Ελληνοτουρκικά

Πολιτικός από το ψευδοκράτος κλαίγεται: Αν οι Έλληνες επιτεθούν κατά της Τουρκίας θα μείνουν μόνοι όπως η Ουκρανία

"Ιστορική στιγμή στην Ελλάδα- αποφασίστε" είναι ο τίτλος άρθρου τουρκικού ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

Ο Zorlu Töre, Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συνέλευσης της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) ο οποίος ήρθε στην Κωνσταντινούπολη ως καλεσμένος του Τουρκικού Κέντρου Πρωτοβουλίας για την Κοινωνία των Πολιτών (TUSİM), έκανε αξιολογήσεις στον ανταποκριτή του ΑΑ για τον οπλισμό των νησιών του Αιγαίου και τη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο.

Ο Töre είπε ότι η ένταση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας τις τελευταίες ημέρες οφείλεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα δεν εγκαταλείπει τα φανταστικά της ιδανικά.

Τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει μπει σε μια μεγάλη κούρσα εξοπλισμών κατά της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους με μια ιστορική μνησικακία, ο Töre είπε: "Παρά τις διεθνείς συμφωνίες, τα νησιά είναι οπλισμένα. Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και πολλές κορυφαίες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιμετωπίζουν συνεχώς το ελληνικό δίδυμο εναντίον της Τουρκίας. Όσο εξοπλίζεται αυτή η χώρα λένε «Ας μιλήσουμε με την Τουρκία». Αυτό είναι μια πλήρης εξαπάτηση». 

O Töre, αναφερόμενος στα λόγια του Προέδρου  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που ήταν ,"Δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά. Όπως πριν από έναν αιώνα, προειδοποιούμε την Ελλάδα να μείνει μακριά από όνειρα και πράξεις που θα οδηγήσουν σε λύπη και να συνέλθει." είπε:

«Ο Πρόεδρος, αναφερόμενος στην επιχείρηση των  Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο το 1974, προειδοποίησε ότι πρέπει να τηρείτε τις συμφωνίες, μην οπλίζετε τα νησιά του Αιγαίου κάτω από τη μύτη μας, κάτι θα σας συμβεί.

Η αποφασιστική στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας μαλάκωσε λίγο τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι στόχοι του ελληνικού διδύμου δεν αλλάζουν. Βλέπουν την Κύπρο ως ελληνικό νησί.

Συνεχίζουν να βλέπουν το Αιγαίο ως ελληνική λίμνη και την Ανατολική Μεσόγειο ως δικό τους έδαφος. Επομένως, δεν προσεγγίζουν καμία συμφωνία για λύση στην Κύπρο και συνεχίζουν να επιδιώκουν τους στόχους τους».

Ο Töre προειδοποίησε ότι η Ουκρανία έμεινε μόνη από τις ευρωπαϊκές χώρες κατά τη διάρκεια του Πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας και ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την ίδια κατάσταση σε περίπτωση πιθανής επίθεσης στην Τουρκία.

Τονίζοντας ότι θα ήταν «ανόητο» οι Ελληνοκύπριοι στην Κύπρο και οι Έλληνες στα νησιά του Αιγαίου να επιτεθούν στην Τουρκία, ο Töre είπε: «Εάν τους πείσουν και εξαπολύσουν επίθεση κατά της Τουρκίας, θα μείνουν μόνοι όπως η Ουκρανία. Ούτε οι χώρες της ΕΕ θα  την υποστηρίξουν, ούτε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Αφήστε τους να αποφασίσουν μόνοι τους. Ας προσέξουν την προειδοποίηση του Ερντογάν. Ας ξοδέψουν τα χρήματα που ξόδεψαν σε οπλισμό για να βελτιώσουν την οικονομία τους. Ας προσπαθήσουν για τον ελληνικό λαό να μην ζει στη φτώχεια»

Ο Töre, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν τρελό για την Αθήνα να προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή τη θέση της Μεγάλης Ιδέας, είπε ότι με τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας και την Ειρηνευτική Επιχείρηση της Κύπρου το 1974, το όνειρό τους για μια μεγάλη Ελλάδα είναι  τελείως νεκρό και θα έμπαιναν σε μπελάδες αν συνέχιζαν αυτό το όνειρο.

Σημειώνοντας ότι όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι η Τουρκία, με τα 85 εκατομμύρια πληθυσμό και τον στρατό της, είναι αποτρεπτικός παράγοντας, ο Töre συνέχισε ως εξής:

«Παίρνουν όπλα επιθετικά μπροστά στο μέγεθός μας. Δεν ξέρουμε αν αυτό θα εξελιχθεί σε επίθεση, αλλά εμείς ως Τουρκία και τουρκικό έθνος πρέπει να είμαστε ισχυρότεροι ως αποτρεπτική δύναμη, νομίζοντας ότι το ελληνικό  δίδυμο κάποτε θα γίνει ξανά επιθετικό. Πρέπει να γίνουμε πιο δυνατοί με τα UAV, τα SİHA και τα υποβρύχια μας. Αν το κάνουμε αυτό, τότε το ελληνικό δίδυμο δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει κανέναν πόλεμο ούτε στην Κύπρο ούτε από τα νησιά του Αιγαίου».

Η ΤΔΒΚ

Ο Töre επεσήμανε ότι γίνεται προπαγάνδα όπως «Ελάτε να ενωθούμε, να ενταχθούμε στην ΕΕ, να πλουτίσουμε» και ότι ο τουρκοκυπριακός λαός δεν πρέπει να ξεγελιέται από τέτοιες ρητορικές.

Ο Töre υπογράμμισε ότι η ΤΔΒΚ είναι ήδη ένα ανεξάρτητο κράτος και ότι η κοινωνικοοικονομική και θεσμική δομή στη χώρα θα πρέπει να μετακινηθεί σε υψηλό επίπεδο το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αποτραπεί η αρνητική προπαγάνδα.

"Φυσικά, ας μην ξεχνάμε το παρελθόν. Αλλά τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα αποθαρρύνουν τη νεολαία και τον λαό μας. Πρέπει να αυξήσουμε το εθνικό κατά κεφαλήν εισόδημα. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ηλεκτρισμού στη χώρα αυτή τη στιγμή. Είμαστε στο σκοτάδι. Η παραγωγή έχει πληγεί σκληρά. Υποφέρουμε από προβλήματα στις εξαγωγές. Η αγοραστική δύναμη έχει πέσει πολύ. Ο πληθωρισμός πολύ υψηλός. Οι νέοι μας είναι άνεργοι. Η νεολαία μας δεν πρέπει να αναζητά τρόπους μετανάστευσης ή φυγής σε άλλες χώρες. Πρέπει να ενισχύσουμε την Τουρκική Δημοκρατία Βόρεια Κύπρος από όλες τις απόψεις. Η υποστήριξη της Τουρκίας πρέπει να συνεχιστεί όλο και περισσότερο. Πρέπει να υπογραφούν μεγαλύτερα έργα. Είμαστε πάντα μαζί με την πατρίδα μας την Τουρκία. Θα περπατήσουμε μαζί».

Ο Töre είπε ότι διατηρεί την πεποίθησή του ότι το καθεστώς της ΤΔΒΚ θα ανυψωθεί στο εγγύς μέλλον υπό την ηγεσία της Τουρκίας και ότι θα αναγνωριστεί σε όλο τον κόσμο

Επισημαίνοντας ότι η λύση δύο κυρίαρχων κρατών στο νησί δεν θα είναι πλέον αδύνατη , ο Töre είπε,

"Η αναγνώριση της ΤΔΒΚ θα γίνει υπό την ηγεσία της Τουρκίας. Γιατί δεν είναι δυνατόν να το κάνουμε μόνοι μας. Φεύγοντας από τις συνομιλίες για την ομοσπονδία είναι μια μεγάλη επιτυχία, μια μεγάλη εξέλιξη. Γιατί χάσαμε 50 χρόνια με τις συνομιλίες της ομοσπονδίας. Ομοσπονδιακή λύση σίγουρα δεν θα γίνει. Ακόμα κι αν οι Έλληνες δεν συμφωνήσουν σε μια λύση δύο κρατών, θα συνεχίσουμε

Εάν η Κύπρος είναι εθνική υπόθεση, η υποστήριξη της πατρίδας Τουρκίας προς τον τουρκοκυπριακό λαό θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνεται. Περιμέναμε την Οθωμανική Αυτοκρατορία 96 χρόνια, αλλά οι Οθωμανοί δεν ήρθαν. Η Τουρκία έφτασε"

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαπιστώνεται ότι η οπτική των Τούρκων και τουρκοκυπρίων είναι ολότελα διαφορετική σε όλα τα ζητήματα από την Ελληνική αλλά και από την πραγματικότητα

Παρουσιάζει ο εν λόγω τουρκοκύπριος  την Ελλάδα και την Κύπρο ως επιτιθέμενες, άκουσον-άκουσον...., ενώ οι "κακόμοιροι" οι Τούρκοι είναι αμυνόμενοι, κάνοντας το άσπρο-μαύρο

Το εξοπλιστικό κρεσέντο το ξεκίνησε η Τουρκία φτιάχνοντας την όποια πολεμική βιομηχανία έφτιαξε τελικά σε βάρος του τουρκικού λαού που πεινάει και λιμοκτονεί, όπως άλλωστε και οι βυθισμένοι στο σκοτάδι  Τουρκοκύπριοι, λόγω έλλειψης ρεύματος, όπως ο ίδιος παραδέχεται ... και όχι η Ελλάδα και η Κύπρος που εξοπλίζονται για να αμυνθούν απέναντι στην ακόρεστη επιθετικότητα του πολεμοχαρούς Ερντογάν

Ποιός πολέμησε και  πολεμάει σε Β Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Ναγκόρνο Καραμπάχ;  Η Ελλάδα και η Κύπρος;

Όχι βέβαια. Η Τουρκία είναι εκείνη που αιματοκυλίζει τους πάντες

Ο Ερντογάν προτίμησε να κατασκευάζει UAV, USV, πολεμικά πλοία και πυρομαχικά, να αγοράζει S-400, προκειμένου να υλοποιήσει τα επεκτατικά του σχέδια σε βάρος του Ελληνισμού , απειλώντας εσχάτως και με κατάληψη των νησιών μας στο Αιγαίο, όταν ο πληθωρισμός στη χώρα του έφτασε το 79% με επίσημα στοιχεία και ο λαός του χάνει τα λεφτα του και λιμοκτονεί

Εκείνο που προκαλεί αίσθηση είναι ότι τουρκοκύπριος Zorlu Töre, μας κάνει και συστάσεις για να μην εξοπλιζόμαστε ενδιαφερόμενος  τάχα για τα οικονομικά του Ελληνικού λαού

Εμείς του απαντάμε " Στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σκοινί", αναφορικά με τους τουρκοκύπριους και τους Τούρκους

Κοιτάξτε εσείς το μαύρο σας το χάλι και αφήστε μας εμάς

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

αεροπορική βάση Chkalovsky
Ένοπλες Συρράξεις 0

Φρίκη στο Κρεμλίνο μετά την επιδρομή Ουκρανών σαμποτέρ σε μία από τις σημαντικότερες αεροπορικές βάσεις της Μόσχας-Χτυπήθηκε το αεροπλάνο του Πούτιν; (Εικόνες)

Πρόκειται για την βάση Chkalovsky, η οποία φυλάσσεται εντυπωσιακά καλά, ωστόσο και πάλι η ομάδα δολιοφθοράς της...
Ουκρανός στρατιώτης
Ένοπλες Συρράξεις 0

Τους σφάζουν στο γόνατο-Οι Ρώσοι παρέσυραν τον ουκρανικό στρατό σε μία παγίδα χωρίς διαφυγή στην Κλετσκίιβκα-Εγκλωβίστηκαν ολόκληρες μονάδες (Βίντεο)

«Θάβουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες περιγράφοντας την...