Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Οι Τούρκοι "ξεμένοντας" από μαχητικά αεροσκάφη "το έχουν ρίξει" στα UAV-Τι σημαίνει για την Ελλάδα (Βίντεο)

"Επιτυχής βολή με LGK-82 από το  Akıncı", είναι ο  νέος διθυραμβικός τίτλος άρθρου  τουρκικού ΜΜΕ, που κάνει λόγο για τί άλλο εκτός από ένα ακόμη "κατόρθωμα" των Τούρκων στα UAV, αναφέροντας τα εξής: 

"Το Eθνικό TİHA Bayraktar AKINCI χτύπησε τον στόχο με απευθείας χτύπημα με το LGK-82 (Laser Guidance Kit) που αναπτύχθηκε τοπικά και εκτοξεύτηκε από UAV για πρώτη φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

Στο πλαίσιο του Έργου AKINCI που διεξάγεται υπό την ηγεσία της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών, συνεχίζεται η διαδικασία ενσωμάτωσης νέων εγχώριων πυρομαχικών για το Bayraktar AKINCI TİHA, το οποίο αναπτύχθηκε σε εθνικό επίπεδο και αρχικά από την Baykar.

Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δοκιμαστική βολή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022 με το LGK-82 (Laser Guidance Kit), που αναπτύχθηκε από την ASELSAN. Τα εθνικά πυρομαχικά που εκτόξευσε το AKINCI, τα οποία απογειώθηκε από τη Διοίκηση του αεροδρομίου Çorlu και πέταξαν πάνω από το σύννεφο σε μέσο ύψος 30 χιλιάδων ποδιών κατά τη διάρκεια της δοκιμής, χτύπησαν τον στόχο με ένα λέιζερ που έδειξε το Bayraktar TB2 SİHA πετώντας κάτω από το σύννεφο.

Το LGK, το οποίο μετατρέπει τις βόμβες γενικής χρήσης σε έξυπνα πυρομαχικά που χτυπούν τον στόχο της από χιλιόμετρα μακριά χάρη στη σήμανση λέιζερ, ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή της εκτοξευόμενος από πλατφόρμα μη επανδρωμένων οχημάτων για πρώτη φορά στη δοκιμή που πραγματοποίησε η AKINCI. Το AKINCI έφερε επίσης το κιτ καθοδήγησης GÖZDE, το οποίο αναπτύχθηκε από την TÜBİTAK SAGE και του οποίου οι μελέτες ενσωμάτωσης συνεχίζονται, κάτω από το φτερό κατά τη δοκιμαστική πτήση LGK-82.

Το  Bayraktar AKINCI B, το οποίο συμμετείχε στην άσκηση Anatolian Eagle, που ολοκληρώθηκε χθες και στην οποία συμμετείχαν και στοιχεία του ΝΑΤΟ, εκτέλεσε με επιτυχία τα καθήκοντα που δόθηκαν σε ένα ρεαλιστικό πολεμικό περιβάλλον. Το Εθνικό TİHA AKINCI συμμετείχε σε άσκηση που διεξήγαγε η Πολεμική Αεροπορία για πρώτη φορά στα πλαίσια της Διεθνούς άσκησης, Anatolian Eagle-2022. 

Από το BATMAN "σηκώθηκε" και έπληξε στόχους στο Αιγαίο

Το Bayraktar AKINCI TİHA, το οποίο λειτουργεί επιχειρησιακά από τις 29 Αυγούστου 2021, όταν εισήλθε στην απογραφή των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, συμμετείχε στην κοινή άσκηση σκοποβολής EFES-2022 που πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη Σεφεριχισάρ τον Ιούνιο. Το  AKINCI απογειώθηκε από τη βάση όπου βρισκόταν στο Batman και έπληξε με επιτυχία τους στόχους που καθορίστηκαν στην περιοχή άσκησης στο Doğanbey και  στο Seferihisar και ακολούθως επέστρεψε στη βάση του στο Batman.

Συνεχίζονται οι διαποραγματεύσεις εξαγωγής

Έχουν υπογραφεί συμβάσεις εξαγωγών με 4 χώρες για το Bayraktar AKINCI TİHA και με 22 χώρες για το Bayraktar TB2 SİHA. Ενώ οι παραδόσεις των Bayraktar TB2 SİHA συνεχίζονται στο πλαίσιο των συμβολαίων, η Bayraktar AKINCI TİHA και τα συστήματα εδάφους αναμένεται να παραδίδονται περιοδικά από το 2023.

Έχοντας εξάγει  συστήματα S/UAV το 2021 αξίας 664 εκατομμυρίων δολαρίων , η Baykar έγινε η εταιρεία που εξάγει τα περισσότερα στον τομέα της άμυνας και της αεροδιαστημικής, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τουρκική Συνέλευση Εξαγωγέων.

Συνεχίζονται  τέλος οι διαπραγματεύσεις με πολλές χώρες που ενδιαφέρονται για το Εθνικό TİHA Bayraktar AKINCI και το Bayraktar TB2 SİHA."

Διαπιστώσεις -Συμπεράσματα

Τα παραπάνω εάν και εφόσον έχουν όντως πραγματοποιηθεί, σημαίνουν αναβάθμιση των δυνατοτήτων φονικότητας του Bayraktar AKINCI TİHA, τα οποία πλέον χάρη στο LGK-82 (Laser Guidance Kit) που αναπτύχθηκε από την Τουρκία , μπορούν να  χτυπούν τον στόχο της από χιλιόμετρα μακριά  με ακρίβεια χάρη στη σήμανση λέιζερ που διαθέτουν. 

Η ύπαρξη Bayraktar AKINCI TİHA  στο αεροδρόμιο της Corlu (Tυρολόης) στην Ανατολική Θράκη θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν για την άμυνα μας στον ΄Εβρο και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου Σαμοθράκη-Λήμνο. 

Η antidrone ομπέλλα μας θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά τα παραπάνω. 

Επισημαίνουμε ωστόσο ότι οι Τούρκοι "ξεμένοντας" από μαχητικά αεροσκάφη, "το έχουν ρίξει", στα UAV, όπου σχεδόν κάθε ημέρα επιτυγχάνουν  όπως διατείνονται και ένα νέο επίτευγμα.....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Εκσυγχρονίζονται οι ΕΔ! Μοίρες μη επανδρωμένων αεροσκαφών UCAV Talos 2 και Γρύπας το αντίδοτο στη “Γαλάζια Πατρίδα” και τη “Μεγάλη Ρούμελη”

Οφείλουμε να περάσουμε στο στάδιο της ισοδύναμης κρούσης κατά των μικρασιατικών παραλίων με γενικευμένο τρόπο κατά των...