Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ύποπτες πτήσεις τουρκικών drones στη Θράκη-Θα στήσουν προβοκάτσια; (Βίντεο)

Περίεργες κινήσεις τουρκικών drones καταγράφηκαν στην Θράκη. 

Αναφέρθηκε πως: Το Bayraktar AKINCI με το διακριτικό CVHRI01 έξω από το χώρο δοκιμών #Baykar στο αεροδρόμιο Tekirdağ Çorlu παρατηρήθηκε να περιφέρεται στον περιορισμένο εναέριο χώρο νότια του Keşan (σ.σ. Ανατολική Θράκη) και ανατολικά του Κόλπου του Ξερού στα ~23.000' και στη συνέχεια να επιστρέφει στη βάση.

Αναλυτές που μίλησαν στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ εξήγησαν πως drones μη οπλισμένα σημαίνει πληροφοριακές επιχειρήσεις πριν από κάποιου είδους επιχείρηση.

Το ζήτημα είναι τι ετοιμάζουν πάλι οι Τούρκοι. Εργαλειοποιώντας επί μονίμου βάσεως το μεταναστευτικό δεν θα θεωρηθεί έκπληξη να δούμε κάποιους είδους πρόκληση στα βόρεια χερσαία σύνορά μας πέραν όσων συμβαίνουν στο Αιγαίο, όπως προ διετίας. 

Άλλωστε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ σε προ διμήνου άρθρο του είχε επισημάνει πως Από Κεσάνη και Ντάλαμαν τα νέα τουρκικά UAV θα απειλούν Αιγαίο-Έβρο

 

Προ ημερών στην αποκλειστική του συνέντευξη στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ο ομότιμος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου και πρώην πρύτανης του ιδρύματος κ. Γρηγόρης Τσάλτας, είχε εκτιμήσει πως "η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από πλευράς Τουρκίας αποτελεί για το καλοκαίρι μεγαλύτερο κίνδυνο δημιουργίας έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες, με σκοπό τη διατήρηση της πολιτικής των (δήθεν) πολλών διαφορών ανάμεσα στις δύο χώρες  και απώτερο στόχο τη διεύρυνση της ατζέντας σε περίπτωση διαπραγμάτευσης" .

Χθες ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο είχε απαντήσει για το μεταναστευτικό και είχε λάβει και στήριξη από ευρωπαϊκούς φορείς. 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...