Ελληνοτουρκικά

Θα την διαλύσουν εντελώς οι βάρβαροι! «Θερινή Σχολική Συνάντηση» πραγματοποιήθηκε στο τζαμί της Αγίας Σοφίας

Η «Θερινή Σχολική Συνάντηση» του Τουρκικού Ιδρύματος Νεολαίας (TÜGVA) στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιήθηκε στο τζαμί της Αγίας Σοφίας-ι Κεμπίρ.

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν περίπου 5 χιλιάδες μαθητές από 192 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε 39 συνοικίες της Κωνσταντινούπολης, ξεκίνησε με την απαγγελία του Ιερού Κορανίου από τον ιμάμη Φερούχ Μουστούερ του Τζαμιού της Αγίας Σοφίας.

Ο Enes Eminoğlu, Πρόεδρος της TÜGVA, είπε ότι η «Συνάντηση της Αγίας Σοφίας» πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά φέτος.

Ο Eminoğlu είπε, ότι τα θερινά σχολεία διοργανώνονται από το συγκεκριμένο ίδρυμα εδώ και περίπου 7 χρόνια. 

"Φέτος, τα θερινά σχολεία μας συνεχίζουν ενεργά με περίπου 120 χιλιάδες μαθητές σε 81 επαρχίες της Τουρκίας. Το ένα τέταρτο αυτού του αριθμού είναι από την Κωνσταντινούπολη. Είμαστε στην προσπάθεια συμβολής στη σωματική και ψυχολογική τους ανάπτυξη με βασικές αξίες αγωγή, ηθική αγωγή αθλητικές, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Εκφράζοντας ότι η συνάντηση στη Αγία Σοφία είχε χαρακτηριστικό νόημα, ο Eminoğlu είπε, "Άνοιξε πριν από δύο χρόνια. Διεξάγουμε τη δεύτερη Συνάντηση Νέων της Αγίας Σοφίας φέτος. Περίπου 5 χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται στο τζαμί αυτή τη στιγμή λοιπόν, είμαστε πολύ χαρούμενοι." 

Αναφερόμενος στη διαδικασία ανοίγματος του τζαμιού για λατρεία, ο Eminoğlu είπε, "Τα εγκαίνια της Αγίας Σοφίας ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα για τη χώρα μας. Ελπίζω ότι αυτή η γενιά θα προαναγγέλλει την απελευθέρωση του Masjid al-Aqsa, όπως είπε ο Πρόεδρός μας στα εγκαίνια της Αγίας Σοφίας. Ελπίζω ότι θα είναι καθοριστικό για την αφύπνιση και την ανάσταση όλων των καταπιεσμένων και ταλαιπωρημένων μουσουλμάνων. Θα συνεχίσουμε αυτή την αγρυπνία μέχρι το τέλος του κόσμου, ελπίζω». 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν είναι “βρώμικες βόμβες”: Ποιες περιοχές θα χτυπήσουν οι Ουκρανικές δυνάμεις με τις οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου- Ετοιμάζεται ο Πούτιν

Τι είναι το απεμπλουτισμένο ουράνιο με το οποίο η Ουκρανία θα λάβει οβίδες και γιατί δεν είναι «βρώμικη βόμβα»