Ελληνοτουρκικά

Καθ. Κ. Λάβδας: Οι προσπάθειες της Τουρκίας και η Κίνηση ΜΑΤ του Ισραήλ- Η εναλλακτική Κυρία Μπέρμποκ (Βίντεο)

Στρατιωτικές ασκήσεις νότια της Κρήτης με μηνύματα υπέρ της Ελλάδας ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ισραήλ προκαλώντας τον εκνευρισμό της Άγκυρας ενώ παράλληλα στην Τουρκία τα μέσα ασχολούνται με την "εναλλακτική" επίσκεψη της Γερμανίδας Υπουργού Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ στην Τουρκία και τον πανικό Τσαβούσογλου. Σε αυτό το πλαίσιο ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής πολιτικής Κώστας Λάβδας αναλύει τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή και τις νέες Τουρκικές προκλήσεις με αφορμή την έξοδο του Τουρκικού γεωτρυπάνου στο Λιμάνι της Αττάλειας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», οι περιοχές δεσμεύτηκαν από τις 26 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου. Οι συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές συμπίπτουν με το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο το Ισραήλ αμφισβητεί. Ως εκ τούτου, το αίτημα της ισραηλινής πλευράς αποτελεί σαφές μήνυμα των συμμάχων υπέρ της νομιμότητας, ενώ αμφισβητεί ευθέως τις αιτιάσεις της Άγκυρας, που κατηγορεί την Ελλάδα ως δήθεν παραβάτη του διεθνούς δικαίου.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Και συζητιέται ακόμα η επίσκεψη της Γερμανίδας ΥΠΕΞ Αναλένα Μπέρμποκ. Ο λόγος για την παρουσία της Γερμανίδας Υπουργού Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ σε Ελλάδα και Τουρκία. Η Μπέρμποκ έσπασε τα ταμπού. Έσκισε τα κουστούμια των προκατόχων της και έκανε τον Τσαβούσογλου να αναζητά αρχικά καταφύγιο στην μετάφραση και να αναπωλεί την Μέρκελ δημοσίως (https://welt.de/)

Αλήθεια, άλλαξε τόσο πολύ η Γερμανία και η πολιτική της;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ