Ελληνοτουρκικά

Α. Δεσποτόπουλος: Με ανησυχεί ένας υβριδικός πόλεμος από πλευράς Τουρκίας (Βίντεο)

Μια σταθερή πολιτική υπεράσπισης των συμφερόντων της Τουρκίας έχει η Μεγάλη Βρετανία τα τελευταία χρόνια δηλώνει ο Διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, στον Real FM.

Ο κος Δεσποτόπουλος σημειώνει ότι η τελευταία επικοινωνία του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Έλληνα πρωθυπουργό πιθανόν έγινε με παρέμβαση των ΗΠΑ, ώς προς τον Ερντογάν και στην προσπάθεια του Βρετανού Πρωθυπουργού να δείξει ότι κρατάει ισορροπίες έγινε και επικοινωνία με τον Κύριο Μητσοτάκη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βρετανός πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Τούρκο πρόεδρο ζητώντας του να μην αναφερθεί στα Ελληνοτουρκικά προβλήματα στην σύνοδο του ΝΑΤΟ και στην συνέχεια επικοινώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό ζητώντας του να μην απαντήσει αν τελικά ο Τούρκος πρόεδρος αναφερθεί. 

Η επικοινωνία τονίζει ο καθηγητής, ακόμα και αν ζήτησε ο Μπρόρις Τζόνσον να μην απαντήσει η Ελλάδα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε περίπτωση που προκληθεί, δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Θα απαντήσουμε σημειώνει ο κος Δεσποτόπουλος. 

Η μεγάλη εικόνα όμως, σημειώνει, είναι ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά έχει αναπτύξει τέτοια διπλωματική δραστηριότητα διεθνοποιώντας τις παράλογες διεκδικήσεις της Τουρκίας σε όλα τα διεθνή φόρουμ. 

Παράλληλα ο καθηγητής τονίζει ότι η Τουρκία σαφώς πλέον αποτελεί παραφωνία για την Δυτική συμμαχία και το ΝΑΤΟ. Σε μια σύνοδο που θεωρητικά έρχεται να μιλήσει για την στρατηγική της επόμενης ημέρας της συμμαχίας η Τουρκία έρχεται με την δική της ατζέντα να κάνει παζάρι. 

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Μια σταλιά ιστορία και επικαιρότητα 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ