Ελληνοτουρκικά

Νέα ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις: "Ευθείες βολές" Τσελίκ στον Μητσοτάκη για Καστελλόριζο και Ερντογάν

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας (AK) και του προέδρου Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε: «Καταδικάζουμε τη νέα στοχοποίηση του προέδρου μας από τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Η δήλωση Μητσοτάκη ότι η Τουρκία "αναβιώνει τις νεο-οθωμανικές αναθεωρητικές φαντασιώσεις" είναι μια φράση που χρησιμοποιεί για να συγκαλύπτει τις δικές του παράνομες πολιτικές», είπε ο Τσελίκ.

Ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εκείνος που ακολουθεί επεκτατική και επιθετική πολιτική. Σύμφωνα με τον Τσελίκ, μάλιστα, ο Μητσοτάκης είναι εκείνος που απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής με τη μαξιμαλιστική πολιτική του για την Ανατολική Μεσόγειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσελίκ: Είναι τραγικό ο Μητσοτάκης να στοχοποιεί τον Ερντογάν ως πρόσωπο επεκτατισμού

Επιπλέον, ο Τσελίκ σημειώνει ότι ο ισχυρισμός ότι το Καστελλόριζο με έκταση 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, 2 χιλιόμετρα από την Ανατολία και 580 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Ελλάδα, έχει υφαλοκρηπίδα 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων είναι αντίθετος με το διεθνές δίκαιο. «Αυτή είναι επιθετική και επεκτατική πολιτική και οι ισχυρισμοί του είναι αντίθετοι με το διεθνές δίκαιο. Είναι τραγικό ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης, στοχοποιεί τον πρόεδρό μας ως πρόσωπο επεκτατισμού», προσθέτει ο Τούρκος αξιωματούχος και καταλήγει:

«Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δυσκολευόταν να πληρώσει μερικά δισεκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό χρέος, αύξησε τον εξοπλιστικό προϋπολογισμό της χώρας της κατά πέντε φορές, δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα δεν έχει ειρηνικούς σκοπούς και ακολουθεί επιθετική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Εκσυγχρονίζονται οι ΕΔ! Μοίρες μη επανδρωμένων αεροσκαφών UCAV Talos 2 και Γρύπας το αντίδοτο στη “Γαλάζια Πατρίδα” και τη “Μεγάλη Ρούμελη”

Οφείλουμε να περάσουμε στο στάδιο της ισοδύναμης κρούσης κατά των μικρασιατικών παραλίων με γενικευμένο τρόπο κατά των...