Ελληνοτουρκικά

Προσοχή! Θα βάλουν πυραύλους BORA στο Ακσάζ-Ουρλιάζουν οι Τούρκοι: Οι Έλληνες απειλούν το τουρκολιβυκό μνημόνιο μέσω Κρήτης

Το γεγονός της αποδέσμευσης περίπου 190 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, για την αναβάθμιση και επέκταση των υποδομών των στρατιωτικών εγκαταστάσεων ενός δεύτερου ναυστάθμου Κρήτης, για μόνιμη στάθμευση τμήματος του ελληνικού πολεμικού στόλου, σήμανε συναγερμό στην Άγκυρα, αφού τα σχέδια της για το τουρκολιβυκό μνημόνιο πάνε στράφι.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές και φωτογραφία, οι Τούρκοι σχεδιάζουν την τοποθέτηση βαλλιστικών πυραύλων BORA, όπως όλα δείχνουν στην ναυτική βάση του Ακσάζ, ώστε να απειλούν την ελληνική βάση στην Κρήτη, ενώ δεν αποκλείεται στην ίδια βάση και η τοποθέτηση αντιαεροπορικών πυραύλων S-400.

Οι Τούρκοι ως γνωστόν εκσυγχρονίζουν την ναυτική βάση του Ακσάζ ( απέναντι από Δωδεκάνησα) και την Μερσίνα ( απέναντι από την Κύπρο), και σίγουρα δεν πρόκειται για κάτι τυχαίο.

Τι θα σταματούσε όμως αποτελεσματικά τους τουρκικούς βαλλιστικούς πυραύλους Bora;

Μα οι ελληνικοί ( ρωσικής κατασκευής) πύραυλοι S-300 PMU-1 που είναι εγκατεστημένοι στο νησί, και πλέον κινδυνεύουν λόγω του εμπάργκο της δύσης, λόγω της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία.

Κύριο ρόλο επίσης θα διαδραματίσουν βέβαια και άλλα πυραυλικά συστήματα όπως οι TOR M1 αλλά και άλλα, αλλά τον κύριο ρόλο θα έχουν οι S-300.

Η κάθετη εκτόξευση αποτελεί ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του συστήματος χάρη στην κάλυψη 360 μοιρών που μας παρέχουν.

Είναι γνωστό ότι στο οπλοστάσιο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, υπάρχει το τακτικό πυραυλικό συγκρότημα BORA με βεληνεκές μάχης( σύμφωνα με τους Τούρκους πάντα) 280χλμ ενώ σχεδιάζεται ήδη το BORA-2 με μεγαλύτερη ακτίνα δράσης.

Είναι πλέον θέμα χρόνου να ωριμάσουν και τα υπόλοιπα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα τους, για να έχουμε το πάνω χέρι σε περίπτωση που επιλέξουν οι Τούρκοι μια αιφνιδιαστική επίθεση η οποία μπορεί να ξεκινήσει στοχοποιώντας κρίσιμες στρατιωτικές εγκαταστάσεις όπως ο ελληνικός ναύσταθμος στην  Κρήτη.

Σύμφωνα με το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, από το 2020, υπήρχαν τα σχέδια για το νέο πανίσχυρο ''Φρούριο της Ελλάδος'', που θα είναι το ''αβύθιστο αεροπλανοφόρο'' της, η Κρήτη!

Ο ίδιος ο ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κ.Φλώρος από τότε είχε κάνει από τότε ιδιαίτερη μνεία αφενός στον ρόλο της Κρήτης και της μετατροπής της σε «φρούριο» για την προβολή ισχύος προς και από τη θάλασσα στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλάμε για μόνιμη βάση με μονάδες επιφανείας και υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο βασικός στόχος είναι με τη δημιουργία αυτής της υποδομής η χώρα μας να κάνει αισθητή τη ναυτική παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο και να την ελέγχει αποτελεσματικότερα, ειδικά μετά και τις αλλεπάλληλες εξελίξεις και τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή.

Η Τουρκία, σύμφωνα με ορισμένους εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ υλοποιεί μια «επεκτατική» εξωτερική πολιτική, και ακόμη μια πιο επιθετική «διπλωματία».

Η τουρκική κυβέρνηση έχει εχθρικές σχέσεις με όλες τις χώρες της περιοχής, ενώ η εξωτερική πολιτική της Άγκυρας οδηγεί σε αυξανόμενη «απειλή» και σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην Α.Μεσόγειο.

Κανένα νομοσχέδιο ή μεγαλο-επένδυση από το εξωτερικό δεν πρόκειται να μας σώσει εφόσον οι Τούρκοι φέρονται να έχουν πάρει «το πάνω χέρι» κατέχοντας πλέον στρατηγικά όπλα τα οποία απειλούν ξεκάθαρα την ελληνική επικράτεια.

Είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε με ταχύτατους ρυθμούς και να εξοπλιστούμε σαν «αστακοί» για αυτά που σχεδιάζουν οι νέο-οθωμανοί με τις πολλές αυτοκρατορικές φιλοδοξίες στην Α.Μεσόγειο, τους οποίους, δεν «ακουμπά» όπως φαίνεται κανένας, ούτε οι Αμερικανοί, ούτε Ισραηλινοί ούτε φυσικά η γερμανοκρατούμενη ΕΕ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ