πιο γρήγορα μπορέσουμε να αυξήσουμε τους πόρους μας φυσικού αερίου και πετρελαίου, που έχουν μετατραπεί σε όπλα στην παγκόσμια οικονομική κρίση, τόσο περισσότερη δύναμη θα αποκτήσουμε. Θεωρούμε αυτές τις μελέτες πολύ σημαντικές.

Όλες οι προκαταρκτικές προετοιμασίες του πλοίου μας έχουν ολοκληρωθεί στο λιμάνι Taşucu μας. Σήμερα, ταξιδεύουμε με το πλοίο Abdulhamid Han στη Μεσόγειο. Το πρώτο μέρος όπου βρέθηκε πετρέλαιο στη χώρα μας ήταν το Iskenderun πριν από 130 χρόνια. Αυτή τη φορά, θα στείλουμε το πλοίο Abdulhamid Han στο πεδίο Yörükler-1.

Το πλοίο μας θα μετακινηθεί σε άλλα πεδία όταν τελειώσει η εργασία του εδώ. Δεν θα σταματήσει μέχρι να βρει το λάδι.

Αρχικό κείμενο 

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσήλθε στην τελετή αποχαιρετισμού με ελικόπτερο με τη συνοδεία του.

Το ελικόπτερο του Ερντογάν έκανε κύκλους γύρω από το πλοίο 3 φορές πριν προσγειωθεί.

Αναφέρθηκε ότι αυτή την ώρα ο Ερντογάν διενεργούσε εναέρια έρευνα. Ο Ερντογάν, ο οποίος θα λάβει ενημέρωση επί του πλοίου, θα παραστεί στη συνέχεια στην τελετή αποχαιρετισμού.

https://www.youtube.com/watch?v=WAF5_EIQfbo&t=6s

Παρακολουθήστε σε ζωντανή σύνδεση 

https://www.youtube.com/watch?v=CV91kMv54Gg

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σύμβουλος Ερντογάν απειλεί 3 μεγάλα νησιά μας-Προσομοίωση ανακατάληψης νήσου από Γάλλους και Έλληνες πεζοναύτες προκαλεί σοκ σε Άγκυρα

Ι.Καραγκιούλ : (Θα κάνουμε δικά μας) Μοσούλη, Κιρκούκ, Χαλέπι, Τζαραμπλούς, Αφρίν, Ρόδο, Χίο, Λέσβο-Τουρκικός εθνικός...