Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Είναι γεγονός! Προσθήκη έξυπνων βομβών από τις ΗΠΑ στο οπλοστάσιο μας-Καταστρέφουν θωρακισμένες υποδομές

"Οι ΗΠΑ ενέκριναν κονδύλι για την αγορά από την Ελλάδα έξυπνων βομβών", είναι ο τίτλος είδησης του MEGA, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

"Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας Συνεργασίας για την αμυντική ασφάλεια των ΗΠΑ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποφάσισε να εγκρίνει πώληση έξυπνων βομβών σε χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά και σε φιλικές χώρες προς τις ΗΠΑ, με εκτιμώμενο κόστος 22, 7 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι χώρες όπου θα κατευθυνθούν οι έξυπνες βόμβες, είναι το Βέλγιο, η Τσεχία, η Δανία, η Φινλανδία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με πηγές του MEGA, η Πολεμική Αεροπορία, πρόκειται να αποκτήσει «έξυπνες βόμβες» με εκτιμώμενο κόστος 15 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται κυρίως για διατρητικές βόμβες, που ως στόχο έχουν να καταστρέφουν θωρακισμένα στρατηγεία, θωρακισμένες αποθήκες και θωρακισμένα υπόστεγα αεροσκαφών.

Επιπλέον, πρόκειται να αποκτήσει ελαφρύτερου τύπου «έξυπνες βόμβες», με στόχο λιγότερο θωρακισμένους στόχους

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι η Πολεμική Αεροπορία μας ενισχύεται σημαντικά, αλλά και πως η πιθανότητα θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο είναι πολύ μεγάλη, κάτι το οποίο αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ, η οποία ως φίλη και σύμμαχος χώρα στέκεται εμπράκτως δίπλα μας

 

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το MEGA 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ