Ελληνοτουρκικά

Γιάννης Παπαφλωράτος: Η Τουρκία στρέφεται σιγά-σιγά προς την Ανατολή

Η Τουρκία στρέφεται σιγά-σιγά προς την Ανατολή αναφέρει ο διεθνολόγος και συγγραφέας Γιάννης Παπαφλωράτος ενώ παράλληλα τονίζει την εγρήγορση που υπάρχει για πιθανές προκλήσεις της Τουρκίας μέσα στον Αύγουστο.

Μεταξύ άλλων ο καθηγητής αναφέρει

"Που θα πάει το Τουρκικό γεωτρύπανο, θα εξαρτηθεί κατά πόσον θέλει να προκαλέσει, όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τη διεθνή κοινότητα ή αν θα κινηθεί σε λίγο πιο ρηχά νερά. Είδατε και τη δήλωση της κυρίας Φον Ντερ Λάιν και φυσικά είχαμε και τη συνάντηση των δύο προέδρων Ρωσίας και Τουρκίας που δεν ξέρουμε ακριβώς τι συμφωνήθηκε παρά μόνο το γενικό πλαίσιο.

Επομένως οι επόμενες ημέρες θα έχουν πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μιας ο Πρόεδρος Ερντογάν είναι ένας απρόβλεπτος παίκτης και αυτή τη στιγμή εάν έχει εξασφαλίσει, το τονίζω εάν, την στήριξη της Ρωσίας μπορεί να πει ότι δεν δίνει σημασία και αψηφά την διεθνή κοινότητα και κυρίως την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Τουρκία στρέφεται σιγά-σιγά προς ανατολάς διολισθαίνει προς ανατολάς παραμένει προσώρας στη Δύση αλλά σιγά-σιγά στρέφεται προς τα εκεί. Με τα νομικά κείμενα αλλά και τους χάρτες που παρουσίασε η Τουρκία στους Δυτικούς συμμάχους, κατάλαβαν όλοι το πού ακριβώς πηγαίνει η κατάσταση με Τουρκία.

Ότι αν την αφήσουν ανεξέλεγκτη τότε θα δημιουργηθεί μία νέα κρίση η οποία θα προστεθεί στις τόσες πολλές που υπάρχουν. Στον Καύκασο, στη Λιβύη, στη Μέση Ανατολή, και βεβαίως ο πόλεμος στην Ουκρανία και αυτό θέλουν να το αποτρέψουν. Ξέρουν πολύ καλά, οι Τούρκοι, πόσο αδύναμη νομικώς είναι η θέση τους ότι δεν έχουν οπλοστάσιο. Για αυτό λοιπόν προσπαθούν να παρουσιάσουν την χώρα τους ως αμυνόμενη να επικαλεστούν το άρθρο 51 και να πουν ότι όλες οι κινήσεις αυτές εντάσσονται σε ένα πλέγμα αυτοάμυνας προκειμένου να δικαιολογήσει ενέργειές τους προσέχεις μήνες.

Όμως τώρα η Τουρκία είναι αυτή ότι είχε παραβιάσει τα άστρα της Λωζάνης για την εθνική μειονότητα Κωνσταντινουπόλεως, Ίμβρου και Τενέδου. (...) Προσέξτε έχουν συστήσει την 4η στρατιά του Αιγαίου στη Σμύρνη από το 1975 με σαφή επιθετική διάταξη η οποία διεξάγει ετήσιες αποβατικές ασκήσεις, όπως η άσκηση ΕΦΕΣ, και μη μου πείτε τώρα ότι γίνεται για απόβαση στις Βαλεαρίδες νήσους ή στην Σικελία. Μεγάλα παιδιά είμαστε και καταλαβαινόμαστε

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...