Ελληνοτουρκικά

Το πήραν σχοινί-κορδόνι οι Τούρκοι το σήριαλ με τον "Έλληνα κατάσκοπο"

Αποκαλύπτοντας πρώτοι χθες στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ την υπόθεση με τις τουρκικές αιτιάσεις περί σύλληψης 'Έλληνα κατασκόπου" σχολιάσαμε πως τα πράγματα χοντραίνουν επικίνδυνα στα Ελληνοτουρκικά με την τουρκική μονταζιέρα να αποδεικνύεται πρωταθλήτρια στην ανεύρεση κατηγοριών σε βάρος της Ελλάδας.

Είναι σαφές σε κάθε κοινό νου πως οι Τούρκοι επιχειρούν να... φουσκώσουν τον φάκελο που θα πάει στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ σχετικά με τα ελληνοτουρκικά. Και για αυτό και σήμερα συντηρούν την ευφάνταστη ιστορία...κατασκοπείας. 

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν: Οι ομάδες της Περιφερειακής Προεδρίας της Γαζιαντέπ της Εθνικής Οργάνωσης Πληροφοριών (MIT) και του Αντιτρομοκρατικού Κλάδου παρακολουθούσαν τον Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, έναν Έλληνα υπήκοο που ήταν αποφασισμένος να εμπλέκεται σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες στην Τουρκία. Οι ομάδες διαπίστωσαν ότι ο Ampara συγκέντρωσε τις πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των συνόρων της Τουρκίας και τις μετέφερε στην ελληνική υπηρεσία πληροφοριών. Λαμβάνοντας μέτρα υπό το φως αυτών των πληροφοριών, οι ομάδες συνέλαβαν τον Ampara με την επιχείρηση που οργάνωσαν. Ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο δικαστικό μέγαρο με τεθωρακισμένο μετά την ανάκρισή του στο αστυνομικό τμήμα, συνελήφθη και φυλακίστηκε.

Η ελληνική πλευρά αντιμετωπίζει με ψυχραιμία το θέμα. Στη νέα – ανεπιτυχή - προσπάθεια της Τουρκίας, να προπαγανδίσει σε βάρος της Ελλάδας για ακόμα μια φορά το τελευταίο διάστημα, η απάντηση της Αθήνας ήταν ξεκάθαρη. «Ο ισχυρισμός περί Έλληνα πράκτορα που συνελήφθη από τη ΜΙΤ είναι χοντροκομμένο fake news», ξεκαθαρίζουν αρμόδιες πηγές εκθέτοντας για ακόμα μια φορά την Άγκυρα και τις πρακτικές της.

Επιμένει ο ερντογανικός τύπος 

 

Την ίδια στιγμή δημοσίευμα της τουρκικής, φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, επιμένει πως ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είναι αποφασισμένος να κλιμακώσει περισσότερο τη ρητορική του σχετικά με το Αιγαίο καθώς σκοπεύει να θέσει στην επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ και ζήτημα «παράνομης κατοχής και στρατιωτικοποίησης νησιών».

H Yeni Safak αναφέρεται ειδικότερα στην ατζέντα που θα θέσει ο Τούρκος ηγέτης, στη σύνοδο παρουσία Μητσοτάκη.

Καταρχάς είναι το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Η Άγκυρα αντιστέκεται σθεναρά στην ένταξη και τονίζει ότι οι δύο χώρες «στηρίζουν την τρομοκρατία». Ως τώρα δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι έχει αρθεί το αδιέξοδο μεταξύ της Αγκυρας και των δύο υποψηφίων.

Δεύτερον, η ανάγκη για διάδρομο για τα ουκρανικά σιτηρά.

Τρίτον, ο πόλεμος στην Ουκρανία, για τον οποίο ο Τούρκος πρόεδρος θα έχει συναντήσεις με μέλη του ΝΑΤΟ.

Έπειτα είναι οι «προβοκάτσιες» της Ελλάδας, που αφορούν σύμφωνα με τη Yeni Safak, «την παράνομη κατοχή των νησιών από την Ελλάδα και την παράνομη στρατιωτικοποίηση των νησιών».

Ακόμη, ο Ερντογάν σκοπεύει να θέσει στη Σύνοδο τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία και ζητήματα για την οικονομία και την ενεργειακή κρίση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ