Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Χάρτης με σημαδεμένα ελληνικά στρατόπεδα και φυλάκια και ο τουρκικός “ύμνος” της ανύπαρκτης “Γαλάζιας Πατρίδας”

Για άλλη μία φορά οι Τούρκοι ζητούν αποστρατικοποίηση των νησιών μας και αυτή την φορά στο ''παιχνίδι'' τους, ενέταξαν ακόμα και ειδικό χάρτη, με σημειωμένες τις τοποθεσίες ελληνικών στρατοπέδων και φυλακίων.

Συστηματικά πλέον οι Τούρκοι προσβάλλουν το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδος να έχει στρατό στα νησιά της ενώ οι ίδιοι εξοπλίζουν συνεχώς της 4η στρατιά ( Αιγαίου).

Το τουρκικό ΥΠΑΜ καταγράφει μεθοδικά κάθε ελληνική στρατιωτική εκδήλωση σε Αιγαίο και νησιά, με απώτερο σκοπό να τις ρίξει στο τραπέζι για να πιέσει για το ‘φανταστικό” σχέδιο της αποστρατικοποίησης των νησιών μας.

Αυτός ο τρόπος αντίδρασης της Άγκυρας λαμβάνει χώρα συστηματικά εδώ και μεγάλο διάστημα, με επίκεντρο πολλά νησιά μας.

Για τον λόγο αυτόν, Τούρκος “ δημοσιογράφος” , κατέγραψε με την βοήθεια της ΜΙΤ, όλες τις θέσεις των ελληνικών μονάδων και το δίκτυο επικοινωνιών, όπως αναφέρει ο ίδιος σε ειδική εφαρμογή.

Ο ίδιος αναφέρει ότι “αποφάσισα να μοιραστώ την προηγούμενη δουλειά μου σχετικά με την ελληνική στρατιωτική παρουσία στη Θάλασσα των Νησιών και τη στρατιωτική-πολιτική υποδομή κινητής επικοινωνίας σε αυτά.

Η τοποθεσία με περισσότερα από 450 σημεία βρίσκονται στο χάρτη. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση από τον σύνδεσμο”.

Ο χάρτης είναι υπόψιν των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας αφού οι Τούρκοι και ειδικά ο Ερντογάν τα δίνει όλα κατά της Ελλάδος, ειδικά μετά σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη.

Την ίδια ακριβώς στιγμή, Τούρκος ανώτατος εν αποστρατεία αξιωματικός επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών , ζητά κύμα τρομοκρατίας κατά των Κούρδων.

 

Ο λόγος είναι ότι το καθεστώς Ερντογάν, έγινε αποδεκτό από ΗΠΑ-ΕΕ με την αποδοχή της εισόδου Σουηδίας και Φιλανδίας, ενώ “ξεπλύθηκαν” για κάποιο διάστημα τα ατοπήματα της Άγκυρας με Ρωσία και Κούρδους, αλλά για πόσο όμως;

Όσο για το Αιγαίο και τις τουρκικές προκλήσεις, όλα καλά για τους φίλους μας σε σχέση με την Τουρκία.


Ύμνος της “Γαλάζιας Πατρίδας”       

 Την ίδια στιγμή ο ιδρυτής της ανύπαρκτης “Γαλάζιας Πατρίδας”, Ναύαρχος Cem GÜRDENİZ, έφτιαξε μέχρι και ύμνο για το έργο του.

“Ας τελειώσουμε τις τελευταίες ώρες της Ημέρας Ναυτιλίας και μεταφορών της 1ης Ιουλίου με τον ύμνο της “Γαλάζιας Πατρίδας”. Όπως είπε ο Κεμάλ: Δεν υπάρχει απελπιστική κατάσταση,υπάρχουν απελπισμένοι άνθρωποι”, αναφέρει ο ίδιος.

Η Τουρκία δείχνει συνεχώς τις κατακτητικές προθέσεις της για τα νησιά μας στο Αιγαίο, αφού με διάφορες ανυπόστατες θεωρίες, όπως αυτές των "γκρίζων ζωνών" και "της γαλάζιας πατρίδας", αμφισβητεί την κυριαρχία μας σε αυτά. Εσχάτως όλοι οι υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν ξεκινήσει μία "εκστρατεία" με στόχο την αποστρατικοποίηση των νησιών μας.

Οι αντιπρόσωποι της Τουρκίας, αντιτάσσονται εδώ και χρόνια και να πιέζουν το ΝΑΤΟ ώστε να μην αναγνωρίζεται ελληνική στρατιωτική παρουσία στην Λήμνο, κάτι που έγινε με θέμα τις Επικοινωνίες και τις Υπηρεσίες Πληροφοριών (NCIA) [ACP 100 NS-1 (Q) και ACP 117 NS-1 )] που ανήκουν στο Δίκτυο της συμμαχίας, λόγω αναφορών σε ελληνικές φρουρές στη Λήμνο, ενώ άσκησαν βέτο σε ένα διάγραμμα του ΝΑΤΟ αποκαλύπτοντας ελληνική στρατιωτική παρουσία στα «αποστρατιωτικοποιημένα» νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι Έλληνες Αξιωματικοί έχουν χαρακτηρίσει όλα αυτά τα τουρκικά αιτήματα και επιχειρήματα στο ΝΑΤΟ, ως έωλα και απαράδεκτα, και ισχυρίζονται συνεχώς, ότι η Σύμβαση του Μόντρε του 1936 σχετικά με το καθεστώς των Στενών, είχε αλλάξει και το καθεστώς των νησιών.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι η Τουρκία παρακολουθεί εδώ και καιρό τα όπλα, τον στρατιωτικό εξοπλισμό και τα οχήματα που αναπτύσσονται στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ενημερώνει το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ,  ο γνωστός Αμερικανός ειδικός και πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου Μ.Ρούμπιν είχε αναφέρει, εκτιμώντας ορθά, ότι οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα αφορούν μόνο ηπειρωτικό έδαφος, αφήνοντας το πολύτιμο Αιγαίο εκτεθειμένο στην τουρκική προκλητικότητα.

Ο ίδιος είχε τονίσει : ''Φτιάξτε βάσεις σε Λήμνο και Σκύρο, τώρα αφού τα νησιά αυτά ελέγχουν τα Στενά και το του Αιγαίο.

Με εξαίρεση τον κόλπο της Σούδας, που απέχει σχεδόν 400 μίλια από την Τουρκία, οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, βρίσκονται όλες στην ηπειρωτική Ελλάδα και αφήνουν εκτεθειμένο το Αιγαίο.

Η ελληνική κυβέρνηση ήλπιζε να επανορθώσει αυτή τη στρατηγική, αλλά η ομάδα εθνικής ασφάλειας του Μπάιντεν έπεισε τον εαυτό της ότι η τοποθέτηση Αμερικανών στρατιωτών στο νησί της Σκύρου, όπως είχε ζητήσει η Ελλάδα, θα ανταγωνιζόταν την Τουρκία.

Αυτό είναι ανοησία. Η Σκύρος βρίσκεται στο κεντρικό Αιγαίο, σε καλή τοποθεσία για να προστατεύει τα άλλα νησιά και τους πόρους τους, χωρίς να αποτελεί απειλή για την Τουρκία.

Ενώ η Ελλάδα δεν ζήτησε επίσημα αμερικανική παρουσία στη Λήμνο, η Αθήνα θα είχε δεχτεί εύκολα και εκεί μια μικρή αμερικανική παρουσία”.

Ουσιαστικά ο Αμερικανός ειδικός τονίζει ότι όταν υλοποιηθούν αυτά, τότε θα "κλειδώσει" το Αιγαίο σε οποιαδήποτε τουρκική στρατιωτική δράση, αν και όποτε αυτή παρουσιασθεί.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ