Ελληνοτουρκικά

Δεύτερος χάρτης με την Τουρκία να “ελέγχει” το μισό Αιγαίο μέχρι την Κρήτη-Που το πάνε οι Τούρκοι ;

Δεν είναι μόνο χάρτης του “ μαύρου λύκου” Μπαχτσελί που πρέπει να προκαλέσει την άμεση αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, αλλά και αυτός που έχει ανεβάσει στην επίσημη σελίδα του το τουρκικό λιμενικό, ο οποίος υπάρχει από το 2017 και δεν κατεβαίνει, ενώ αυξάνεται η παρουσία του χάρτη αυτού και σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες της Τουρκίας ως επίσημο πλέον δόγμα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού λιμενικού (https://en.sg.gov.tr/mission), εμφανίζονται τα όρια δικαιοδοσίας των Τούρκων, τα οποία περιλαμβάνουν ολόκληρη την αποκαλούμενη “φανταστική” Γαλάζια Πατρίδα, μέχρι το μέσο του Αιγαίου, αγνοώντας εντελώς την δικαιοδοσία της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Οι χάρτες της περιοχής ευθύνης (SAR) του τουρκικού λιμενικού, το μισό Αιγαίο φέρεται να υπάγεται στην αρμοδιότητα της Άγκυρας.

Επιπλέον στους παραπάνω χάρτες και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας αναγράφεται πέραν της περιοχής αρμοδιότητας για επιχειρήσεις SAR ότι η περιοχή συμπίπτει και με την ΑΟΖ της Τουρκίας.

Η Τουρκία δεν έχει υπογράψει την σύμβαση του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας, προβάλλοντας το γεγονός αυτό σαν επιχείρημα κατά της Ελλάδας όσον αφορά τα όρια της ελληνικής ΑΟΖ, έχει σπεύσει να υπογράψει διμερείς συμβάσεις με τις χώρες της περιοχής για τον καθορισμό της ΑΟΖ της με βάση τις πρόνοιες της σύμβασης του 1982, «αγνοώντας» ότι δεν υφίσταται εφαρμογή «αλά κάρτ» μιας σύμβασης η οποία ισχύει σε όλο τον πλανήτη.

Με αυτόν τον τρόπο και την συνεχή παρουσίαση χαρτών με την δήθεν “ Γαλάζια Πατρίδα”, οι Τούρκοι προσπαθούν να “εθίσουν”, την διεθνή κοινή γνώμη, στο να “συνηθίσει” σε αυτήν την εικόνα, ως απόλυτα φυσιολογική.

Το επόμενο στάδιο είναι να παρουσιαστούν οι νέες προκλήσεις αυτού του τύπου, ως “φιλονικία” μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας η οποία πρέπει να οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις, άποψη που θέλουν να υιοθετηθεί από όσο πιο πολλές χώρες γίνεται.

Η μόνη λύση για την Ελλάδα προς το παρόν είναι οι συνεχείς καταγγελίες όλων αυτών των φασιστικού τύπου ενεργειών του τουρκικού καθεστώτος, για να εμπεδωθεί σε όλους ότι οι Τούρκοι ενεργούν όπως οι Ναζί την περίοδο 1939-1945.    

Όπως όλα δείχνουν, η κίνηση Μπαχτσελί ( προκλητικός χάρτης), ο οποίος  επισκέφθηκε την έδρα της εθνικιστικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι», δεν έγινε καθόλου τυχαία και αφορά κίνηση βάσει σχεδίου με τον Ερντογάν.

Την ίδια περίοδο, το τουρκικό ΥΠΑΜ καταγράφει μεθοδικά κάθε ελληνική στρατιωτική εκδήλωση σε Αιγαίο και νησιά, με απώτερο σκοπό να τις ρίξει στο τραπέζι για να πιέσει για το ‘φανταστικό” σχέδιο της αποστρατικοποίησης των νησιών μας.

Αυτός ο τρόπος αντίδρασης της Άγκυρας λαμβάνει χώρα συστηματικά εδώ και μεγάλο διάστημα, με επίκεντρο πολλά νησιά μας.

Η Τουρκία δείχνει συνεχώς τις κατακτητικές προθέσεις της για τα νησιά μας στο Αιγαίο, αφού με διάφορες ανυπόστατες θεωρίες, όπως αυτές των "γκρίζων ζωνών" και "της γαλάζιας πατρίδας", αμφισβητεί την κυριαρχία μας σε αυτά. Εσχάτως όλοι οι υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν ξεκινήσει μία "εκστρατεία" με στόχο την αποστρατικοποίηση των νησιών μας.

Το τι ετοιμάζουν ακριβώς οι Τούρκοι, παρά την “ησυχία” του Ιουλίου λόγω διακοπών ( όσων Ελλήνων δύνανται να πάνε), είναι ομιχλώδες και κυρίως ύποπτο.  

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Ανακούφιση στην Ρωσία για την ελληνική άρνηση παράδοσης Leopard-2 A4-”Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο στόλο αυτών των αρμάτων μάχης στην ΕΕ”

Ο ρωσικός τύπος αναφέρθηκε με μεγάλα γράμματα στην άρνηση της χώρας μας να βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό λόγω τουρκικών...
Ελληνοτουρκικά 0

“Κλειδώνουν την Γαλάζια Πατρίδα”! Ραντάρ ERALP & UMAR με εμβέλεια 450 χλμ και κινητές συστοιχίες Atmaca κατά ελληνικών μονάδων επιφανείας και μαχητικών (Βίντεο)

"Με τους βαλλιστικούς πυραύλους Atmaca με εμβέλεια 250 χλμ και τον στόλο UCAV κλείνουμε όλο το Αιγαίο Πέλαγος" λένε οι...